19. jan. 2024 o 07:57
Miroslav Novysedlák, cestovanie.pravda.sk

10 najkrajších pilotiek sveta: Na zozname je aj Slovenka. Úspech dosiahla napriek posmeškom

placeholder
Najkrajšie pilotky sveta
Zdroj: instagram.com/pilotmartgi, instagram.com/mariathepilot

Kariéra pilotky je pre ženy pomerne netypická. Túto pozíciu väčšinou zastávajú chlapi, avšak nikdy neviete, či lietadlo, do ktorého práve nastúpite, neriadi žena. Ktoré z nich sú tie najznámejšie?

Zaujímavosti
19. jan. 2024 o 07:57
10 najkrajších pilotiek sveta: Na zozname je aj Slovenka. Úspech dosiahla napriek posmeškom

Kariéra pilotky je pre ženy pomerne netypická. Túto pozíciu väčšinou zastávajú chlapi, avšak nikdy neviete, či lietadlo, do ktorého práve nastúpite, neriadi žena. Ktoré z nich sú tie najznámejšie?

Ich profily sledujú státisíce ľudí a s fanúšikmi sa dennodenne delia o zážitky a skúsenosti, ktoré sú späté s ich povolaním. Portál Pravda zverejnil zoznam 10 najkrajších pilotiek sveta, ktoré oplývajú nielen krásou, ale aj technickými zručnosťami. V tomto rebríčku nájdete aj Slovenku.

Malin Osyban Rydqvist

Atraktívnu Švédku na Instagrame sleduje bezmála milión ľudí. Ide o pilotku Boeingu 737 a na sociálnu sieť zverejňuje zábery zo svojich letov, odpovedá na otázky od zvedavých fanúšikov alebo zverejňuje bežný život pilotky. Malin žije v Španielsku a okrem iného zdieľa aj svoju vášeň k rastlinnej strave, keďže je vegánkou.

Maria Fagerstrom

Aj Maria je rovnako ako Malin Švédkou a sleduje ju vyše 600-tisíc ľudí. Na Instagrame zverejňuje fotky a videá zo svojich letov a lieta z Londýna.

Michelle Gooris

Holandská pilotka Boeingu 737 aktuálne žije v Amsterdame a ani ona nemá núdzu o sledujúcich. O jej život sa zaujíma viac ako 330-tisíc fanúšikov a dokonca napísala aj ebook s názvom Staň sa pilotom lietadla.

Patricia Ramanauskas

Mladá Brazílčanka lieta v oblakoch už od svojich 17 rokov a okrem obyčajného pilotovania sa venuje aj akrobatickému lietaniu.

Olivia

Má len 24 rokov a je pilotkou A320. Olivia lieta z londýnskeho letiska Heathrow a jej profil je naplnený podmanivými zábermi z vtáčej perspektívy.

Miranda S. Valezzi

Ďalšia úspešná pilotka, ktorá má len 23 rokov, pochádza z Mexika a lieta ako obchodná pilotka. Miranda na sociálnych sieťach častokrát zverejňuje aj fotky svojho vyšportovaného tela.

Laxmi Joshi

Sympatickú pilotku na Instagrame sleduje viac než milión fanúšikov a to, akému povolaniu sa bude venovať, vedela už v 8 rokoch. Ako sama tvrdí, na svojom cieli tvrdo pracovala a vyznáva názor, že všetky sny sa vďaka drine jedného dňa môžu naplniť. Aktuálne lieta na A320 aj B777.

Martha Giannakoulakou

Martha každého fanúšika na sociálnej sieti upútala svojím exotickým vzhľadom (má grécko-kubánske korene) a sleduje ju vyše 12-tisíc fanúšikov.

Sandra Sandtnerová

Bývalá letuška si splnila svoj sen a dnes lieta na Boeingu 737. Keď bola ešte na gymnáziu, nevedela, aké bude jej povolanie. Slovenka po strednej škole študovala angličtinu na Oxforde a keď zbadala plagát na pozíciu letušky, neváhala. Od tejto chvíle sa začala formovať jej cesta k pilotovaniu, hoci ju často od tohto povolania odhovárali a podceňovali ju.