06. feb. 2022 o 08:50
Miroslav Novysedlák, digitalspy.com

Reálny zlodej z filmu Tinder Swindler na slobode: Ženy okrádal o milióny, žije si v luxuse

placeholder
Tinder Swindler
Zdroj: pexels.com, instagram.com/simon_leviev_official_hayut

Videli ste nový filmový hit Tinder Swindler? Dokument z produkcie Netflixu láme rekordy a zožal množstvo pozitívnych ohlasov. Okrem toho sa zo slávy teší aj skutočný zlodej, ktorý bol vykreslený v úspešnom dokumente. Ten sa na Instagrame prezentuje luxusom a žije si naoko bezstarostný život.

Zaujímavosti
06. feb. 2022 o 08:50
Reálny zlodej z filmu Tinder Swindler na slobode: Ženy okrádal o milióny, žije si v luxuse

Videli ste nový filmový hit Tinder Swindler? Dokument z produkcie Netflixu láme rekordy a zožal množstvo pozitívnych ohlasov. Okrem toho sa zo slávy teší aj skutočný zlodej, ktorý bol vykreslený v úspešnom dokumente. Ten sa na Instagrame prezentuje luxusom a žije si naoko bezstarostný život.

Bol chudobný a zločincom sa stal ešte v puberte. Vydával sa za boháča a okrádal ženy, ktoré mu naleteli na jeho príbeh. Peniaze, ktoré mu dali, míňal na ďalšie rande, ktoré si dohodol na zoznamovacej aplikácii Tinder. Jeho príbeh zaujal, a preto sa tvorcovia Netflixu rozhodli, že o ňom natočia dokument, píše portál DigitalSpy.

Vytvoril ilúziu dokonalého života

Dokument Tinder Swindler sa teší mimoriadnej obľube a získal množstvo kladných ohlasov. Muž, o ktorom natočili dokument, sa volá Simon Leviev a jeho stratégia nespočívala v tom, že ženám posielal fotky niekoho iného. Jeho taktika bola o čosi premyslenejšia.

Na zoznamke pôsobil distingvovane, elegantne a slušne. Pridával tam fotky z dovoleniek či z pracovných stretnutí a chcel ženám dokázať, že všetko, čo nadobudol, je jeho. Podobne vyzeralo aj prvé rande, ktoré mal s viacerými ženami. Vzal ich na luxusné miesta a staral sa o ne. Žiadnej z nich by ani len nenapadlo, že ide o podvod.

Nákladný životný štýl bol len pretvárkou. V skutočnosti neexistuje žiadny Simon Leviev. Jeho pravé meno je Shimon Yehuda Hayut a je z Izraela. Meno si zmenil iba preto, aby zdanlivo patril do rodiny "kráľa diamantov", za ktorého bol považovaný Lev Leviev. Peniaze, ktoré získal okrádaním žien, využíval na to, aby postupne, po každom jednom rande, mohol okradnúť ďalšiu ženu.

Ešte v tínedžerskom veku čelil mnohým obvineniam z podvodov a dokonca sedel aj vo väzení. Od roku 2015 si odsedel tri roky vo fínskom väzení za krádež peňazí. Po prepustení sa vrátil domov a vytvoril ilúziu bezchybného života. So ženami si vybudoval dobrý vzťah a tvrdil im, že s nimi bude navždy. Aj napriek skutočnosti, že s nimi väčšinou komunikoval cez internet, všetko šlo ako po masle. Ženy totiž chápali, že je zaneprázdnený a má veľa práce.

Ženy citovo vydieral

Čochvíľa rozohral svoju hru. Povedal im, že diamantový priemysel je plný rizík, následne im poslal fotku nábojov zo zbraní, dokonca im zasielal aj zábery dobitého ochrankára. Začal ich citovo vydierať a tvrdiť, že niečo podobné môže postretnúť aj jeho. Na to, aby sa zachránil, sa musel ukryť a nemohol používať kreditné karty, pretože by ho vystopovali.

Žiadna zo žien nenamietala a požičali mu kreditné karty. Každá z nich bola presvedčená o tom, že je boháč a peniaze dostanú. To sa aj stalo. Po pár dňoch im zaslal šek, ale ten banka nemohla preplatiť. Bol totiž falošný. Milenkám tvrdil, že chyba je na strane banky. Niektoré z nich sa zadlžili tak, že dlhy platia doteraz.

Údajne zneužil až 13 žien, ktoré obral o približne 10 miliónov dolárov. Zatkli ho v roku 2019 v Grécku. Za jeho zatknutím stála jedna z mileniek, ktorá vedela, čo je tento muž zač. Nahlásila ho počas jeho letu do Atén, a keď lietadlo pristálo, skončil v putách.

Je na slobode

Simon z týchto podvodov nebol nikdy obvinený a dostal trest v trvaní 15 mesiacov, no na slobodu sa dostal už po 5 mesiacoch, a to za dobré správanie. Ešte v roku 2020 spáchal ďalší podvod. Vydával sa za zdravotníka, aby dostal vakcínu proti koronavírusu.

Simon je na slobode a ženy, ktoré okradol, v tom vidia nespravodlivosť. Preto sa obrátili na Interpol a Európsky súdny dvor. Medzitým sa muž na Instagrame prezentuje luxusom a životným štýlom, ktorý by mu mohli bežní smrteľníci závidieť.

Na sociálnej sieti mal takmer 230 000 fanúšikov, no Instagram mu jeho pôvodný účet pred pár dňami zablokoval. Zatiaľ nie je známe, z akých dôvodov. Preto si vytvoril niekoľko ďalších účtov a dúfa, že ten pôvodný získa čoskoro späť.