Meme zóna
photo Foto
video Video
16. okt. 2023 o 09:27
Miroslav Novysedlák, dennikn.sk, domov.sme.sk, tvnoviny.sk, instagram.com

Kazipero Danko, milenci Beňová a Pellegrini, Huliak v Putinovom paláci: TOP meme o novej vláde

placeholder
TOP meme o novej vláde
Zdroj: instagram.com/zomriofficial

Uplynulý týždeň bol v politike opäť pestrý. Trio v podaní Fica, Danka a Pellegriniho momentálne valcuje internet a ich súznenie pozorne sledujú nielen médiá a občania, ale aj memečkári. Ako by podľa nich vyzeralo vládnutie týchto troch lídrov a ako Danko objasnil svoj trapas s perom?

Meme zóna
16. okt. 2023 o 09:27
Kazipero Danko, milenci Beňová a Pellegrini, Huliak v Putinovom paláci: TOP meme o novej vláde

Uplynulý týždeň bol v politike opäť pestrý. Trio v podaní Fica, Danka a Pellegriniho momentálne valcuje internet a ich súznenie pozorne sledujú nielen médiá a občania, ale aj memečkári. Ako by podľa nich vyzeralo vládnutie týchto troch lídrov a ako Danko objasnil svoj trapas s perom?

O tom, že medzi Ficom, Pellegrinim a Dankom už nejaký ten piatok panujú napäté vzťahy, je každému jasné. Líder Hlasu sa po voľbách ako s prvým nestretol práve s Ficom, uvádza portál DenníkN. Prostredníctvom médií mu ale odoslal jasný verdikt: "Ja nebudem žiadna podržtaška, ani nebudeme my niekomu len akoby výťahom k moci, aby si tu krajinu mohol zase zobrať do rúk a robiť si tu, čo chce. Buď to pôjde aj podľa našich predstáv, alebo taká vláda nevznikne."

Beňová ako novodobá Sibyla?

Politici k sebe nemajú veľmi blízko a nekomunikujú, odkedy Pellegrini vystúpil zo Smeru a založil si vlastnú stranu Hlas. Fico ho po tomto kroku označil za zradcu, no zdá sa, že napätým vzťahom je koniec. Nie je jasné, čo presvedčilo lídra Hlasu tak rýchlo zmeniť názor, no črtá sa nová koalícia strán Smer, Hlas a SNS. Lídri sa pred niekoľkými dňami stretli v Historickej budove Národnej rady SR a podpísali memorandum o porozumení, v ktorom sa zaviazali, že post predsedu vlády bude zastávať predstaviteľ strany Smer.

Dalo by sa teda povedať, že Monika Beňová bola akousi Sibylou, keď na otázku novinárov odpovedala, že Hlas do koalície so Smerom určite pôjde. Vo chvíli, ako sa jej počas volebnej noci spýtali novinári, či Fico presvedčí Pellegriniho, aby s ním šiel do vlády, odpovedala nasledovne: "Hlas? Jasné." Následne sa pobavene zasmiala a vyznelo to tak, akoby Hlas nečakal na žiadnu inú možnosť, len na to, aby skončil vo vláde so Smerom.

Pellegrinimu sa jej vyjadrenie vôbec nepozdávalo a uviedol, že Beňovej reakcia bola arogantná a jej správanie bolo urážlivé. "Možno mala v hlave po prehýrenej noci niečo viac, ako len myšlienky," odkázal jej. Monika Beňová sa následne za svoje slová ospravedlnila a uviedla, že ju mrzí, ak Pellegriniho jej vyjadrenie urazilo. Zdôraznila, že jej odkaz bol srdečný a úprimný a nebol zlomyseľný.

Nevedno, či ide len o herecké výkony našich politikov alebo o ich reálne pocity, no je nad slnko jasné, že niektorí by si za svoje úlohy vyslúžili aj Oscara. A po upokojených vzťahových peripetiách by Pellegrini s Beňovou dozaista skvelo nahradili dve hrdličky z Titanicu - Jacka a Rose. Len čas ukáže, ako bude vyzerať ich romanca nasledujúce obdobie a či sa nezhody medzi nimi konečne podarilo napraviť.

Zostáva len veriť, že ich príbeh neskončí tak ako samotný Titanic. K filmovému dielu by sa dala prirovnať aj nová koalícia v podaní Fica, Pellegriniho a Danka. Kto by nepoznal kultovú klasiku z roku 1990 s názvom Mafiáni, ktorá vyrozprávala príbeh zo sveta newyorskej mafie a podsvetia? V prípade, že by sa o tomto triu mal natočiť film, jeho (nielen) plagát by možno predčil aj originál.

Pellegrini bude držať tašky a Danko podávať perá

S politickou scénou na Slovensku sú pomerne často spájané aj úsmevné, niekedy až bizarné momenty. A inak to nebolo ani teraz. Najnovšie sa oň postaral Andrej Danko, ktorý je na trapasy viac menej zvyknutý. Samotnému podpísaniu Memoranda o porozumení totiž predchádzal aj vtipný incident. Predseda SNS mal tesne pred podpisom problémy s perom. Zatiaľ čo Fico s Pellegrinim memorandum podpisovali, on s ním stále bojoval.

Hoci to vyzeralo, že nevie ako ho otvoriť, Danko tvrdí opak. O vtipnom incidente prehovoril v diskusnej relácii Na telo. O peripetiu s perom sa v záverečnej časti diskusie, ktorá je venovaná diváckym otázkam, zaujímal divák Kristián. Ten sa lídra strany SNS spýtal, čo s perom zamýšľal pri podpisovaní memoranda.

"To pero bolo, dá sa povedať, zle našrobované. Bál som sa, aby som ho nezlomil, tak som ho odšroboval a našroboval naspäť, pretože som ho nechcel zlomiť. Bola to bežná životná situácia," vysvetlil. Vyzerá to tak, že úlohy novej koalície budú jasne a spravodlivo rozdelené. Kým Danko bude podávať perá, Pellegrini bude na tlačovkách Ficovi držať tašky.

Ani Danko by sa v tomto prípade nevyhol hereckej role a pokojne by sa mohol objaviť vo voľnom pokračovaní rozprávky Princezná so zlatou hviezdou. V nej sa totiž objavil aj zlý kráľ Kazisvet, ktorého by Danko nahradil úlohou Kazipera. Zostáva už iba veriť, že predseda strany SNS nebude zlým panovníkom, ale bude sa snažiť z plných síl o to, aby národu zabezpečil blaho.

O menší poprask sa postaral aj kandidát na ministra životného prostredia a starosta Očovej, Rudolf Huliak. Kandidát za SNS sa vyjadril, že v prípade, že by viedol Slovensko, jeho prvá zahraničná cesta by smerovala do Moskvy za Putinom, kde by chcel odprosiť za slovenskú vojenskú pomoc Ukrajine. "Sadnúť do lietadla, ísť doslovne a do písmena odprosiť za týchto bláznov, čo rozpútali celý tento konflikt. Že sme sa toho zúčastnili tým spôsobom, že sme tam vyviezli celú svoju vojenskú techniku un bloc, milióny ton pohonných látok a všetkého," vyjadril sa. A aká by bola Putinova reakcia? Pozrite sa sami.