10. jan. 2023 o 14:00
Miloš Audi, independent.co.uk, nypost.com

Muž si uctil svoju zosnulú manželku sochou. Nápad mu vnukla samotná žena

placeholder
Nechal si vyrobiť silikónovú repliku svojej manželky.
Zdroj: twitter.com/renmusb1, facebook.com/deearlymentv

Muž z Indie sa rozhodol uctiť si svoju zosnulú manželku tak, že si nechal vytvoriť jej presnú kópiu. Replika ho podľa informácií stála tisícky dolárov, pričom váži až 30 kilogramov.

Zaujímavosti
10. jan. 2023 o 14:00
Muž si uctil svoju zosnulú manželku sochou. Nápad mu vnukla samotná žena

Muž z Indie sa rozhodol uctiť si svoju zosnulú manželku tak, že si nechal vytvoriť jej presnú kópiu. Replika ho podľa informácií stála tisícky dolárov, pričom váži až 30 kilogramov.

65-ročný Tapas Sandilya z Indie stratil kvôli pandémii covidu svoju ženu. Uctil si ju však naozaj bizarným spôsobom. Nechal si vytvoriť jej presnú silikónovú repliku, ktorá mu v súčasnosti robí spoločnosť. Ako informoval portál Independent, o gesto ho poprosila samotná manželka.

Sedí na svojom obľúbenom mieste

Sandilya, ktorý v minulosti pracoval pre vládu štátu Západné Bengálsko v Indii, stratil svoju manželku Indrani počas druhej vlny pandémie v máji 2021. Ženu zdravotníci previezli do neďalekej nemocnice, zatiaľ čo muž musel ísť do domácej izolácie. Ako však informoval denník South China Morning Post, 59-ročná žena onedlho zomrela.

Ind sa preto rozhodol, že si na pamiatku svojej manželky nechá vyrobiť jej silikónovú kópiu, ktorá ho podľa informácií stála približne 3-tisíc dolárov. 30-kilová replika, ozdobená hodvábnym sárí (odevom, ktorý nosia ženy v Indii) a šperkami, v súčasnosti sedí so skríženými rukami na hojdacom kresle, čo bolo podľa Sandilyu jej najobľúbenejšie miesto.

Spolupráca s umelcom

Sandilya médiám potvrdil, že sa prostredníctvom silikónovej repliky snažil splniť želanie svojej manželky. "Pred desiatimi rokmi sme navštívili chrám Medzinárodnej spoločnosti pre Krišnovo vedomie (ISKCON) v Májápure a nemohli sme sa vynadívať na živú sochu zakladateľa rádu A. C. Bhaktivédanta Swámiho. Vtedy mi Indrani povedala, že by chcela niečo podobné, ak by náhodou zomrela predo mnou," povedal 65-ročný muž.

Po smrti svojej ženy preto poprosil sochára Subimala Dasa, aby mu vyrobil jej repliku. Samotný Sandilya s ním pracoval na vytváraní hlineného modelu jeho manželky, ktorý tvoril základ pre silikónový odliatok. "Nič menej ako Indranin skutočný výraz tváre by mi nepomohlo. Koniec koncov, žil som s ňou 39 rokov," dodal Sandilya.

Rovnako si svoju polovičku uctil aj Shrinivas Gupta, ktorý taktiež pochádza z Indie. Ten si v roku 2020 nechal vyrobiť silikónový model svojej manželky, ktorá v roku 2017 zahynula pri autonehode. Podľa informácií bola replika tak veľmi podobná zosnulej žene, že si mnohí ľudia mysleli, že je skutočná.