20. apr. 2024 o 19:30
Miloš Audi, nypost.com

Má 61 rokov, no telo tridsiatnika: Muž odhalil, ako sa mu podarilo zvrátiť starnutie

placeholder
Má 61 rokov, no má telo tridsiatnika.
Zdroj: facebook.com/geraldo.conde.79

Šesťdesiatnik Dave Pascoe vyzerá tak, akoby dokázal zastaviť starnutie. Odhalil preto svoju dennú rutinu, ktorá podľa jeho slov nestojí veľa.

Zaujímavosti
20. apr. 2024 o 19:30
Má 61 rokov, no telo tridsiatnika: Muž odhalil, ako sa mu podarilo zvrátiť starnutie

Šesťdesiatnik Dave Pascoe vyzerá tak, akoby dokázal zastaviť starnutie. Odhalil preto svoju dennú rutinu, ktorá podľa jeho slov nestojí veľa.

Mnohí ľudia sa snažia zvrátiť účinky starnutia a omladiť svoje telo, aby vyzerali atraktívnejšie. Jeden muž z amerického Michiganu však tento proces posunul na novú úroveň, pričom prezradil, ako sa mu podarilo doslova "hacknúť proces starnutia". Ako informoval portál New York Post, hoci má 61 rokov, ukázalo sa, že jeho biologický vek je o desaťročia nižší.

Zvrátenie starnutia

61-ročný Dave Pascoe bol dlhé roky inžinierom v sieťovej spoločnosti. V posledných rokoch však zasvätil svoj život omladzovaniu svojho tela, pričom sa mu podarilo zvrátiť biologický vek o viac ako dve desaťročia.

Pascoe sa na svojej internetovej stránke delí o viaceré cvičebné a stravovacie plány, pričom tvrdí, že na udržanie mladého tela je potrebné urobiť veľkú obetu. Dodal totiž, že denne užíva až 158 doplnkov stravy. "Netúžim po tom, aby sa moje zdravie zhoršilo skôr, ako skončí môj život. Očakávam, že sa dožijem minimálne 95 rokov a stále budem v úžasnej kondícii," uviedol.

Bežný deň

Aké rady však Pascoe ponúka? Verejnosti predstavil svoj denný plán, ktorý sa začína tým, že si nenastavuje budík a namiesto toho spí, kým sa prirodzene neprebudí. Potom nasleduje jeho dlhá ranná rutina, ktorá pozostáva z 15-minútového strečingu a krátkeho tréningu na malej trampolíne. Neskôr Pascoe prejde na ústnu hygienu, po ktorej čaká približne hodinu, aby mohol užiť až 82 ranných doplnkov vrátane kalcium-D-glukarátu a vitamínu D3.

Potom sa Pascoe vydá na ľahkú prechádzku, aby doplnil prírodný vitamín D a absolvuje intenzívny hmotnostný tréning. Neskôr sa uvoľní pobytom v saune a 45-minútovou meditáciou. Až po tomto dlhom programe nasledujú raňajky, ktoré pozostávajú z jedného banánu a misky chia. Biohacker však poznamenal, že tento rozvrh nie je úplne striktný. "Ak by sa vyskytlo niečo, čo by mi prekážalo pri jeho vykonávaní, nestresujem sa tým. Najlepšie veci v živote totiž prichádzajú spontánne," dodal.

Pokiaľ ide o zvyšok dňa, Pascoe poznamenal, že obeduje len zriedka. Namiesto toho si dopraje večeru medzi 15. a 17. hodinou. Dodal však, že si vždy vyberá iba bio hovädzie mäso, kurča z voľného chovu alebo ryby ulovené vo voľnej prírode. Okrem toho si do jedál pridáva pestrú škálu zeleniny spoločne s cesnakom, bylinkami a kyslou kapustou. Nakoniec užije ďalších 60 doplnkov stravy na posilnenie imunity a hladiny vitamínov i minerálov.

Pascoe sa netají tým, že sa snaží priblížiť svojmu slávnejšiemu kolegovi Bryanovi Johnsonovi. Svoju mladistvú vizáž si udržiava aj pomocou pleťových sér a krémov, ktoré si aplikuje pred užitím kolagénových peptidov. Uviedol však, že na rozdiel od Johnsona ho tento životný štýl nestojí veľa. "Za všetky doplnky a produkty určené na starostlivosť o pleť platím len 30 000 dolárov ročne," uviedol. Aj napriek tomu, že pre bežného Slováka ide o horibilnú sumu, je to oveľa menej ako Johnson, ktorý sa stal známym aj vďaka tomu, že míňa na omladenie až 2 milióny ročne.