12. feb. 2023 o 14:15
Miroslav Novysedlák, allthatsinteresting.com

Napadol ho medveď a mesiac žil v jeho brlohu: Z muža sa stala živá múmia, prežil vďaka moču

placeholder
Muža mal napadnúť medveď hnedý.
Zdroj: twitter.com/SunZambian, istockphoto.com

Alexandra napadol medveď a odvliekol ho do svojho brlohu. Zviera si ho malo uskladniť ako potravu na neskôr. Vo chvíli, keď ho našli, pripomínal mumifikovanú mŕtvolu. V brlohu strávil dlhý mesiac, no po čase vyplávala na povrch pravda o tomto príbehu.

Zaujímavosti
12. feb. 2023 o 14:15
Napadol ho medveď a mesiac žil v jeho brlohu: Z muža sa stala živá múmia, prežil vďaka moču

Alexandra napadol medveď a odvliekol ho do svojho brlohu. Zviera si ho malo uskladniť ako potravu na neskôr. Vo chvíli, keď ho našli, pripomínal mumifikovanú mŕtvolu. V brlohu strávil dlhý mesiac, no po čase vyplávala na povrch pravda o tomto príbehu.

Hoci je zriedkavé, že medveď hnedý zaútočí a potom vtiahne svoju korisť do brlohu, stať sa to môže. Alexander bol, ako sa zdá, v zlom čase na zlom mieste. Ruská divočina je taká rozľahlá, že strateného či zraneného turistu už možno nikto nikdy nenájde živého. Muž mal ale šťastie, keďže poľovnícke psy našli ľudské telo v medveďom brlohu. Keď ho objavili, mal zlomenú chrbticu a vyzeral akoby bol mumifikovaný, uvádza portál AllThatsInteresting.

Zachránili ho poľovníci

Poľovníci, ktorí Alexandra objavili, povedali, že je to zázrak. Na internete sa zakrátko objavili znepokojujúce fotografie, ktoré dokázali, že muž bol naozaj blízko smrti. Lekárom povedal, že ho medveď odtiahol do brlohu a nechal si ho v zásobách v prípade, že by zviera nemalo čo jesť. Dodal, že počas pobytu na tomto mieste pil vlastný moč, aby prežil.

Alexander mal šťastie, že okolo miesta, na ktorom pomaly umieral, prešla skupinka lovcov. Ešte väčším šťastím bolo, že poľovníci sa dokonca obťažovali skrýšu skontrolovať. Donútili ich k tomu psy, ktoré neustále štekali pri vstupe do brlohu. Keď sa pozreli dovnútra, zostali ako obarení. Najprv si mysleli, že vidia ľudskú múmiu, no rýchlo si uvedomili, že domnelá múmia je stále nažive a potrebuje pomoc.

Našli ho v lesoch regiónu Tuva neďaleko hraníc s Mongolskom. Muž utrpel ťažké zranenia a na tele sa mu objavilo aj hnijúce tkanivo v dôsledku obmedzeného pohybu. Kožu mal posiatu otvorenými ranami a lekári zostali v nemom úžase, keď ho uvideli nažive.

Nič nie je také, ako sa zdá na prvý pohľad

Podľa doktorky Louise Gentle, ktorá pracuje v oblasti ochrany voľne žijúcich živočíchov na Nottingham Trent University, je takýto incident mimoriadne neobvyklý. Ešte desivejší bol pohľad na Alexandrove nohy, keďže bolo vidieť, ako mu mäso na nich hnije. Expertka vysvetlila, že bol zázrak, že muž prežil. "Je veľmi zriedkavé, že sa medveď priblíži k človeku. Medvede sú voči ľuďom ostražitejšie, a preto sa nám vyhýbajú. Je možné, že si zviera znepriatelil. Možno mal medveď nablízku mláďatá a chránil ich," ozrejmila.

Dodala, že medvede hnedé v čase, kedy sa nepária alebo nestarajú o mláďatá, vedú samotársky život. Obdobie hibernácie im začína v decembri a trvá približne šesť mesiacov. Medveď mohol hľadať potravu pre seba alebo svoje mláďatá, a keď došlo k stretu s Alexandrom, zviera sa rozhodlo, že si z neho urobí potravu. Medvede svoju korisť pomerne často zakopú do zeme, aby sa k nej neskôr vrátili. Takisto korisť skrývajú pred inými predátormi.

Neskutočný príbeh šokoval verejnosť a odborníci boli v rozpakoch. Napokon však vysvitlo, že ide o falošnú správu. Na sociálnych sieťach bol zverejnený neuveriteľný príbeh živej múmie, ktorá taktiež mala meno Alexander. Tá vstala z mŕtvych a vyliezla z cintorína. Fotografie, ktoré tento príbeh sprevádzali, boli rovnaké ako tie, ktoré boli použité pri príbehu o medveďovi. Predstavitelia regiónu Tuva, kde sa mal údajný incident odohrať, ​​kontaktovali médiá a upozornili ich, že k žiadnej takejto udalosti nikdy nedošlo.