Zaujímavosti
photo Foto
video Video
22. máj. 2023 o 16:00
Miroslav Novysedlák, screenrant.com

Závislosť od manželovho popola či od včelích bodnutí: 7 šialených úchyliek, ktorým neuveríte

placeholder
Bizarné úchylky, z ktorých sa vám zastaví rozum.
Zdroj: youtube.com/tlc, youtube.com/tlcuk

V rokoch 2010 až 2015 sa v televízii objavil program s názvom My Strange Addiction, ktorý predstavil ľudí s poriadne bizarnými úchylkami. Je možné, že niektorým možno ani nebudete veriť. Šou zaznamenala veľký úspech a diváci sa nestačili čudovať, od čoho všetkého môže byť človek závislý.

Zaujímavosti
22. máj. 2023 o 16:00
Závislosť od manželovho popola či od včelích bodnutí: 7 šialených úchyliek, ktorým neuveríte

V rokoch 2010 až 2015 sa v televízii objavil program s názvom My Strange Addiction, ktorý predstavil ľudí s poriadne bizarnými úchylkami. Je možné, že niektorým možno ani nebudete veriť. Šou zaznamenala veľký úspech a diváci sa nestačili čudovať, od čoho všetkého môže byť človek závislý.

V jednotlivých dieloch sa objavili aj terapeuti, ktorí mali pomôcť ľuďom s ich nezvyčajnými úchylkami. Ako píše portál Screen Rant, viacerí účastníci mali problémy s duševným zdravím a zanedbanie liečby ich závislostí by im do budúcna mohlo spôsobiť vážne zdravotné problémy. Ste pripravení na závislákov, ktorých z pamäte nevymažete ešte poriadne dlho?

Z vecí, od ktorých sú títo ľudia závislí, budete v úplnom šoku.
Z vecí, od ktorých sú títo ľudia závislí, budete v úplnom šoku.
Zdroj: istockphoto.com

Život v sadre

27-ročný Kevin si svoje telo neustále zakrýval sadrou, a to aj vtedy, keď nebol zranený. Túto netradičnú činnosť vykonával odkedy mal 21 rokov a na svoj koníček minul 50 000 dolárov. Sám priznal, že vďaka sadrám sa cíti pohodlne a prinášajú mu radosť. Kevinova posadnutosť sadrami sa začala na základnej škole, keď sa balil do toaletného papiera. Keď mal 12 rokov, zlomil si ruku a miloval všetku tú pozornosť, ktorú dostával vďaka noseniu sadry. V dospelosti si zase užíval, keď sa ho ľudia na verejnosti pýtali na to, čo mu je a dokonca predstieral, že je zranený. Svoju úchylku využíval aj ako nástroj na zoznamovanie sa so ženami.

Závislosť od vyťahovania vlasov z odtokov

Aj 28-ročný Evan zo Seattlu trpí pomerne bizarnou závislosťou. Baví ho vyťahovať vlasy z kúpeľňových odtokov a túto aktivitu vykonáva až trikrát týždenne. Vždy, keď niekoho navštívi, ide rovno do kúpeľne, aby vytiahol vlasy z odtoku. Aj keď ho to na určitú chvíľu zbaví úzkosti, po chvíli sa cíti zahanbene a znechutene. So závislosťou začal po smrti otca, keď študoval na vysokej škole.

Zber mŕtvych zvierat

Scott je chlapík, ktorý sa priznal k tomu, že je závislý od odstraňovania mŕtvych tvorov z ciest. Dôvodom je skutočnosť, že miluje zvieratá. Uhynuté zvery vyhľadával každý deň - za dažďa i slnka a najmä v noci. Všetko sa to začalo v roku 1999, keď našiel svojho mŕtveho psa, ktorého zrazilo auto, na okraji cesty. To v ňom spustilo reakciu, kvôli ktorej sa rozhodol, že bude odstraňovať mŕtve zvieratá z ciest, aby ostatní nemuseli hľadať svojich miláčikov. Každý deň strávil šesť hodín hľadaním mŕtvych zvierat a za noc nazbieral aj desať zvieracích nebožtíkov, pričom každému z nich vystrojil aj pohreb. Závislosť mu ale ničila život a stal sa z neho asociál.

Jedenie skla a nábojov

27-ročný Josh si na skle vychutnáva hlavne slastné chrumkanie, ktoré ho mimoriadne uspokojuje. O jedení skla sa dozvedel z knihy, ktorú čítal. Za štyri roky zjedol viac ako 100 pohárov a 250 žiaroviek. Zjedol aj náboje a niekedy ich do seba napchal aj 30. Zatiaľ čo jeho snúbenica bola z jeho závislosti znepokojená, Joshovi imponovala pozornosť, ktorú od ľudí dostával.

Závislosť od včelích bodnutí

Margaret posunula závislosť do poriadnych extrémov. Milovala totiž včelie bodnutia a jej posadnutosť začala v momente, keď žihadlá použila na zmiernenie bolesti pri artritíde. Nechala sa poštípať včelami z úľov priamo na svojom dvore. Následne začala svoje telo štípať až 15-krát denne a celkovo ju včely bodli viac ako 50 000-krát.

Žuvanie špinavých plienok

Len 22-ročná Keyshia je závislá od žuvania špinavých plienok. Uviedla, že čím viac moču je v plienke, tým viac ju to baví. Keyshia má plienky rozhádzané po celom dome, aby ich stále mala na očiach a nezabudla sa občerstviť. Jej závislosť začala pred niekoľkými rokmi, keď ju partner požiadal, aby vyhodila špinavú plienku, no ona si ju nechala. Odvtedy nazbierala viac ako 25 000 špinavých plienok.

Nosenie manželovej urny a jedenie popola

Casie sa vydala v roku 2009 po desaťmesačnom randení a všetko nasvedčovalo tomu, že pôjde o dokonalé manželstvo. Sean však následkom silného astmatického záchvatu zomrel. Casie svojho nebohého manžela nadovšetko milovala a po jeho smrti sa rozhodla, že ho bude mať vždy pri sebe. Urnu s jeho popolom brala úplne všade. Dokonca sa s ním rozprávala aj spala. Casieina rodina mala strach, ako to všetko bude zvládať. Nik z nich ani len netušil, že s tragédiou sa vyrovná pomerne netradične. Keď sa jej časť popola z manželovho tela vysypala na ruky, rozhodla sa, že ju zlíže z prstov. Popol odmietla len tak utrieť a zbaviť sa ho. Jej rodina bola z tohto správania v úplnom šoku a Casie napokon vyhľadala odbornú pomoc.