Zaujímavosti
photo Foto
video Video
15. mar. 2024 o 16:00
Miloš Audi, blesk.cz

Opití policajti v Prahe zaútočili na 19-ročné dievča: Vláčili ju za vlasy a kľačali na nej

placeholder
Opití policajti v Prahe zaútočili na 19-ročné dievča.
Zdroj: istock.com, Reprofoto/Twitter/desoleole

Na internete sa stalo virálnym video, ktoré ukazuje policajnú brutalitu v Česku. Dvaja opití príslušníci zboru totiž napadli mladé dievča a snažili sa ho násilne spacifikovať.

Zaujímavosti
15. mar. 2024 o 16:00
Opití policajti v Prahe zaútočili na 19-ročné dievča: Vláčili ju za vlasy a kľačali na nej

Na internete sa stalo virálnym video, ktoré ukazuje policajnú brutalitu v Česku. Dvaja opití príslušníci zboru totiž napadli mladé dievča a snažili sa ho násilne spacifikovať.

V Prahe sa nedávno odohral brutálny moment, ktorý rozhneval spoločnosť. Opití policajti sa totiž snažili spacifikovať 19-ročné dievča, pričom ho násilne držali na obrubníku. Ako informoval portál Blesk, zo samotného incidentu existuje aj video, ktoré ukazuje, ako dvojica ťahala mladú ženu za vlasy a kľačala na nej.

Brutálny incident

Všetko sa to malo odohrať 17. februára 2024 v nočných hodinách v blízkosti pražského klubu s názvom Phenomen. Na videu je možné vidieť opitého policajta v uniforme, ktorého sprevádzala jeho partnerka, ktorá taktiež mala byť členkou zboru. Nie je jasné, čo brutálnemu incidentu predchádzalo, pričom 45-sekundové video ukazuje už samotné napadnutie.

Video začína tým, že policajt kľačí na ceste vedľa mladej 19-ročnej ženy a pevne ju drží. "V mene zákona, je mi to jedno," kričal policajt na dievča, zatiaľ čo sa jej snažil narovnať nohy. Situáciu sa snažili vyriešiť kamaráti napadnutej. Onedlho však policajt pritvrdil a ženu silno potiahol za vlasy, pričom ju odtiahol o niekoľko metrov dopredu.

Neskôr sa pridala aj partnerka opitého policajta, ktorá bola podľa slov svedkov tiež pod vplyvom. Muž jej nariadil, aby si kľakla na dievča, čím ju chceli násilím spacifikovať. Vtedy sa do šarvátky pridali aj kamaráti, ktorí sa snažili policajta odtiahnuť preč. Ten však začal mávať rukami a takmer zaútočil aj na nich. V tej chvíli sa na mieste činu objavila aj policajná hliadka.

Viac ako 2 promile

"Na miesto sme dorazili po druhej hodine rannej. Ošetrili sme jednu ženu s ľahšími poraneniami a odviezli ju do nemocnice," uviedla hovorkyňa záchranárov Jana Poštová. Hliadka na mieste zistila, že agresor mal v tele až 2,6 promile alkoholu, pričom jeho spoločníčke namerali hodnotu 1,6 promile. "Osobne som pri incidente nebol, ale z toho, čo viem, tak sa ten chlap nepohodol s nejakými dievčatami. Potom ich vraj vonku zmlátil. Celé sa to rieši, spolupracujeme s políciou," uviedol o incidente manažér baru Phenomen.

Brutálny incident začala okrem polície riešiť aj Generálna inšpekcia bezpečnostných zborov ČR. "Toto konanie považujeme za absolútne neakceptovateľné a neospravedlniteľné. Zlyhanie jedného policajta, žiaľ, poškodzuje všetkých ostatných. Môžeme vás uistiť, že rozhodne nejde o bežné správanie našich kolegov a pražský riaditeľ bude preto v ďalšom postupe nekompromisný," poznamenala polícia.