Zaujímavosti
photo Foto
video Video
20. apr. 2023 o 14:00
Miroslav Novysedlák, ladbible.com

Muž prichytil manželku pri pokuse otráviť ho. Odhalil ju len vďaka skrytej kamere

placeholder
Lekárka čelí závažnému obvineniu.
Zdroj: twitter.com/fox3news

Lekárku v Kalifornii súd obvinil z obzvlášť závažného činu. Údajne sa totiž snažila otráviť vlastného manžela. Ten to odhalil po tom, čo do domu nainštaloval skryté kamery.

Zaujímavosti
20. apr. 2023 o 14:00
Muž prichytil manželku pri pokuse otráviť ho. Odhalil ju len vďaka skrytej kamere

Lekárku v Kalifornii súd obvinil z obzvlášť závažného činu. Údajne sa totiž snažila otráviť vlastného manžela. Ten to odhalil po tom, čo do domu nainštaloval skryté kamery.

46-ročná dermatologička Yue Emily Yu bola súdom obvinená až z troch trestných činov. Okrem otrávenia ju obvinili aj z ublíženia na zdraví. Jej manžel Jack Chen pritom uviedol, že keď v limonáde zacítil zvláštnu chemickú pachuť, šlo o prvý moment, pri ktorom si uvedomil, že niečo nie je v poriadku, uvádza portál LADBible.

Toxická limonáda mala byť určená na mravce

Tak ako Yu, aj jej manžel je lekárom a priznal, že sa u neho objavili symptómy, ktoré ho prinútili navštíviť lekára. Ten vykonal vyšetrenie a diagnostikoval mu žalúdočné vredy, gastritídu a ezofagitídu (zápalové ochorenie pažeráka). Chen sa preto rozhodol nainštalovať kamery do kuchyne, aby zistil, prečo majú jeho nápoje takú zvláštnu chuť. Zo súdnych dokumentov vyplynulo, že porote predložil videá, ktoré dokazovali, že manželka sa ho snažila otráviť.

Muž vzal vzorky nápoja na policajné oddelenie v Irvine, ktoré ich odovzdalo FBI, aby ich otestovali. Výsledky testov potvrdili, že v nápoji bol prítomný tekutý čistič odtokov. Jeho právnik objasnil, že Chen sa zotavil z fyzickej ujmy spôsobenej týmto prípravkom a vyjadril spokojnosť s verdiktom poroty. Yuin právnik však tvrdil, že manželka za tento čin nenesie žiadnu zodpovednosť. Právnik na jej obhajobu uviedol, že inkriminované udalosti sa odohrali na pozadí problematického manželstva, ktoré spelo k rozvodu.

"Nepravdivo tvrdil, že sa ho snaží otráviť. Namiesto toho, aby zavolal na tiesňovú linku, zavolal rozvodového právnika," vysvetlil právnik obvinenej manželky. Okrem toho vyhlásil, že lekárske dôkazy sú v rozpore s tvrdením, že muž pil nápoje, ktoré obsahovali čistič odtokov. Ich domácnosť údajne bojovala s mravcami a problém riešili práve pomocou čističa, ktorý sa nachádzal v limonáde. Yuin právnik vysvetlil, že žena si vinu neprizná.

Chen požiadal o rozvod, zákaz priblíženia a taktiež chce, aby mu súd zveril deti. Po obvineniach svojho manžela bude Yu čeliť obrovskému problému, keďže lekárska rada v Kalifornii bude rozhodovať, či bude môcť pokračovať vo svojej medicínskej praxi. Jej predvolanie bolo naplánované na 18. apríla a ak ju uznali vinnou vo všetkých bodoch obžaloby, hrozí jej maximálny trest osem rokov a osem mesiacov.