18. jan. 2024 o 16:00
Miloš Audi, ladbible.com

Snívalo sa mu, že sa pod jeho domom ukrýva poklad. V kuchyni preto vykopal 40-metrovú jamu

placeholder
Vykopal vo svojej kuchyni 40-metrovú jamu.
Zdroj: twitter.com/porqueTTarg

Mužovi z Brazílie sa prisnilo, že sa pod jeho príbytkom nachádza obrovské množstvo drahých kovov. Preto vo svojej kuchyni vykopal desiatky metrov hlbokú dieru, ktorá sa mu nakoniec stala osudnou.

Zaujímavosti
18. jan. 2024 o 16:00
Snívalo sa mu, že sa pod jeho domom ukrýva poklad. V kuchyni preto vykopal 40-metrovú jamu

Mužovi z Brazílie sa prisnilo, že sa pod jeho príbytkom nachádza obrovské množstvo drahých kovov. Preto vo svojej kuchyni vykopal desiatky metrov hlbokú dieru, ktorá sa mu nakoniec stala osudnou.

Mnohí ľudia túžia po bohatstve, aby si mohli dopriať lepší život. Jedného muža však táto snaha stála život. João Pimenta da Silva totiž zomrel po páde do 40-metrovej diery, ktorú vykopal vo svojej kuchyni, pretože chcel nájsť zlato. Ako informoval portál LADBible, tento nápad mal muž dostať po tom, čo ho v sne navštívil duch. Ten mu podľa slov kamaráta povedal, že pod jeho domom sa nachádza neuveriteľné množstvo drahých kovov.

Sen o bohatstve

Nešťastný incident sa odohral v piatok 5. januára 2024 v brazílskom štáte Minas Gerais. 71-ročný Silva sa vtedy zrútil do obrovskej jamy v kuchyni, pričom stratil rovnováhu počas odstraňovania vody a blata. Podľa jeho susedov bol muž posadnutý myšlienkou, že pod jeho domom je ukryté zlato, a vyše roka sa snažil nájsť zakopaný poklad. "João strávil dlhý čas kopaním jamy a najal si aj veľké množstvo ľudí, aby mu pomohli s výkopovými prácami," uviedol Arnaldo da Silva, jeden z obyvateľov v susedstve.

Podľa vyjadrenia suseda platil svojim pomocníkom značnú sumu peňazí. "Najprv to bolo 70 brazílskych realov za deň (13 eur), keď bola diera stále plytká, ale čím hlbšie šiel, tým viac rástli náklady. Nakoniec sa suma vyšplhala takmer na 450 realov (80 eur), ktoré ponúkal každému, kto vstúpil do diery."

Čo muža motivovalo?

Neskôr mal 71-ročný muž naraziť na veľký kameň, ktorý sa nedal odstrániť. V sne ho mal ale opäť navštíviť duch. Ten mu podľa svojich slov povedal, že pod obrovským balvanom sa nachádza jeho vytúžený poklad. Muž preto začal zháňať trhavinu, ktorou by dokázal kameň rozbiť.

Hoci sa sused snažil Silvu varovať pred nebezpečenstvom, muž ignoroval jeho slová. To sa mu však stalo osudným, pričom spadol do svojej takmer 40 metrovej diery, ktorá zodpovedá výške niekoľkopodlažnej budovy. Hoci sa záchranné zložky ponáhľali na miesto činu, našli už len bezvládne telo 71-ročného muža. Hasiči po vybratí Silvu zo šachty zistili, že utrpel vážne poranenia hlavy, zlomil si nohy, bedrá a niektoré ďalšie kosti.

Luís Filipe de Miranda, seržant hasičského zboru v Minas Gerais, uviedol, že Silva musel mať skúsenosti s vykopávkami a pravdepodobne si na pomoc privolal aj odborníkov. Dôvodom je, že aj napriek obmedzeným zdrojom dokázal vykopať jamu, ktorá bola stabilná. "Tento tunel vyzerá skvele. Aj keď má veľmi malý priemer, ide o dokonalý valec s hĺbkou 40 metrov," poznamenal. Či sa však niekde dolu naozaj nachádzal poklad sa už asi nikdy nedozvieme.