26. nov. 2021 o 10:10
LR, Obkec

Ste fanúšikom seriálu Squid Game? 7 tipov na napínavé filmy a seriály, ktoré vás dostanú

placeholder
Squid Game
Zdroj: netflix.com

Zamilovali ste si boj o prežitie v kórejskom seriáli Squid Game? S týmito seriálmi a filmami vám čakanie na novú sériu ubehne oveľa rýchlejšie.

Tipy
26. nov. 2021 o 10:10
Ste fanúšikom seriálu Squid Game? 7 tipov na napínavé filmy a seriály, ktoré vás dostanú

Zamilovali ste si boj o prežitie v kórejskom seriáli Squid Game? S týmito seriálmi a filmami vám čakanie na novú sériu ubehne oveľa rýchlejšie.

Hry na život a na smrť už nie sú ojedinelou témou vo svete filmov či hier. Po úspechu kórejskej drámy sa s nimi ale budeme stretávať pravdepodobne ešte častejšie. Napínavé a dojímavé príbehy spája túžba po lepšom živote a strach z toho, že postavy prídu o to najcennejšie. Dajte teda červené svetlo nude a zelenú našim tipom.

Squid Game
Squid Game
Zdroj: netflix.com

1. Alice In Borderland

Dystopická séria inšpirovaná rovnomenným komiksom je najčastejšie porovnávaná s obľúbeným Squid Game. Príbeh sa odohráva v paralelnom vesmíre v opustenom Tokiu, kde skupina hráčov videohier nebojuje o nič iné, ako o vlastný život. Prirodzene, formujú sa tu aliancie, testujú vzťahy a nejaká tá zrada nie je výnimkou.

Aj napriek tomu, že hry sú strašidelné a brutálne, príbeh vás bude držať prilepených k obrazovkám.

2. Most Dangerous Game

Po zbankrotovaní a diagnostikovaní smrteľnej choroby toho Dodgeovi (Liam Hemsworth) veľa neostáva. Nedostatok peňazí a snaha zabezpečiť tehotnú manželku ho nakoniec prinútia zapojiť sa do lovu. Aké príjemné však môže byť zistenie, že Dodge nebude lovcom, ale lovenou zverou?

Zvrátená hra, v ktorej ľudia zomierajú pre peniaze a pobavenie iných zobrazuje aj veľké odhodlanie, ktoré vám môže pripomenúť hlavnú postavu SG: Gi-huna.

3. 3%

Jednoduchý názov série uvádza percentuálny počet účastníkov súťaže, ktorí zvyknú uspieť. Vo svete, ktorý sa delí len na skupinu bohatých a chudobných, dostávajú ľudia po dovŕšení dvadsiateho roku života príležitosť zabojovať o život v raji spolu s tými šťastnejšími.

Náročnosť úloh je ale vysoká, rovnako ako cena, ktorú zaplatia súťažiaci ak zlyhajú. K tomu môžeme ešte prirátať korupciu, ktorá pôsobí ako vystrihnutá zo slovenských novín a voilá. Máme tu skvelý príbeh bez zbytočných krvavých záberov a so silnými morálnymi dilemami.

4. Snowpiercer

V post apokalyptickej budúcnosti, kedy sa Zem stane neobývateľnou vďaka nepodarenému klimatickému experimentu (aké nečakané), život pokračuje na koľajniciach. Vlak obiehajúci okolo zemegule v sebe ukrýva ľudí rozdelených do rôznych tried podľa bohatstva. Téma, ktorá rezonovala aj v kórejskej sérii, a boj za slušný a rovnocenný život sa rozhodne oplatí vidieť.

5. Battle Royale

Tento film patrí rozhodne k tým, ktoré zadefinovali žáner battle royal a s ním spojené bezhlavé zabíjanie a násilie, na ktoré sme zvyknutí v súčasnosti. Japonská snímka z roku 2000 zobrazuje totalitný režim, ktorý sa vysporiada s mladými delikventmi pomocou extrémnych prostriedkov.

Stredoškoláci sú transportovaní na odľahlý ostrov, kde sa majú navzájom pozabíjať, kým nezostane len jeden-víťaz.

6. Escape Room

Hororovka s tematikou obľúbených hádankárskych miestností sa začína ako nenápadná hra s pomerne nízkou finančnou odmenou 10 000 dolárov. V momente, kedy sa hráči rozhodli zapojiť ale nevedeli, že pôjde o život. Podobne ako v Squid Game sú aj títo účastníci potrestaní smrťou za vlastné zlyhanie, a tak sa napätie stupňuje až do poslednej chvíle.

7. Darwin's Game

Na anime scéne nikdy nebola núdza o formáty podobného charakteru. Preto sme do tohto zoznamu zaradili aj pomerne populárny kreslený seriál, v ktorom sa ľudia po zapojení do mobilnej hry stanú jej súčasťou, a na to, aby vyhrali, musia poraziť svojich protivníkov. Jednotlivci prichádzajú do herného sveta s jedinečnými schopnosťami, a tak je naozaj náročne predpovedať výsledok zápasov, čo vytvára skvelé napätie a udrží aj vašu pozornosť.