Zaujímavosti
photo Foto
video Video
07. máj. 2023 o 10:00
Miroslav Novysedlák, ladbible.com, altereddimensions.net

Kokaínová kráľovná: Vraždila prostitútky, s ktorými sexovala. Zabila aj 2-ročné dieťa

placeholder
Griselda Blanco
Zdroj: twitter.com/Stunnah100, twitter.com/the_real_comfyy

Griselda Blanco bola známa ako obávaná kokaínová kráľovná. Zabila troch svojich manželov, organizovala bisexuálne orgie a aj stretnutia plné drog konajúce sa v Miami. Budúci rok dostane jej hrozivý príbeh dokonca nové filmové spracovanie.

Zaujímavosti
07. máj. 2023 o 10:00
Kokaínová kráľovná: Vraždila prostitútky, s ktorými sexovala. Zabila aj 2-ročné dieťa

Griselda Blanco bola známa ako obávaná kokaínová kráľovná. Zabila troch svojich manželov, organizovala bisexuálne orgie a aj stretnutia plné drog konajúce sa v Miami. Budúci rok dostane jej hrozivý príbeh dokonca nové filmové spracovanie.

Nemilosrdná kriminálnička bola súčasťou kolumbijskej skupiny pašerákov drog a okrem troch manželov zabila aj dvojročného chlapca a množstvo nevinných rodín. Narodila sa 15. februára 1943 v chudobnej štvrti Cartagena. Jej matka bola alkoholička, ktorá ju fyzicky týrala. Z Griseldy sa stala prostitútka a už v mladom veku začala s vreckovými krádežami, uvádza portál Unilad.

Rivalov zabíjala, aby nemusela platiť dlhy

Podľa informácií uniesla a zabila aj nevinného desaťročného chlapca, pretože Griselde jeho rodina nezaplatila výkupné. Kriminalisti ju nazývali chameleónom, pretože často menila svoj vzhľad. Okrem toho bola veľmi tvrdá a chladná. Milovala zabíjanie a pomerne často sa stávalo, že mŕtve telá počas jej nadvlády lemovali ulice Miami. Zhromaždila okolo seba i skupinu stúpencov známych ako Pistoleros.

Na to, aby mohol niekto do tejto skupiny vstúpiť, musel zabiť človeka a odrezať mu časť tela, ktorú mal priniesť aby dokázal, že vraždu naozaj vykonal. Zabíjala svojich rivalov aj milencov a vraždenie často používala ako prostriedok na to, aby nemusela splatiť dlhy. Do povedomia sa dostal aj krvavý Dadelandský masaker, ktorý sa odohral v júli 1979 v nákupnom centre v Miami, pri ktorom prišli o život štyria ľudia.

Blanco bola dokonca považovaná za väčšiu rybu ako zakladateľ Medellinského kartelu Carlos Lehder. Na vrchole svojej "kariéry" mesačne zarábala 71 miliónov eur. To sa jej podarilo vďaka tomu, že vynašla typ spodnej bielizne, ktorá umožňovala jej ženským poskokom pašovať kokaín nepozorovane pod ich oblečením. Griselda si veľmi často objednávala nájomné vraždy a robila tak z rozmaru. Objednávala si aj striptérky, keďže bola otvorená bisexuálnym zážitkom, a usporadúvala orgie. Pre vlastné pobavenie ich následne nechala popraviť pred svojimi očami.

Jej príbeh dostane budúci rok filmovú podobu

Bujarý mala nielen kariérny, ale aj osobný život. Keď bola ešte tínedžerka, vydala sa za svojho manžela Carlosa Trujilla, no začiatkom 70. rokov nariadila jeho zavraždenie pre obchodný spor. Následne sa vydala za obchodníka s drogami Alberta Brava, ktorý ju zasvätil do obchodu s kokaínom pašovaným do USA. Po tom, čo sa dozvedela, že jej ukradol peniaze, mu v roku 1975 vypálila guľku priamo do tváre a zabila ho.

Po čase sa vydala za svojho tretieho a posledného manžela Daria Sepulvedu, ktorého v roku 1983 opustila a neskôr zavraždila v Kolumbii. 69-ročnú ženu zatkli v roku 1985 priamo v jej dome a obvinili ju zo sprisahania za účelom výroby, distribúcie a dovozu kokaínu do Spojených štátov. V roku 1986 bola uznaná vinnou, odsúdili ju na 15 rokov väzenia a spájali s približne 250 vraždami.

Kráľovnú koksu v roku 2012 zastrelil útočník na motocykli, ktorý jej namieril dve guľky priamo do hlavy. Príbeh tejto kriminálničky dostane aj filmovú podobu. Stvárnenia Griseldy sa zhostí Jennifer Lopez, ktorá si budúci rok zahrá aj vo filme The Godmother. Okrem Lopez si v minulosti Griseldu zahrala aj Catherine Zeta-Jones, ktorá účinkovala v životopisnej dráme Cocaine Godmother: The Griselda Blanco Story.