05. nov. 2023 o 11:59
Miloš Audi, brightside.com

10 úchvatných modelov a modeliek, ktorí sa preslávili aj s Downovým syndrómom

placeholder
10 modelov a modeliek, ktorí sú slávni napriek Downovmu syndrómu.
Zdroj: instagram.com/madelinesmodelling_, instagram.com/showtimewerner

Existuje množstvo známych osobností, ktoré to nemali v živote ľahké. Medzi ne môžeme zaradiť aj ľudí s Downovým syndrómom, ktorým sa podarilo prebúrať bariéry a stať sa celebritami.

Zábava
05. nov. 2023 o 11:59
10 úchvatných modelov a modeliek, ktorí sa preslávili aj s Downovým syndrómom

Existuje množstvo známych osobností, ktoré to nemali v živote ľahké. Medzi ne môžeme zaradiť aj ľudí s Downovým syndrómom, ktorým sa podarilo prebúrať bariéry a stať sa celebritami.

Modeling patrí medzi veľmi náročné povolania a uspejú v ňom len ľudia s najkrajšími črtami a skvelou symetriou. Existujú však výnimky, ktoré prerazili sklenený strop a stali sa známymi napriek ich genetickým "nedostatkom". Preto portál Bright Side vytvoril zoznam celebrít s Downovým syndrómom, ktoré prekonali desiatky rokov zaužívané stereotypy.

Madeline Stuart

26-ročná Stuart sa stala celosvetovým fenoménom a v súčasnosti je najznámejšou modelkou s Downovým syndrómom. Jej cesta k sláve začala úplnou náhodou, keď jej mama uverejnila na internete fotografiu, ako hviezda schudla 20 kilogramov. Odvtedy sa objavila v mnohých svetových časopisoch.

Jamie Brewer

38-ročná Brewer je americká herečka, ktorá sa preslávila najmä rolou v seriáli American Horror Story. Stala sa tiež prvou oficiálnou modelkou s Downovým syndrómom, ktorá sa prešla po móle počas týždňa módy v New Yorku. Brewer chce svojimi činmi inšpirovať ostatných ľudí, ktorých tiež trápi genetická porucha. "Buďte tým, kým chcete byť. Neskrývajte to," uviedla.

Věra Gabriela

11-ročná Gabriela sa tiež narodila s Downovým syndrómom. Napriek tomu sa už v takomto útlom veku stala známou modelkou, ktorú nezastaví nič na ceste k úspechu. Na sociálnych sieťach ju dokonca prezývajú českou Rapunzel, a to vďaka jej dlhým blonďavým vlasom.

Beth Matthews

23-ročná Matthews chce tiež zmeniť pohľad ľudí na Downov syndróm. Jej matka uverejnila na sociálnych sieťach príspevok, v ktorom hovorí, že hneď ako sa narodila, lekári túto správu prezentovali negatívne. Celebrita však dosiahla omnoho viac, ako ktokoľvek očakával. Nestala sa totiž len známou modelkou, ale vystupuje aj v televízii, rádiu či v podcastoch.

Chelsea Werner

31-ročná Werner sa okrem modelingu stala hviezdou aj v športe. Je totiž trojnásobnou majsterkou sveta v gymnastike a dokonca 4-krát zvíťazila aj v kategórii pre znevýhodnených. Hoci jej lekári povedali, že kvôli slabým svalom to ďaleko nedotiahne, v súčasnosti ničí bariéry spoločnosti. Spolupracuje tiež s mnohými známymi značkami od H&M až po Tommyho Hilfigera.

Jessica Jacinto

Ako tínedžerka Jacinto vyskúšala rôzne športy, no žiadny z nich ju neurobil šťastnou. Ale v deň, keď sa zúčastnila súťaže krásy pre dievčatá s Downovým syndrómom, hviezda našla svoje miesto. V súčasnosti táto 24-ročná modelka ukazuje, že krása je subjektívna, pričom s ňou na sociálnych sieťach súhlasí viac ako 70-tisíc ľudí.

Ellie Goldstein

21-ročná Goldstein sa modelingu venuje od svojich 15 rokov a nielenže spolupracovala so svetoznámymi značkami ako Gucci a Nike, ale dokonca študuje na vysokej škole múzické umenie. Táto britská hviezda tiež pravidelne uverejňuje príspevky na sociálnych sieťach, kde ju sleduje takmer 90-tisíc ľudí.

Mikayla Holmgren

28-ročná Holmgren je americkou modelkou, ktorá o sebe hovorí, že po jej boku celý život chodí súrodenec menom Downov syndróm. Napriek svojej diagnóze sa stala slávnou celebritou, pričom bola v minulosti prvou súťažiacou Miss USA, ktorá sa ocitla na pódiu s týmto syndrómom, a je tiež skvelou rečníčkou a tanečnicou.

Jack Brumpton

Brumpton je jediným mužom v tomto zozname a prvým britským modelom s Downovým syndrómom. 22-ročná celebrita na sociálnych sieťach uviedla, že ľudia so zdravotným znevýhodnením musia každý deň tvrdo pracovať, aby robili veci, ktoré ostatní považujú za samozrejmosť. A hoci jeho cesta k úspechu nebola jednoduchá, dnes môže povedať, že spolupracoval s mnohými známymi fotografmi.

Kennedy Garcia

19-ročná americká hviezda Kennedy Garcia sa v mladom veku stala známou influencerkou s veľkým radom povinností. Je totiž modelkou pre ikonické značky, natáča filmy, prednáša na verejnosti a dokonca sa zúčastňuje tanečných súťaží. Na sociálnych sieťach má tiež obrovský zástup fanúšikov, pričom sa jej číslo rýchlo približuje k hranici 150-tisíc sledovateľov.