Zaujímavosti
photo Foto
video Video
25. aug. 2023 o 15:57
Miloš Audi, ladbible.com

Americká vláda ukrýva mimozemšťanov i UFO lode, tvrdí dôstojník. Ich existenciu však utajujú

placeholder
Americká vláda má vlastniť UFO a mimozemské telá.
Zdroj: twitter.com/ThePopFlop, twitter.com/WIRED

Dôstojník David Grusch nedávno pod prísahou uviedol, že americká vláda má ukrývať informácie o mimozemšťanoch a UFO. Podľa neho tiež vlastní mimozemské telá a stroje. Pentagon tieto tvrdenia poprel.

Zaujímavosti
25. aug. 2023 o 15:57
Americká vláda ukrýva mimozemšťanov i UFO lode, tvrdí dôstojník. Ich existenciu však utajujú

Dôstojník David Grusch nedávno pod prísahou uviedol, že americká vláda má ukrývať informácie o mimozemšťanoch a UFO. Podľa neho tiež vlastní mimozemské telá a stroje. Pentagon tieto tvrdenia poprel.

Na verejnosť sa dostala správa, podľa ktorej majú byť mimozemšťania a aj neidentifikovateľné lietajúce objekty skutočné. Toto vyjadrenie poskytol v Kongrese USA bývalý dôstojník letectva David Grusch, pričom podľa neho vláda skrýva dôkazy o týchto objektoch. Ako informoval portál LADBible, vojak sa odvoláva na incident z roku 2004, kedy spoločne s dvomi pilotmi uvideli nad vodou podivný biely stroj.

Stretnutie s mimozemšťanmi

Grusch je vojnový veterán z Afganistanu, ktorý niekoľko rokov slúžil v leteckých jednotkách. Rodák z Pittsburghu však opakovane podával sťažnosti na viaceré americké vládne inštitúcie, v ktorých žiadal, aby štát prestal utajovať informácie o neidentifikovateľných lietajúcich objektoch.

26. júla 2023 pritom Grusch svedčil pod prísahou v Kongrese Spojených štátov, kde uviedol, že americká vláda vlastní UFO lode a mimozemské telá. Okrem toho podal podrobný popis stretnutia s týmito stvoreniami, ktoré sa udialo nad Perzským zálivom v roku 2004. "Keď sme sa rozhliadli, zbadali sme na pravej strane nejakú bielu vodu. Počasie v ten deň bolo tak blízko dokonalému dňu, ako by ste si mohli želať - jasná obloha, slabý vietor, pokojné more a malé vlny, ktoré sa vynímali v modrom oceáne," uviedol.

Stroj sa nepohyboval ako iné lietadlá

Grusch však neskôr dodal, že situácia sa rýchlo zmenila, keď pod sebou skupina uvidela podivný objekt. "Keď sme sa všetci štyria pozreli dole, zbadali sme malý biely stroj v tvare Tic Tacu. Nachádzal sa vo vzdialenosti približne 800 metrov od nás. Neskôr však zrýchlil a zmizol priamo pred lietadlom. Náš podporný pilot, ktorý bol zhruba 2,5 kilometra nad nami, ho tiež stratil," poznamenal dôstojník.

Podľa neho bol tento neidentifikovateľný objekt oveľa lepší ako jeho stroj, pričom sa nepohyboval na základe žiadnych známych aerodynamických princípov. K tomu na otázku: "Veríte, že naša vláda vlastní UFO?" vojak odpovedal rázne: "Absolútne, viem to na základe rozhovorov s viac ako 40 svedkami počas štyroch rokov. Dokonca poznám presné miesta."

Pentagon poprel Gruschove tvrdenia o utajovaní informácií. Hovorkyňa ministerstva obrany Sue Gough vo vyhlásení objasnila, že vyšetrovatelia neobjavili žiadne informácie, ktoré by potvrdili tieto hypotézy. Podľa nej totiž v minulosti ani v súčasnosti neexistujú programy týkajúce sa vlastnenia mimozemských materiálov. "Nevideli sme nič, čo by nás viedlo k presvedčeniu, že objekty sú mimozemského pôvodu," dodal Ronald Moultrie, námestník ministra obrany pre spravodajstvo a bezpečnosť.