01. apr. 2023 o 11:00
Miloš Audi, dailymail.co.uk

Módna značka vytvorila kabelku z 55-tisíc rokov starého meteoritu. Koľko za ňu zaplatíte?

placeholder
Módna značka vytvorila kabelku z 55-tisíc rokov starého meteoritu.
Zdroj: twitter.com/ARTFASHIONTHING, twitter.com/kalmantibs

Prestížna parížska značka Coperni vytvorila ďalší bizarný módny doplnok. Po kabelke z číreho skla, ktorú predstavila v roku 2022, sa na nedávnej prehliadke ukázala s kúskom vyrobeným z pravého meteoritu.

Zaujímavosti
01. apr. 2023 o 11:00
Módna značka vytvorila kabelku z 55-tisíc rokov starého meteoritu. Koľko za ňu zaplatíte?

Prestížna parížska značka Coperni vytvorila ďalší bizarný módny doplnok. Po kabelke z číreho skla, ktorú predstavila v roku 2022, sa na nedávnej prehliadke ukázala s kúskom vyrobeným z pravého meteoritu.

Francúzska módna značka Coperni uviedla na trh luxusnú kabelku vyrobenú zo skutočného meteoritu. Limitovaná edícia vznikla zo živice a mesačného kameňa, ktorý spadol na Zem približne pred 55-tisíc rokmi, pričom ho výskumníci objavili na juhu Francúzska pred viac ako pol storočím. Ako informoval portál Daily Mail, jeden kus tejto zaujímavej kabelky stojí ohromných 40-tisíc eur.

Jedinečný kus

Kabelka s názvom Mini Meteorite Swipe Bag meria približne 23 centimetrov od hornej časti ramienka po spodok. Podľa značky Coperni, ktorá sídli v Paríži, jej dizajn kombinuje archeológiu spoločne s klasickým a primitívnym umením. Nie je jasné, koľko kusov meteoritových kabeliek bude na predaj, ale výrobca varoval, že ich nebude možné vrátiť, pretože sú vyrobené na mieru.

Vystavovaný kus vznikol z meteoritu, ktorý výskumníci objavili v roku 1968 na juhu Francúzska. Mesačný kameň neskôr v Taliansku pretvorili na výrobok, ktorý váži len 1,8 kila, čo je menej ako hmotnosť priemernej kabelky. Nie je jasné, ako značka Coperni získala meteorit do vlastníctva alebo kde sa nachádzal počas 55-ročného obdobia od jeho objavenia. Odborníci však predpokladajú, že ho výrobca kúpil od múzea alebo od súkromného zberateľa.

Mini Meteorite Swipe Bag je súčasťou kolekcie jeseň-zima 2023, ktorá debutovala začiatkom marca v Paríži. Modelky na móle tiež doplnil Spot, robotický pes vytvorený americkou firmou Boston Dynamics. Tento krok mal pritom ukázať blízke partnerstvo medzi spoločnosťami. Jedna z modeliek dokonca zažiarila v žlto-čiernom oblečení, ktorý bol inšpirovaný dizajnom robota.

Zmiešané reakcie verejnosti

Značka Coperni dodala, že aj keď sa bude každý predávaný kus mierne líšiť, všetci zákazníci dostanú certifikát pravosti. "Meteorit bude získavaný individuálne pre každú objednávku a môže pochádzať z rôznych miest v závislosti od toho, kde dopadol na Zem," uviedli vo vyhlásení.

Nový výtvor prestížnej francúzskej značky mal na sociálnych sieťach rôzne reakcie. Zatiaľ čo mnohí označovali meteorickú kabelku za ikonickú a brilantnú, iným sa nepáčil jej primitívny dizajn, za ktorý si výrobca účtuje obrovské peniaze. "Vyzerá to ako nákupná taška pre Flinstonovcov," uviedol jeden z používateľov, zatiaľ čo druhý podotkol: "Mne to skôr pripomína vnútro starých papúč mojej mamy."

Nie je to prvýkrát, čo značka Coperni vytvorila bizarné módne kúsky. Na trhu sa už dlhší čas nachádzajú kabelky vyrobené zo skla rôznych farieb vrátane čírej verzie, ktorá odhaľuje obsah tašky. Pozoruhodný doplnok je vytvorený z veľmi hrubého fúkaného skla, ktoré ponúka určitý stupeň ochrany v prípade pádu. "Konečne môžeme vidieť, čo sa skrýva v kabelkách svetových celebrít," uviedla módna štylistka Ellis Ranson.