03. apr. 2023 o 12:01
Miloš Audi, ladbible.com

Josef Fritzl píše knihu o svojom živote. Tvrdí, že je dobrý človek a píšu mu zamilované ženy

placeholder
Fritzl píše knihu o svojom živote.
Zdroj: twitter.com/SickChirpse, facebook.com/Providence.En.Espanol

Nedávno sa v rakúskych médiách objavili správy o pripravovanej knihe Josefa Fritzla, ktorú má písať s právničkou. V nej má rozprávať nielen o živote vo väzení, ale aj o období pred jeho zatknutím.

Zaujímavosti
03. apr. 2023 o 12:01
Josef Fritzl píše knihu o svojom živote. Tvrdí, že je dobrý človek a píšu mu zamilované ženy

Nedávno sa v rakúskych médiách objavili správy o pripravovanej knihe Josefa Fritzla, ktorú má písať s právničkou. V nej má rozprávať nielen o živote vo väzení, ale aj o období pred jeho zatknutím.

Rakúsky odsúdenec Josef Fritzl uviedol, že je dobrým človekom a zodpovedným rodinným príslušníkom. Tieto tvrdenia sa objavili v jeho novej pripravovanej knihe. Ako informoval portál LADBible, v jednej z kapitol sa tento 87-ročný muž chváli aj údajnými listami, z ktorých väčšinu má dostávať od zamilovaných žien.

Neľudské činy Rakúšana

Fritzl sa stal známym v roku 2008, kedy rakúske úrady zistili, že 24 rokov držal svoju dcéru Elisabeth zamknutú v zvukotesnej kobke pod domom. K tomu presviedčal zvyšok svojej rodiny, že žena utiekla a pridala sa ku kultu. Počas viac ako dvoch desaťročí mal Rakúšan opakovane znásilňovať svoju dcéru a splodiť sedem detí. Jedno z nich pritom zomrelo krátko po narodení, zatiaľ čo tri ďalšie žili s Fritzlom a jeho manželkou v dome.

Úrady sa o jeho správaní dozvedeli vďaka Elisabethinej dcére Kerstin, ktorú Fritzl pustil z kobky, aby jej lekári mohli poskytnúť pomoc. Dievča však pri prehliadke odovzdalo zdravotníkom lístok, v ktorom Elisabeth volala o pomoc. Záchranári preto okamžite upovedomili políciu, ktorá 87-ročného muža zatkla. V roku 2009 bol Fritzl odsúdený na doživotie za mrežami, pričom svoj trest si odpykáva v zariadení s názvom Stein, ktoré je najbezpečnejším psychiatrickým väzením v Rakúsku.

Pripravovaná kniha

V súčasnosti však rakúske bulvárne médiá informovali o správe, že Fritzl s pomocou právničky Astrid Wagner pracuje na knihe s názvom Die Abgruende des Josef F., čo v preklade znamená Priepasti Josefa F. V niektorých pasážach pritom Fritzl uvádza množstvo tvrdení, ktoré odhaľujú, že stále nie je ochotný niesť zodpovednosť za svoje zločiny.

Na stránkach argumentuje tým, že je dobrý človek a zodpovedný rodinný príslušník. Chváli sa aj stovkami listov, ktoré dostáva od zamilovaných žien. Iné pasáže, ktoré sa objavili v médiách, tiež naznačujú, že bývalý elektroinžinier splodil množstvo nemanželských detí po celom svete. Fritzl pritom píše, že má deti s niekoľkými indickými ženami a dokonca aj afrického syna, ktorý je v súčasnosti uznávaným právnikom.

Aj keď by mnohých ľudí mohlo znepokojiť, že aj takýto násilník môže dostať príležitosť napísať knihu o svojom živote, nachádzajú sa v nej aj tvrdenia, kde Fritzl opisuje ťažký pobyt za mrežami. Vysvetlil totiž, že sa vyhýba prechádzkam na väzenskom dvore, pretože tam na neho každý deň čaká niekoľko väzňov, ktorí ho chcú zbiť.

Kvôli kontroverznému charakteru knihy je podľa odborníkov ťažké určiť, či vôbec niekedy uzrie svetlo sveta. Je však jasné, že Fritzl sa na slobodu tak skoro nedostane. Aj keď v roku 2022 podal žiadosť o presun do väzenia s nižším stupňom stráženia, čo by znamenalo, že by mohol byť podmienečne prepustený, súd jeho prosbu zamietol.