07. mar. 2023 o 14:00
Miloš Audi, unilad.com

Zachytil mimozemskú bránu do inej dimenzie? Na oblohe v USA sa objavil záhadný čierny kruh

placeholder
Zachytil mimozemskú bránu do inej dimenzie?
Zdroj: youtube.com/@hawkeye1010

Návštevníkov amerického zábavného parku šokoval zvláštny čierny kruh, ktorý sa niekoľko minú vznášal nad ich hlavami. Čo tento jav mohlo spôsobiť?

Zaujímavosti
07. mar. 2023 o 14:00
Zachytil mimozemskú bránu do inej dimenzie? Na oblohe v USA sa objavil záhadný čierny kruh

Návštevníkov amerického zábavného parku šokoval zvláštny čierny kruh, ktorý sa niekoľko minú vznášal nad ich hlavami. Čo tento jav mohlo spôsobiť?

Na internete sa objavili zábery, na ktorých sa na oblohe v zábavnom parku vznášal záhadný čierny kruh. Okoloidúcich tento podivný úkaz znepokojil a prirovnávali ho k mimozemskej bráne. Ako informoval portál Unilad, v skutočnosti však tento jav spôsobilo niečo celkom iné.

Záhadný kruh

Zábery, ktoré pochádzajú z roku 2016, natočil muž menom Kyle Hawkins v kalifornskom zábavnom parku Disneyland. Vo videu zachytil objekt, ktorý vyzerá ako gigantický dymový kruh vznášajúci sa na oblohe. "Netuším, čo by to mohlo byť. Všetci okolo mňa začali ukazovať na tento čierny prsteň, ktorý sa nad nami vznášal. Bola veterná noc, nemohol to byť dym. Všetkých to vystrašilo," uviedol.

Hawkins sa podľa svojich slov na chvíľu domnieval, že by sa cez tento kruh mohol otvoriť mimozemský portál. "Bola to tá najzvláštnejšia vec, akú som kedy videl. Okamžite som vytiahol telefón a začal nahrávať, aby som to mohol uverejniť na internet," poznamenal.

Zvláštne video, ktoré má na YouTube viac ako 170-tisíc pozretí, mnohých používateľov skôr rozosmialo ako znepokojilo, pretože ho pokladali za žart. "Voldemort sa vrátil do sveta živých, aby nás zabil," uviedol jeden z používateľov, zatiaľ čo druhý poznamenal: "Raz som videl v Disneylande vo vzduchu lietať Cililing. Domnieval som sa, že to bola invázia lesných víl."

Aj keď si samotný autor videa myslí, že zvláštny čierny dym spôsobila mimozemská anomália, podľa mnohých ľudí má tento jav oveľa logickejšie vysvetlenie. Jeden z používateľov, ktorý pracuje v kalifornskom Disneylande, uviedol, že dymový kruh pochádza z nočnej šou s názvom World of Color. Na predstavení organizátori každoročne používajú viac ako 1 200 vodných fontán, ktoré dopĺňajú lasermi, hmlou a ohňostrojmi.

Podobné čierne kruhy vytvára špeciálny druh pyrotechniky, po ktorom sa dokážu vznášať na oblohe aj niekoľko minút. "Pamätám si, že som tento jav videl všade na sociálnych sieťach a v televízii, keď sa objavil v Nemecku. Pri búchaní ohňostrojov je to však úplne normálne," dodal ďalší používateľ.