09. máj. 2023 o 08:00
Miroslav Novysedlák, ladbible.com, allthatsinteresting.com

Manželia ju 7 rokov držali v truhle pod posteľou a zneužívali: S tyranom navštívila i rodinu

placeholder
Colleen žila 7 rokov v drevenej truhle.
Zdroj: twitter.com/tielliebon, twitter.com/WorldOf_RPs

Žena stopovala na ceste, pretože sa chcela dostať z Oregonu do Kalifornie. Odvoz jej ponúkol manželský pár - Cameron a Janice Hookerovci. Tí ju napokon uniesli a väznili dlhých sedem rokov ako sexuálnu otrokyňu. Ako sa jej podarilo ujsť?

Zaujímavosti
09. máj. 2023 o 08:00
Manželia ju 7 rokov držali v truhle pod posteľou a zneužívali: S tyranom navštívila i rodinu

Žena stopovala na ceste, pretože sa chcela dostať z Oregonu do Kalifornie. Odvoz jej ponúkol manželský pár - Cameron a Janice Hookerovci. Tí ju napokon uniesli a väznili dlhých sedem rokov ako sexuálnu otrokyňu. Ako sa jej podarilo ujsť?

Počas tohto obdobia strávila Colleen Stan až 23 hodín denne zatvorená v krabici. Žena mala vtedy len 20 rokov, avšak bola skúsenou stopárkou a taktiež bola zvyknutá na to, že na dlhšie túry chodila sama. V osudný deň mala namierené na narodeninovú oslavu, no nikdy na ňu nedorazila, uvádza portál Ladbible.

Podpísala zmluvu

Zastavilo sa pri nej mnoho áut a ľudia sa jej pýtali, či ju môžu niekam odviezť. Ona ale zakaždým odmietla. Keď pri nej zastavila modrá dodávka, v ktorej sedel manželský pár, myslela si, že bude v bezpečí, a tak nasadla do vozidla. Samotná Colleen uviedla, že keď párik zastavil auto, aby si odbehli na toaletu, začula vnútorný hlas, ktorý jej povedal, aby utiekla a nikdy sa nevrátila. S odstupom času si uvedomila, že tento hlas mala počúvnuť.

Keď auto zastavilo na mieste, kde nebolo ani živej duše, Cameron jej priložil nôž k hrdlu a vyhrážal sa jej, že ju zabije. Následne sa z nej stala sexuálna otrokyňa, ktorá bola uväznená v drevenej krabici, z ktorej jej vytŕčala iba hlava. Počas svojho nekonečného utrpenia bola opakovane vystavená rôznym druhom sexuálneho a fyzického zneužívania zo strany Camerona. Ten sa dohodol so svojou manželkou na tom, že z nej budú mať sexuálnu otrokyňu.

Cameron sa jej vyhrážal smrťou a zúboženej žene dal podpísať zmluvu, v ktorej vyjadrila súhlas s tým, že si s jej telom môže robiť, čo sa mu zachce. Povedal jej, že ak sa pokúsi utiecť, ju a jej rodinu zabijú členovia satanistickej organizácie. Colleen roky trávila zastrčená pod manželskou posteľou zvrátenej dvojice. Po celý ten čas nemala na výber a vyhovela viacerým Cameronovým požiadavkám. Aj vďaka tomu mohla krabicu na chvíľu opustiť, aby si mohla zacvičiť alebo pracovať v záhrade.

O svojom trápení napísala knihu

Jedného dňa sa stalo niečo, čo nik nečakal. Cameron jej po troch rokoch dovolil navštíviť vlastnú rodinu a predstavil sa ako jej priateľ. Po celý čas nikomu ani len nepovedala, aká bola týraná. Jej rodina dokonca urobila fotku naoko šťastne vyzerajúceho páru, no kvôli tomu, že s nimi nechcela veľmi komunikovať, začali veriť, že je súčasťou kultu. Nechceli na ňu však tlačiť, pretože sa báli, že by navždy zmizla.

O 2 roky neskôr jej dvojica dovolila prijať prácu a Cameron jej povedal, že chce, aby sa stala jeho druhou manželkou. Po dlhých siedmich rokoch sa v Janice ozvalo svedomie. Týranej Colleen povedala, že jej manžel nie je členom žiadnej sekty a nikto jej rodine neublíži. Hneď po tom ju pustila na autobus, na ktorom išla domov. Colleen napriek všetkému Camerona nenahlásila polícii, pretože Janice ju presvedčila, aby mu dala šancu na nápravu.

Po troch mesiacoch mlčanie prelomila samotná Janice, ktorá tvrdila, že aj ju Cameron uniesol, mučil a zavraždil ďalšie dievča, no nenašli sa o tom žiadne dôkazy. Práve kvôli tomu nebolo vznesené žiadne obvinenie z vraždy. Camerona po prevalení tejto kauzy odsúdili na 104 rokov väzenia, pričom jeho manželka Janice proti nemu svedčila výmenou za imunitu. Colleen dodnes žije v Kalifornii, podobne ako Janice. Obidve si zmenili mená, pretože chceli žiť čo najnormálnejším životom. O svojom trápení napísala Colleen v roku 2009 i knihu s názvom The Simple Gifts of Life.