01. okt. 2023 o 16:00
Miroslav Novysedlák, tvnoviny.sk, dennikn.sk, instagram.com

Kollárova Sme spodina, Tabák zaľúbená do Danka a Ficovo zasadnutie na chate: TOP meme

placeholder
Ako vyzerali voľby podľa memečkárov?
Zdroj: instagram.com/risiak_official, instagram.com/zomriofficial

Napínavá volebná noc je za nami a dnes ráno sa ukázalo, ako Slovensko volilo. Hoci sú voľby udalosťou, ktorú väčšina z nás berie mimoriadne vážne, ide o vďačný materiál pre meme stránky, ktoré aktuálne dianie komentujú so značným nadhľadom. Čo si pre nás pripravili tentokrát?

Meme zóna
01. okt. 2023 o 16:00
Kollárova Sme spodina, Tabák zaľúbená do Danka a Ficovo zasadnutie na chate: TOP meme

Napínavá volebná noc je za nami a dnes ráno sa ukázalo, ako Slovensko volilo. Hoci sú voľby udalosťou, ktorú väčšina z nás berie mimoriadne vážne, ide o vďačný materiál pre meme stránky, ktoré aktuálne dianie komentujú so značným nadhľadom. Čo si pre nás pripravili tentokrát?

Výsledky sú jasné a jednoznačným víťazom sa stala strana Smer-SD. Na druhom mieste skončilo Progresívne Slovensko a prvú trojku uzatvára Pellegriniho Hlas. Nasledovala strana OĽANO a priatelia, KDH, SAS a SNS. Strana Roberta Fica doslova zahviezdila, pretože aj z mapy krajov vyplýva, že najviac hlasov im voliči dávali v takmer každom kúte Slovenska, uvádza portál TvNoviny.

Sklamaný Uhrík a Kollár ako novodobý Mečiar

Tesne pred bránami parlamentu skončil Milan Uhrík, ktorý je čelným predstaviteľom strany Republika. Pre viacerých bolo pomerne veľkým prekvapením, ako skončil Boris Kollár. Jeho hnutie Sme rodina zaznamenalo za štyri roky výrazný prepad a jeho kedysi tretia najväčšia parlamentná strana klesla na úplne dno. Kollárovi sa totiž nepodarilo získať ani 3 % hlasov. Kým niektorí politici majú dôvod na oslavy, ďalším zostali len oči pre plač.

Do druhej skupinky perfektne zapadá Milan Uhrík, ktorého výsledky volieb rozhodne nepotešili. Vstup do parlamentu ho minul veľmi tesne a kým prvé prieskumy Exit pollu ukazovali, že Republika sa s vyše 6 % do parlamentu dostane, s každou pribúdajúcou minútou bolo čoraz jasnejšie, že k tomuto scenáru nedôjde. A tak sa aj stalo. Uhrík teda bude musieť svoje veľké a ambiciózne politické plány odložiť na neurčito alebo si počkať na nasledujúce parlamentné voľby.

Ťažké musí byť aj lúčenie Borisa Kollára, ktorý, rovnako ako Uhrík, v parlamente nebude. Už v predbežných výsledkoch to s ním nevyzeralo ružovo a predseda strany priznal, že tentoraz mu to asi nevyjde. Prehru okrem toho pripustil aj Peter Pčolinský, ktorý uviedol, že sa v kampani mali o niečo viac vyhraniť voči Matovičovi a trvať na skoršom termíne volieb. Kollárove slová o jeho páde sa napokon naplnili do bodky a o tom, aká bude budúcnosť jeho hnutia, ukáže až čas.

Memečkári jeho prehru poriadne okorenili a pretvorili ju na Mečiarov spôsob, ktorý takisto pohorel vo voľbách v roku 1998. Hoci jeho strana ĽS-HZDS vyhrala, každému vtedy bolo jasné, že Mečiarovi sa nepodarí zostaviť vládu. S divákmi sa rozlúčil originálnym spôsobom a dokonca im aj zaspieval: "S Pánom Bohom, idem od vás, neublížil som, neublížil som žiadnemu z vás." Na záver ešte všetkým zamával a predsedom vlády sa tak stal Mikuláš Dzurinda. Čo poviete na rozlúčku s politikou à la Mečiar v Kollárovom šate?

A takú podpásovku evidentne ťažko nesie aj bývalý minister práce a sociálnych vecí Milan Krajniak. Ten totiž uviedol, že výsledok ho veľmi mrzí. Je teda možné, že jeho sklamanie dôjde až do takého štádia, že podá demisiu?

Jedným z mnohých prekvapení týchto volieb bol aj postup Dankovej strany SNS. Tá síce do parlamentu vkročila s veľmi tesným výsledkom, no predsa sa jej to podarilo. V Národnej rade bude za stranu sedieť iba jeden predstaviteľ - Andrej Danko. Nevedno, či sú za týmto úspechom vášnivé pohľady nezaradenej poslankyne Romany Tabák, ktoré kapitánovi venovala v priamom prenose, alebo voličov presvedčila fráza "voľ chodiť". Je ale nad slnko jasné, že Danko má konečne dôvod na úsmev.

Tu si môžete pozrieť ďalšiu dávku meme týkajúcich sa parlamentných volieb.