25. okt. 2023 o 09:30
Miloš Audi, ladbible.com

Záhadné zmiznutia či nevyriešené vraždy: 5 najdesivejších kriminálnych príbehov v histórii

placeholder
5 najdesivejších kriminálnych príbehov v histórii.
Zdroj: twitter.com/tthetruecrime, twitter.com/badguysgoodbeer

Obľubujete skutočné kriminálne príbehy? V tomto zozname si môžete pozrieť 5 najdesivejších z nich, ktoré opisujú brutálne vraždy, nečakané zmiznutia či opakované únosy.

Zaujímavosti
25. okt. 2023 o 09:30
Záhadné zmiznutia či nevyriešené vraždy: 5 najdesivejších kriminálnych príbehov v histórii

Obľubujete skutočné kriminálne príbehy? V tomto zozname si môžete pozrieť 5 najdesivejších z nich, ktoré opisujú brutálne vraždy, nečakané zmiznutia či opakované únosy.

V priebehu desaťročí sa vo svete odohralo množstvo desivých zločinov, ktoré získali veľkú pozornosť od verejnosti. Ako informoval portál LADbible, niektorí sérioví vrahovia a ich obete sa dočkali aj vlastného seriálového alebo filmového spracovania, kde sa producenti snažili zachytiť ich životný príbeh. Viaceré z nich by pritom znechutili aj pravých milovníkov zločinu. Ktoré z nich sú však tie najstrašidelnejšie?

Jan Broberg

Prípad americkej speváčky a herečky Jan Broberg vyvoláva otázku, ako dobre poznáte svoj vnútorný okruh ľudí? Keď mala totiž žena zo štátu Idaho iba 12 rokov, uniesol ju sused Robert Berchtold, pričom využíval aj jej náboženskú rodinu. Dokázal ich presvedčiť takmer o čomkoľvek a dokonca ich prinútil, aby stiahli obvinenia z únosu proti nemu. Zaujímavé však je, že dnes už 61-ročnú herečku Berchtold uniesol po druhýkrát.

John Wayne Glover

John Wayne Glover alias The Granny Killer je jeden z najznámejších austrálskych sériových vrahov všetkých čias. V rokoch 1989 až 1990 sa totiž zameral na šesť starších žien v severnom Sydney, ktoré neskôr chladnokrvne zabil. Počas svojich zločinov Glover pracoval ako predajca pre spoločnosť na výrobu mäsových koláčov s názvom Four’N Twenty a hľadal obete počas toho, ako výrobky roznášal.

Aj keď bol Glover ženatý 20 rokov, jeho manželka nemala o jeho desivých vraždách ani potuchy. Po každom zločine sa totiž vrátil domov a bez výčitiek sa venoval svojmu každodennému životu. Nakoniec ho však polícia zatkla v roku 1990, pričom bol odsúdený na doživotie bez možnosti podmienečného prepustenia. 10. septembra 2005 ho však našli mŕtveho v jeho cele s maximálnym stupňom stráženia v austrálskom Lithgowe. Vo vyhlásení väznica potvrdila, že 72-ročný sériový vrah sa obesil.

Suzanne Marie Sevakis

Desivý je aj prípad amerického dievčatka menom Suzanne Sevakis, ktorú vo veku štyroch rokov uniesol federálny utečenec Franklin Delano Floyd. Odvtedy ju vychovával ako vlastnú dcéru a držal jej skutočnú identitu v tajnosti. Počas nasledujúcich dvoch desaťročí ju Floyd často sexuálne napádal a nútil ju, aby si ho vzala. V roku 1990 však Sevakis zomrela pri autonehode, čo spôsobilo, že na jej prípad sa na ďalších 25 rokov zabudlo.

Všetko sa zmenilo v roku 2014, kedy sa Floyd priznal ku skutočnej identite Sevakis. Hoci bol zločinec spočiatku podozrivý z jej vraždy, polícia nedokázala nájsť motív, ktorým by ho mohla s incidentom spojiť, a preto nečelil žiadnemu trestnému stíhaniu. V súčasnosti sa Floyd nachádza v nápravnom ústave na americkej Floride.

James Bulger

Keď rozmýšľate nad chladnokrvným vrahom, zrejme vám nenapadne, že by to mohlo byť dieťa. To je dôvod, prečo prípad James Bulgera patrí k jedným z najšokujúcejších vrážd všetkých čias. Vo veku 10 rokov boli Jon Venables a jeho kamarát zo školy Robert Thompson obvinení z vraždy dvojročného Jamesa Bulgera. Dvaja chlapci schmatli batoľa v nákupnom centre v anglickom Merseyside v roku 1993 po tom, čo jeho matka na moment odišla od kočíka.

Bulgerovo nehybné telo nakoniec našli o dva dni neskôr na železnici vzdialenej štyri kilometre v Liverpoole. 20. februára 1993 bola dvojica chlapcov obvinená z vraždy batoľaťa a o 9 mesiacov neskôr ich súd uznal vinnými, čím sa stali najmladšími odsúdenými vrahmi v modernej britskej histórii.

Amy Lynn Bradley

K záhadným a desivým prípadom patrí aj zmiznutie Američanky Amy Lynn Bradley. Tá bola v marci 1998 na rodinnej plavbe do Karibiku na lodi Rhapsody of the Seas spoločnosti Royal Caribbean International Cruise Line, keď sa zrazu stratila. Aj keď je nezvyčajné, aby niekto zmizol na mori, incident doteraz nikto nedokázal vyriešiť.

23-ročnú ženu naposledy videli na balkóne súkromnej kajuty, kde driemala na stoličke. Krátko potom, čo sa stratila, rodina informovala posádku a vyzvala ju, aby prehľadala spoločné priestory na výletnej lodi. Pátranie sa skončilo 29. marca 1998, no jej telo sa nikdy nenašlo. Hoci bola dlhý čas považovaná za nezvestnú, 12 rokov po incidente ju legálne vyhlásili za mŕtvu. Mnohí teoretici sa však domnievajú, že príbeh je omnoho zamotanejší. Podľa ich slov bola totiž nezvestná žena spozorovaná niekoľkokrát.