04. apr. 2024 o 12:30
Pelikan, Obkec

Dovolenka za menej ako tri stovky? Toto sú TOP pobyty v obľúbených destináciách od 169 eur

placeholder
Novinkou z Bratislavy je nová linka do Istanbulu.
Zdroj: Shutterstock

S pribúdajúcimi slnečnými dňami sa prebúdzajú nielen kvety a stromy, ale aj cestovateľské chute. Tým prajú top kompletné dovolenky s cenovkou od menej ako dvoch stoviek.

Cestovanie
04. apr. 2024 o 12:30
Dovolenka za menej ako tri stovky? Toto sú TOP pobyty v obľúbených destináciách od 169 eur

S pribúdajúcimi slnečnými dňami sa prebúdzajú nielen kvety a stromy, ale aj cestovateľské chute. Tým prajú top kompletné dovolenky s cenovkou od menej ako dvoch stoviek.

Objavte historické uličky európskych metropol, vylihujte na pláži v obľúbených letoviskách alebo zažite mesto na rozhraní kontinentov. A to vďaka Pelikánovi, ktorý si pre cestovateľov pripravil bohatú ponuku akciových pobytov.

Horúcou novinkou je tiež linka z Bratislavy, vďaka ktorej si metropolu Turecka vychutnávame s cenovkou od dvoch stoviek. Cestovateľské dobrodružstvo tak môžete zažiť už za menej ako tri stovky. Vyberte si z desiatky najlepších dovoleniek, ktorých cenovka sa začína už od 169 eur.

Akciové letenky do Istanbulu

Istanbul, Turecko

Mesto na hranici dvoch svetov je ideálnou destináciou na citybreak. Nevynechajte Veľký bazár, trhovisko s viac ako 2000 obchodmi, ktoré je plné potravín, korenín, suvenírov, ale aj ostatných domácich produktov. Povinnou zastávkou by mala byť aj Modrá mešita či Chrám sv. Múdrosti známy ako Hagia Sofia. Nevynechajte ani poctivú tureckú kávu, ktorej pitie je v Turecku rituálom, o čom svedčí aj bizarný zákon z 15. storočia - žena mala právo rozviesť sa so svojím mužom, ak ju nezásoboval dostatkom kávy.

Dovolenka v Istanbule sa začína na cenovke od 269 eur na osobu. V cene je spiatočná letenka s odletom z Bratislavy, štvorhviezdičkové ubytovanie na tri noci a stravovanie formou raňajok.

Istanbul, Turecko
Istanbul, Turecko
Zdroj: Shutterstock

Rimini, Taliansko

Talianske mesto Rimini je pravdepodobne najobľúbenejšou prímorskou destináciou domácich. Má výbornú polohu len kúsok od mikroštátu San Marino a dovolenkárom ponúka 20 kilometrov piesočnatých pláží. Skvelým miestom pre dovolenku je aj moderný a dizajnový Hotel UP, ktorý sa nachádza iba kúsok od pláže. V jeho okolí je aj mnoho reštaurácií a barov, či zastávka autobusu, z ktorej sa poľahky možno dostať do historického centra mesta.

Dovolenka v talianskom Rimini sa začína na cenovke už od 169 eur na osobu, a to aj so spiatočnou letenkou s odletom z Viedne, trojhviezdičkovým ubytovaním na dve noci a raňajkami v cene.

Rimini, Taliansko
Rimini, Taliansko
Zdroj: Shutterstock

Malta

Malta sa rozprestiera na troch ostrovoch - Malta, Gozo a Comino, a na každom na vás čaká niečo iné. Prejdite sa historickým centrom Valletty, navštívte najkrajšie pláže neobývaného ostrova Comino, na ktorý sa oplatí zavítať aspoň na dve hodiny aj mimo sezóny, alebo si vychutnajte zeleň na ostrove Gozo. Medzi obľúbené lokácie patrí tiež Mdina (v ktorej sa natáčal aj seriál Hra o tróny) či dedinka Popeye Village, ktorá bola lokáciou pre snímku Pepek námorník.

Pobyt na Malte zoženiete už od 229 eur na osobu. V cene je zahrnutá spiatočná letenka s odletom z Bratislavy, trojhviezdičkové ubytovanie na dve noci, stravovanie formou raňajok aj letiskový transfer.

Valetta, Malta
Valetta, Malta
Zdroj: Shutterstock

Rím, Taliansko

Málo miest ponúka cestovateľom to, čo hlavné mesto Talianska. Večné mesto je posiate svetoznámymi pamiatkami. Medzi tie najikonickejšie patrí Koloseum, Fontána di Trevi či antický Panteón. Súčasťou návštevy Ríma by mal byť aj výlet do Vatikánu. Milovníkov mora zas poteší dostupnosť. K pobrežiu sa možno dostať už za pol hodiny cesty vlakom od hlavného mesta v časti Lido di Ostia.

Pobyt v Ríme sa začína na cenovke od 229 eur na osobu. V cene je zahrnutá spiatočná letenka s odletom z Bratislavy, štvorhviezdičkové ubytovanie na dve noci aj s raňajkami.

Rím, Taliansko
Rím, Taliansko
Zdroj: Shutterstock

Riga, Lotyšsko

Hlavné mesto Lotyšska je známe bohatou históriou aj nádhernou architektúrou. Staré mesto je dokonca zapísané v zozname svetového dedičstva UNESCO a je domovom mnohých klenot. Medzi ne patrí Katedrála svätého Jakuba, Dom Černohlavcov či Švédska brána. Riga však ponúka aj prímorský relax v neďalekom letovisku Jurmala, ktoré je známe krásnymi plážami, tradičnou architektúrou aj borovicovými lesmi.

Dovolenka v Rige sa začína na cenovke od 189 eur na osobu. V cene je zahrnutá spiatočná letenka s odletom z Viedne, štvorhviezdičkové ubytovanie na dve noci aj raňajky formou bufetu.

Riga, Lotyšsko
Riga, Lotyšsko
Zdroj: Shutterstock

Sofia, Bulharsko

Bulharská metropola si cestovateľov podmaní šarmom aj kultúrou. V spleti starobylých uličiek vyniká Chrám svätého Alexandra Nevského, ktorý je najznámejšou pamiatkou mesta. Obľúbeným miestom domácich i turistov je bulvár Vitoša - rušné srdce mesta lemované kaviarňami i módnymi butikmi. Povinnou zastávkou by mali byť aj miestne trhy, kde cestovatelia nájdu tie najchutnejšie špeciality bulharskej kuchyne.

Pobyt v Sofii možno zohnať už od 169 eur na osobu. V cene je zahrnutá spiatočná letenka s odletom z Bratislavy alebo Viedne, štvorhviezdičkové ubytovanie na dve noci a stravovanie formou raňajok.

Sofia, Bulharsko
Sofia, Bulharsko
Zdroj: Shutterstock

Miláno, Taliansko

Druhé najväčšie mesto Talianska treba rozhodne zažiť. Miláno je mesto módy, nájdete v ňom tie najlepšie svetové značky. Práve tu môžete obdivovať v kostole Santa Maria delle Grazie da Vinciho Poslednú večeru, vynechať nemožno ani slávnu katedrálu Duomo, vedľa ktorej sa nachádza Galleria Vittorio Emanuele II.

Dovolenka v Miláne sa začína na cenovke od 249 eur na osobu. V cene je zahrnutá spiatočná letenka s odletom z Bratislavy alebo Viedne, štvorhviezdičkové ubytovanie aj stravovanie formou raňajok.

Miláno, Taliansko
Miláno, Taliansko
Zdroj: Shutterstock

Londýn, Veľká Británia

Hlavné mesto Anglicka je jednou z top destinácií. Mnohí z nás doň cestujú za prácou či rodinou, veľká väčšina si ho však stále vyberá aj ako krátky víkendový citybreak. Londýn toho ponúka mnoho počnúc svojou atmosférou, či už sa doň vyberiete na nákupy alebo na obhliadku múzeí, ktoré skrývajú poklady z celého sveta. Navštíviť môžete aj miesta ako London Eye, Buckinghamský palác a slávnu hodinovú vežu, ktorú poznáme pod názvom Big Ben. Londýn si nájde niečo pre každého.

Pobyt v Londýne možno zohnať už od 269 eur. V cene je zahrnutá spiatočná letenka s odletom z Bratislavy, štvorhviezdičkové ubytovanie na dve noci aj raňajky formou bufetu.

Londýn, Veľká Británia
Londýn, Veľká Británia
Zdroj: Shutterstock

Paríž, Francúzsko

Mesto lásky a croissantov je vysnívanou destináciou všetkých beznádejných romantikov. Obdivujte ikonickú Eiffelovku z brehu Seiny, v Louvri navštívte Monu Lisu, okoštujte miestne špeciality, vychutnajte si pohár elitného vína a nechajte sa unášať atmosférou mesta. Paríž sa toto leto stane dejiskom letnej olympiády a cestovatelia sa už teraz musia pripraviť na zvýšené cenovky. Najlepší čas na návštevu Paríža je tak teraz.

Pobyt v Paríži sa začína na cenovke od 289 eur na osobu, a to aj so spiatočnou letenkou s odletom z Viedne, trojhviezdičkovým ubytovaním na dve noci a raňajkami v cene.

Paríž, Francúzsko
Paríž, Francúzsko
Zdroj: Shutterstock

Malorka, Španielsko

Kam v Európe za najväčším výberom pláží? Baleársky ostrov Malorka je jasnou voľbou. 262 pláží sa rozprestiera na 50 kilometroch, z toho každá je krajšia ako tá predtým. Vychutnáte si na nich krásne západy slnka či len úžasné výhľady na okolie. Malorka láka tiež na malebné historické mestečká ako Valldemossa či Sóller. Nevynechajte ani hlavné mesto Palma de Mallorca. A ak ste milovníkom nočného života, na svoje si prídete napríklad v oblasti El Arenal.

Dovolenka na Malorke sa začína na cenovke od 269 eur na osobu. V cene je zahrnutá spiatočná letenka s odletom z Viedne, štvorhviezdičkové ubytovanie na tri noci, stravovanie formou raňajok aj letiskový transfer.

Malorka, Španielsko
Malorka, Španielsko
Zdroj: Shutterstock