30. mar. 2024 o 07:58
Miloš Audi, dotyk.cz

Pamätáte si na legendárnu Pipi Dlhú pančuchu? Ako vyzerá pehavé dievčatko po 55 rokoch?

placeholder
Pamätáte si na Pipi?
Zdroj: reprofoto/youtube.com/@pippimovieclipsenglish7651

Pred viac ako pol storočím množstvo detí zabávala malá a odvážna Pipi Dlhá pančucha. Ako však v súčasnosti vyzerá herečka, ktorá stvárnila túto legendárnu postavu?

Zábava
30. mar. 2024 o 07:58
Pamätáte si na legendárnu Pipi Dlhú pančuchu? Ako vyzerá pehavé dievčatko po 55 rokoch?

Pred viac ako pol storočím množstvo detí zabávala malá a odvážna Pipi Dlhá pančucha. Ako však v súčasnosti vyzerá herečka, ktorá stvárnila túto legendárnu postavu?

Na konci 60. rokov vznikol kultový film s názvom Pipi Dlhá pančucha, ktorý sa stal ikonickou rozprávkou pre množstvo detí. Hoci od premiéry prešlo už 55 rokov, aj v súčasnosti veľa ľudí pozná toto pehavé, ryšavé a nesmierne silné dievčatko. Ako sa však zmenila samotná herečka? Podľa portálu dotyk.cz je stále populárna, pričom sa objavila na mnohých festivaloch konajúcich sa aj neďaleko našich hraníc.

Známa postava

Pipi Dlhá pančucha pochádza z dielne švédskej spisovateľky Astrid Lindgren a kniha prvýkrát uzrela svetlo sveta v roku 1945. V priebehu desaťročí sa táto legendárna postava s ryšavými vrkočmi a pehami na tvári objavila v mnohých televíznych spracovaniach, no jej najväčšia vlna slávy prišla v roku 1969, kedy vznikol film s rovnakým menom.

Hlavnú postavu stvárnila Inger Nilsson, ktorá mala v čase nakrúcania iba desať rokov. Od premiéry však ubehlo už viac ako pol storočie. Čo teda táto švédska herečka robí dnes?

Herečka na festivale

Nilsson v súčasnosti žije v hlavnom švédskom meste Štokholme, pričom ju raz za čas môžeme vidieť aj v televízii. Po nakrútení seriálu a filmu Pipi Dlhá pančucha sa však jej profesionálna herecká kariéra skončila, pretože sa v priebehu rokov objavila iba v niekoľkých (nie veľmi slávnych) projektoch vrátane krátkometrážnej Nebojácnej Kajsy z roku 1989 či autobiografie Gripsholm.

Herečka dostala poslednú významnú rolu v roku 2007 od nemeckej produkcie televízie ZDF, ktorá nakrúcala seriál Der Kommissar und das Meer (Komisár a more), kde viac ako desať rokov zosobňovala postavu menom Eva Swensson.

Hoci sa Nilsson dnes už nepodobá na malú Pipi, a dokonca si svoje vlasy zafarbila na blond, ľudia ju aj napriek tomu spoznávajú a chcú sa s ňou vyfotografovať. V roku 2010 sa dokonca objavila aj v Českej republike ako hlavná hviezda festivalu detských filmov Junior fest. Na tento festival usporiadatelia pozývajú hrdinov starších rozprávok, na ktoré si pamätajú hlavne rodičia a starí rodičia.

Na natáčanie spomína herečka s láskou, hoci za svoju prácu vôbec nedostala zaplatené. Nilsson tiež uviedla, že jej dlho trvalo, kým sa od postavy odpútala. "Musela som s tým bojovať a dokázať, že viem hrať aj ako dospelá," poznamenala dnes už známa divadelná herečka.

Aj napriek tomu však priznala, že sa jej stvárnenie Pipi veľmi páčilo. Podotkla tiež, že by si túto rolu aj zopakovala. "Tá úloha ovplyvnila môj život skôr pozitívne než negatívne. Každý, kto ma pozná ako Pipi, sa chce so mnou o nej baviť. Problém však je, že som už takmer na všetko zabudla," dodala s tvrdením, že sa nemôže oprieť ani o knihu, pretože tieto príbehy nikdy nečítala.