07. dec. 2021 o 13:10
LR, Obkec

7 lacných a kreatívnych vianočných darčekov, ktoré zvládnete zbúchať aj doma na kolene

placeholder
Kreatívne darčeky
Zdroj: instagram.com/lovelikebecca, facebook.com/tidymom/

Dochádza vám čas, nápady i financie? Inšpirujte sa našimi tipmi na nenáročné vianočné darčeky pre každého.

Tipy
07. dec. 2021 o 13:10
7 lacných a kreatívnych vianočných darčekov, ktoré zvládnete zbúchať aj doma na kolene

Dochádza vám čas, nápady i financie? Inšpirujte sa našimi tipmi na nenáročné vianočné darčeky pre každého.

Vianočné nákupy už nie sú tak celkom tým, čím bývali. V dnešnej dobe je ešte stresujúcejšie nakupovať v kamenných predajniach a objednávky z internetu nie sú vždy na istotu. Pokiaľ si teda chcete uľahčiť život a zároveň darovať ľuďom niečo od srdca, zmajstrujte si darčeky doma v obývačke.

Kreatívne i vtipné nápady, ktoré sa oplatí vyskúšať.
Kreatívne i vtipné nápady, ktoré sa oplatí vyskúšať.
Zdroj: instagram.com/lovelikebecca, facebook.com/tidymom/

1. Sviečka s fotografiou

Lacný a jednoduchý darček, ktorý vás v online priestore môže vyjsť aj pár desiatok eur. Pritom všetko, čo na vyrobenie potrebujete, je len obyčajná sviečka v skle, kvalitná lepiaca páska a fotka vytlačená v laserovej tlačiarni.

Vytlačený obrázok najprv prelepte páskou a pomocou nejakej karty vyrovnajte. Následne ho vystrihnite, ponorte na 10-15 minút do vody a potom opatrne odstráňte papier zo zadnej časti. Keď fotka uschne, páska by mala opäť lepiť, a tak ju môžete umiestniť na zakúpenú sviečku.

2. Prášok do kúpeľa

Ľahko vyrobiteľný, no za to luxusne pôsobiaci darček poteší každého počas chladných zimných večerov. Navyše, skladá len z dvoch ingrediencií.

V miske stačí zmiešať dva hrnčeky sušeného mlieka s 3-4 lyžičkami pepermintového čaju (alebo 10 kvapiek ľubovoľného esenciálneho oleja). Dobre zmiešaný prášok môžete nasypať do peknej nádobky a darovať svojim blízkym. Medzi výhody mliečneho kúpeľa patrí najmä zjemnenie a upokojenie pokožky ako aj jej vyživenie.

3. Lieky na upokojenie

Ak vám už dochádzajú nápady, ešte vždy môžete svojim najbližším dopriať niečo na upokojenie. Kto predsa nemá rád sladkosti? Postačí vám na to aj pekná sklenená nádoba, dobré cukríky a vlastnoručne vyrobená etiketa. Vtipný darček, ktorý nie len chutí, no i pobaví tak máte ihneď poruke.

4. Malé rozkošné ohrievače rúk

Na výrobu ohrievačov potrebujete len hrubšiu látku, ktorá sa väčšinou povaľuje niekde po dome, nožnice, ihlu, niť a ryžu. Na začiatok si zvoľte tvar, aký chcete a vystrihnite 2 kusy z látky. Vyskúšať môžete napríklad aj jednoduchý štvorec. Vystrihnuté kúsky potom zošite dokopy, no na jednej strane nechajte malý otvor, ktorým budete môcť vankúšik naplniť.

Keď je už ryža vo vnútri, zašite tento otvor a ohrievač je hotový. Pred použitím ho stačí dať na 20 sekúnd do mikrovlnky. Touto maličkosťou určite nič nepokazíte a obdarovaný si na vás spomenie vždy, keď ho vankúšiky zahrejú v mrazivom počasí.

Vrecúško, ktoré zahreje
Vrecúško, ktoré zahreje
Zdroj: raeannkelly.com

5. Originálna nákupná taška

Ak máte aj vy v okolí eko nadšencov, rozhodne ocenia darček, ktorý šetrí našu prírodu. Jednoduchú, nevšednú tašku si doma môžete vyrobiť zo starého trička. To si preložíte po dĺžke na polovicu, a odstrihnete z neho golier i rukávy do tvaru šikmej vlnky z hornej časti až pod pazuchu.

Následne odstrihnite aj lem trička a obráťte ho naruby. Spodnú časť môžete zošiť alebo zlepiť lepidlom na textil. Teraz už stačí tričko otočiť, vystrihnúť rúčky a vystrihnúť do tašky pásiky ako vzor a máte hotovo.

6. Pivný sob

Hľadáte niečo pre nadšencov piva? Nuž, taká debnička nie je nikdy na zahodenie a pokiaľ tomu chcete dodať správnu sviatočnú atmosféru, poľahky si môžete vyrobiť pivných sobíkov. Potrebovať na to budete len nalepovacie oči, červené guľky ako nos a štetinkové drôtiky, ktoré poslúžia ako parohy. O kreatívny a zábavný darček je raz dva postarané.

7. Čajový stromček

Šikovný nápad na poslednú chvíľu môže poslúžiť ako dekorácia i ako zdroj voňavých čajových vrecúšok. K vytvoreniu takejto ozdoby vám postačí ľubovoľný valec, na ktorý môžete silikónovou pištoľou nalepiť obľúbené čaje. Keď už je stromček hotový, na vrch môžete dosadiť malú kartónovú hviezdu.

Prirodzene, pre humoristov a odvážlivcov si dokážeme predstaviť aj inú alternatívu užitočných vrecúšok. Fantázii sa predsa medze nekladú.

Čajový vianočný stromček
Čajový vianočný stromček
Zdroj: thirstyfortea.com