Japonsko je držiteľom viacerých gastronomických rekordov, ktoré získali zápis aj do Guinnessovej knihy. Nie nadarmo je Tokio miestom s najväčším počtom michelinských reštaurácií na svete, uvádza portál TimeOut. V prípade, že by ste si teda chceli pochutnať na tej najluxusnejšej zmrzline, stačí vyraziť do krajiny vychádzajúceho slnka.
Podáva sa s ručne vyrobenou lyžičkou
Vyrába sa z prémiovej talianskej hľuzovky známej ako biely diamant, ktorej kilogram stojí približne 13 000 eur. Exkluzívny dezert je doplnený hoblinkami syra parmigiano a zlatými vločkami, čo len podčiarkuje jej výnimočnosť. Ten, kto má záujem, si do pochúťky môže naliať aj olej z bielej hľuzovky. Základ zmrzliny tvorí aj mlieko, saké, vaječný žĺtok, ryža, kešu oriešky či soľ.
Zmrzlina sa podáva spolu s ručne vyrobenou kovovou lyžičkou od majstrov, ktorých tradície siahajú k výrobe zbraní pre samurajov. Okrem toho vytvárajú aj ozdoby pre japonské chrámy a svätyne. Zmrzlina sa dá objednať aj na webovej stránke Cellato. Dostupná je aj jej lacnejšia alternatíva s čiernou hľuzovkou a čokoládou, ktorá vás vyjde "len" 67 eur.