08. aug. 2022 o 10:08
Miloš Audi, boredpanda.com

Bizarné taktiky balenia výrobkov: 10 fotiek, ktoré ukazujú, ako firmy klamú zákazníkov

placeholder
10 fotiek, ktoré ukazujú balenia výrobkov v najhoršom svetle.
Zdroj: reddit.com

Firmy v súčasnosti skúšajú rôzne finty, ktorými chcú nalákať, čo najviac zákazníkov. Niektoré z nich však ľudia odhalili a my sme preto vybrali 10 tých najzaujímavejších balení, ktoré klamú ľudí priamo do očí.

Zábava
08. aug. 2022 o 10:08
Bizarné taktiky balenia výrobkov: 10 fotiek, ktoré ukazujú, ako firmy klamú zákazníkov

Firmy v súčasnosti skúšajú rôzne finty, ktorými chcú nalákať, čo najviac zákazníkov. Niektoré z nich však ľudia odhalili a my sme preto vybrali 10 tých najzaujímavejších balení, ktoré klamú ľudí priamo do očí.

Prirodzene, spoločnosti sa snažia svoje výrobky propagovať v tom najlepšom možnom svetle. Niekedy však vytvoria dizajn, ktorý sa na prvý pohľad nijak neodlišuje od normálu, až kým sa naň nepozriete bližšie. Niektoré firmy sa totižto domnievajú, že si to ich zákazníci nevšimnú. Preto sme pre vás vybrali z portálu BoredPanda 10 najzvláštnejších balení výrobkov, ktoré doslova klamú kupujúcich do očí.

Nápoj so "skutočným ovocím"

Toto balenie klame ľudí tým, že je na plastovom obale schválne nakreslené skutočné ovocie, ktoré však v nápoji nenájdete. Tento drink sa podľa jedného z používateľov sociálnej siete Reddit predával v obchodoch so zmiešaným tovarom Seven Eleven v Japonsku a za ich klamlivé marketingové praktiky ich už mnohí aj kritizovali.

Iná cena rovnakých výrobkov

Táto firma vyrába lieky na bolesť hlavy, pričom má tri typy balení na tri rôzne stupne bolesti. Na zadnej strane obalu je však napísané, že všetky tieto výrobky majú rovnaké zloženie. Produkty však majú úplne inú cenu.

Kvet na kaktuse

Walmart je maloobchodná spoločnosť, ktorá v USA prevádzkuje reťazec obchodných domov. V nich sa predávajú aj takéto kaktusy s exotickým kvetom navrchu. Jeden používateľ sociálnych sietí si ale všimol, že kvet bol tavnou pištoľou prilepený na kaktus, aby vyzeral lepšie a zároveň sa ľahšie predal.

Mixovaná mrazená zelenina

Ak si kupujete hlbokozmrazenú zeleninu, ale nemáte kukuricu práve v obľube, tak bude pre vás tento obrázok nočnou morou. Používateľ Redditu si kúpil zeleninu, v ktorej mala byť mrkva, hrach, fazuľky a kukurica. Zákazník však v balení dostal len tú kukuricu.

Balenie čipsov

Takéto balenia sú bežné aj na Slovensku. Kúpite si čipsy, otvoríte ich a zistíte, že polovica balenia je len vzduch a jedlo je len na spodku. Táto firma má však jednu nevýhodu: zákazníci môžu vidieť dovnútra.

Deodorant

Tu môžete vidieť ďalší exemplár nedomysleného balenia, kde sa tajomstvo odhalí pri správnom svetle. Používateľ Redditu ukázal, že je vo vnútri obalu nového neotvoreného deodorantu iba polovica z toho, čo by tam malo byť.

Rovnaká plechovka

Spoločnosť Campbell's vyrába potraviny už od roku 1869, ale aj ona má svoje chyby v balení. Na obrázku môžete vidieť plechovky, ktoré sa v jednej veci odlišujú. Na jednej je napísané "o 30% väčšie" a na druhej je dokonca napísané až "o 40% väčšie", ale ich veľkosť je úplne rovnaká.

Kábel zo slúchadiel

Na tomto obrázku je presne ukázané, prečo si nikdy nemáte kupovať lacné slúchadlá od neznámeho výrobcu. Jeden z používateľov sociálnych sietí sa však nepoučil a namiesto dlhého kábla, ktorý bol zobrazený na obale, dostal kratučký káblik. Jediná vec, ktorá sa zhodovala s obalom bola farba.

Croissant bez náplne

Určite sa už aj vám stalo, že ste si kúpili croissant a zistili ste, že nemá toľko náplne, ako je ukázané na obale. Jednému používateľovi sa však stalo niečo ešte horšie. On totiž vo svojom výrobku nemal vôbec žiadnu náplň.

Tabletky na predpis

V USA pokrýva poisťovňa kapsulové lieky, ale nie tablety. Preto sa jedna z firiem, ktorá dodáva lieky, rozhodla, že svoje tabletky dá do kapsule, aby museli ľudia platiť viac. Jedna používateľka Redditu kvôli tomu musela zaplatiť takmer 57 dolárov namiesto troch.