11. sep. 2023 o 20:00
Pelikan, obkec.sk

Z Bratislavy letíme do exotiky. Toto sú destinácie, kam túto zimu smerujeme aj z hlavného mesta

placeholder
Z Bratislavy túto zimu smerujeme na rozprávkové pláže s vysokými palmami.
Zdroj: Shutterstock

Letový poriadok bratislavského letiska sa každý rok s príchodom zimy mierne prečeše. Tento rok však bude bohatý najmä na exotické destinácie - z Bratislavy poletíme do destinácií ako Zanzibar či Srí Lanka a to s cenami od necelých 1100 eur.

Cestovanie
11. sep. 2023 o 20:00
Z Bratislavy letíme do exotiky. Toto sú destinácie, kam túto zimu smerujeme aj z hlavného mesta

Letový poriadok bratislavského letiska sa každý rok s príchodom zimy mierne prečeše. Tento rok však bude bohatý najmä na exotické destinácie - z Bratislavy poletíme do destinácií ako Zanzibar či Srí Lanka a to s cenami od necelých 1100 eur.

Za letmi do exotiky väčšina z nás smeruje do neďalekej Viedne či k našim južným susedom do Budapešti. O to lepšou správou tak sú novinky z bratislavského letiska, z ktorého budeme túto zimu smerovať hneď do niekoľkých top exotických destinácií.

Z Bratislavy do exotiky poletíme za top uvádzacie ceny, kde kompletné dovolenkové balíky začínajú na cene od tisíc eur na osobu. S najväčším vyhľadávačom leteniek a dovoleniek na Slovensku Pelikan.sk sme sa pozreli na destinácie, z ktorých si túto zimu môžete vyberať.

AKCIOVÉ LETENKY DO EXOTIKY

Srí Lanka

Ostrov Cejlón je späť a s ním aj dovolenky plné relaxu, ale aj obľúbené poznávačky. Srí Lanka je známa ako krajina, do ktorej cestujeme za surfovaním, ajurvédskymi pobytmi plnými meditácie, jogy a poznávaním ostrova. Ten láka na národné parky so slonmi - napríklad slonia farma Pinnawala Elephant Orphanage, ktorá je útočiskom pre opustené a zranené slony. Pozrite si staroveké mesto Sigiriya, známe aj ako Pevnosť v oblakoch, kde nájdete aj leviu skalu - z nej si vychutnáte výhľad na džungľu.

Nevynechajte ani čajové plantáže či významné budhistické a pútnické miesta, ale aj Adamovu horu, kde Boh podľa legendy zoslal Adama po vyhnaní z raja. Lákadlom sú nekonečné pláže či more - surfovacia sezóna momentálne prebieha na východnom a severnom pobreží. Kompletné dovolenky na Srí Lanke s odletom z Bratislavy momentálne začínajú na cene od necelých 1100 eur s letenkou, hotelom, polpenziou a transferom.

Srí Lanka
Srí Lanka
Zdroj: Shutterstock

Dubaj, Spojené arabské emiráty

Mesto neobmedzených možností - to je Dubaj. Zároveň je Emirát top exotikou Slovákov, ktorú si vyberajú ako svoju dovolenkovú destináciu počas celého roka. V Dubaji je každý rok niečo nové, mnoho dovolenkárov sa doň vracia opakovane za spoznávaním či za dokonalou plážovou dovolenku. Je to práve Dubaj, v ktorom okrem nových svetových rekordov každoročne pribudne aj najviac nových hotelov - od tých cenovo najdostupnejších až po najluxusnejšie.

Vychutnajte si výhľad z najvyššej budovy sveta, pozrite si ultramoderné mesto, v ktorom si môžete zalyžovať aj počas teplého dňa s teplotami 30° Celzia. V Dubaji je možné všetko. Túto zimu doň poletíme aj z Bratislavy a tých, čo radi myslia už teraz na koniec roka, poteší silvestrovská ponuka od necelých 1150 eur na osobu.

Dubaj, Spojené arabské emiráty
Dubaj, Spojené arabské emiráty
Zdroj: Shutterstock

Zanzibar, Tanzánia

Nekonečné biele pláže, nádherný tyrkysový oceán a bohatá kultúra - to všetko nájdete na africkom súostroví Zanzibar. Vychutnajte si autentickú atmosféru v Stone Town, navštívte múzeum, bývalý Slave Market ako pripomienku temnej minulosti krajiny, alebo sa vyberte do rodného domu svetoznámeho rodáka Freddieho Mercuryho.

Ochutnajte Zanzibar na Spice Tour, kde nahliadnete do tajomstiev pestovania najlepších korenín na svete - klinčekov a vanilky, ale aj mnohých iných. Prejdite sa národnými parkami či si pozrite obrovské korytnačky na ostrove Prison Island.

Oddýchnite si na rozprávkových plážach - Kizimkazi či Nungwi a Kendwa. Objavujte podmorský svet, je to práve potápanie a šnorchlovanie, ktoré rozhodne netreba vynechať. Na Zanzibar poletíme aj z Bratislavy, na výber sú štvor či päťhviezdičkové kompletné pobyty s letenkou, ubytovaním, polpenziou a transferom od necelých 1250 eur na osobu.

Zanzibar, Tanzánia
Zanzibar, Tanzánia
Zdroj: Shutterstock

Bahrajn

Bahrajn je jednou z ďalších krajín Blízkeho východu, ktoré rozhodne netreba vynechať, a to napriek tomu, že je najmenšou na Arabskom polostrove. Hlavným lákadlom sú jeho rozprávkové pláže, milovníci športu ho však poznajú aj ako miesto, kde sa jazdí Veľká cena Formuly 1. Nevynechajte hlavné mesto Manáma, v ktorom nájdete krásne promenády, vynikajúce reštaurácie a staré mesto, kde zažijete autentickú atmosféru.

Z vyhliadkovej veže dokonca dovidíte na Saudskú Arábiu, s ktorou je Bahrajn prepojený mostom. Do tejto úžasnej krajiny smeruje túto zimu aj charterové spojenie z bratislavského letiska - kompletné dovolenky v Bahrajne začínajú na cene od necelých 1300 eur. V cene je zahrnuté päťhviezdičkové ubytovanie na pláži, letenky, transfer a strava all inclusive.

Bahrajn
Bahrajn
Zdroj: Shutterstock

Dominikánska republika

Vysoké palmy, biele pieskové pláže a tá správna atmosféra Karibiku. Dominikánsku republiku jednoducho treba zažiť. Najobľúbenejšou destináciou je jednoznačne letovisko Punta Cana, v ktorom nájdete aj slávnu Bavaro Beach - jednu z najkrajších pláží na svete. Obľube sa teší aj južné pobrežie a oblasť Bayahibe, na svoje si prídu aj surferi, ktorí na severe krajiny nájdu veľké vlny Atlantiku v oblasti Puerto Plata.

Vyberte sa za plážami napríklad na ostrov Saona, či navštívte slávny ostrov, na ktorom sa natáčala reklama na rum Bacardi. Do Dominikánskej poletíte aj z Bratislavy - kompletné all inclusive dovolenky začínajú na cene od necelých 1500 eur na osobu.

Dominikánska republika
Dominikánska republika
Zdroj: Shutterstock

Omán

Omán nadchne cestovateľov, ktorí hľadajú relax, ale aj tých, čo radi spoznávajú - aj keď patrí medzi top exotické destinácie, Omán ešte stále oproti svojim susedom nepodľahol masovému turizmu, vďaka čomu v ňom možno objavovať jeho jedinečnú kultúru. Krajina je zmesou histórie, krásnej prírody a najväčším lákadlom sú jednoznačne jeho nádherné pláže, ktoré môžu konkurovať Havaju. Prezýva sa Karibikom Blízkeho východu, na severe sa v ňom však nájdu aj osmanské fjordy pripomínajúce Nórsko, či Wadi Ghul - svoj Arabský Grand Canyon.

Nevynechajte ani miestne trhy. Perfektným suvenírom je napríklad miestny parfum - Omán je historické obchodné centrum kadidla a myrhy, ktoré sú vzácnymi zložkami parfumov. Päťhviezdičkové dovolenky v Ománe začínajú na cene od necelých 1400 eur na osobu - v cene s odletom z Bratislavy, ubytovaním, transferom a all inclusive stravou.

Omán
Omán
Zdroj: Shutterstock

Kuba

Preneste sa späť v čase na Kube - perle Karibiku. Niekto si pod Kubou predstaví perfektný rum a cigary, či nespútanú zábavu v hlavnom meste Havana. Niekto zas all inclusive hotely a azúrové more na Varadere s bielymi pieskovými plážami.

Privítajú vás večne usmiati a dobre naladení Kubánci a môžete si byť istí, že dovolenka na Kube prekoná všetky vaše očakávania. Okrem toho tu nájdete aj fascinujúcu prírodu, vrátane krásnych národných parkov a jaskýň, kde môžete objavovať jedinečnú faunu a flóru.

Treba sa však pripraviť aj na fakt, že akokoľvek je Kuba nádherná krajina, naďalej dopláca na svoju minulosť - pomimo dovolenkových destinácií ako Cayo Coco či Varadero je na ostrove na každom mieste cítiť chudobu. Na karibský ostrov poletíte túto zimu aj z Bratislavy - kompletné all inclusive dovolenky na Kube sa začínajú na cene od približne 1200 eur na osobu.

Kuba
Kuba
Zdroj: Shutterstock

Vietnam

Juhovýchodná Ázia má čestné miesto v srdciach mnohých cestovateľov - či už sa do nej chystajú na objavovanie, alebo na dovolenku na pláži. Vietnam neponúka len vynikajúcu gastronómiu, ale aj očarujúcu prírodu či bohatú históriu. V hlavnom meste Hanoi ochutnáte ten najlepší vietnamský street food, uchváti vás aj slávna zátoka Halong Bay či Hue, mesto palácov odkiaľ vládla aj cisárska rodina.

Okrem bohatej histórie vo Vietname nájdete nádherné pieskové pláže, ktoré budú to pravé pre vašu ďalšiu dovolenku. Dovolenky vo Vietname z Bratislavy začínajú na cene od 1500 eur na osobu - v cene s letenkou, päťhviezdičkovým ubytovaním, transferom a stravovaním all inclusive.

Vietnam
Vietnam
Zdroj: Shutterstock