15. dec. 2022 o 13:06
ab, Obkec

Oliver Oswald začal s herectvom v 8 rokoch: Pre dieťa je ťažké, keď ho spoznávajú na ulici

placeholder
Rozhovor s hercom a moderátorom Oliverom Oswaldom.
Zdroj: instagram/oswaldphotoss

Oliver Oswald sa stal populárnym hercom vo veľmi skorom veku. V rozhovore nám prezradil, ako ho to ovplyvnilo a tiež či mu nechýba úspešný seriál Oteckovia.

Zábava
15. dec. 2022 o 13:06
Oliver Oswald začal s herectvom v 8 rokoch: Pre dieťa je ťažké, keď ho spoznávajú na ulici

Oliver Oswald sa stal populárnym hercom vo veľmi skorom veku. V rozhovore nám prezradil, ako ho to ovplyvnilo a tiež či mu nechýba úspešný seriál Oteckovia.

Moderátor a herec Oliver Oswald sa objavil v niekoľkých známych seriáloch, ako napríklad Oteckovia, Zita na krku či Mediálni špióni. Okrem toho je dnes aj úspešným moderátorom rannej a nočnej šou v rádiu Europa 2.

Málokto o ňom možno vie, že k herectvu sa dostal už ako 8-ročný a to úplnou náhodou. Aj o tom nám viac porozprával v rozhovore na chatovacom portáli Pokec.sk v relácii Na Pokec. Zaujímalo nás tiež, s kým z hercov z úspešného seriálu Oteckovia si najviac rozumel a ako si spomína na natáčanie.

K herectvu si sa vraj dostal nečakanou náhodou. Aký je za tým príbeh? 🙂

Keď som mal 8 rokov, stál som v rade na vianočného kapra s mojou maminou a pred nami v rade stála cudzia pani z televízie. Asi po 10 minútach povedala, že by som sa hodil do telky. Tak som sa prišiel ukázať a sen sa stal skutočnosťou :)

Herectvo nie je vôbec jednoduchým povolaním ani pre dospelých. Ako si to zvládal, keďže v 8 rokoch sa postaviť pred kamery je celkom odvážne?

Pre dieťa je najťažší ten pocit, keď ho začnú ľudia spoznávať na ulici. Mladý mozog to nedokáže prijať a pochopiť, čo sa vlastne deje. Najviac na svete ďakujem svojím rodičom a hereckým kolegom (Dušan Cinkota, Helena Krajčiová, Luboš Kostelný), že ma v takom mladom veku udržali pri zemi.

Mňa to hlavne veľmi bavilo :D nebral som to ako prácu. A neberiem to tak ani teraz. Každý večer zaspávam s dobrým pocitom a vstávam s tým, že idem do "práce", ktorú milujem.

To máš pravdu. Byť známy už ako dieťa nezažije veru každý. Neprišiel si o detstvo tým, že si tak skoro začal pracovať?

Určite to malo na mňa veľký dopad. Nemal som čas chodiť s rovesníkmi von. V puberte som nemal čas chodiť s kamarátmi na "pivo". Ale ak mám byť úprimný - som presvedčený, že všetko zlé je na niečo dobré a vďaka mojej práci som sa už od malička stretával so staršími, čo mi dávalo iný pohľad na svet.

A taktiež si myslím, že čím skôr začneš EFEKTÍVNE pracovať a čím skôr sa naučíš hospodáriť s peniazmi, tým lepšie. Načo si zbytočne predlžovať bezproblémové detstvo? O to viac ostávajú mladí ľudia zaskočení, keď príde krutá realita až po skončení vysokej školy.

Ostaňme ešte na chvíľu v tvojej mladosti. Spomínal si, že si študoval na bilingválnom gymnáziu. Aký si bol študent? 🙂

Jeden z najhorších 😂 Nikdy ma nebavilo učiť sa predmety, ktoré mi nedávali zmysel. Ja som si vždy radšej prečítal knihu, pozrel dobrý dokumentárny film, poprípade som sa vzdelával v oboroch, ktoré ma zaujímali. Ale chémia? Matika? Fyzika po španielsky? 😂 Nič pre mňa.

Ľudia si ťa asi najviac spájajú s úspešným seriálom Oteckovia. Ako sa ti páčila postava Lukáša?

Luky mi určite zmenil život k lepšiemu. Super sa mi hral, pretože Luky bol taktiež mladý chalan, ktorý robil vždy najlepšie, ako vedel :D Niekedy nemotorný, niekedy trochu drzý, ale vo vnútri to bol dobrý človek.

A s kým z hercov zo seriálu Oteckovia si si najviac rozumel?

Všetci boli super :) Najviac som sa stretával s Filipom Tůmom, s ktorým som v kontakte aj dnes. Stretávame sa a je fakt super kolega aj parťák.

Seriál sa natáčal niekoľko rokov. Nie je ti niekedy smutno, že sa natáčanie skončilo?

Jasné, že je. Hlavne za tými ľudmi, ale všetko má svoj koniec. Bola to jedna úžasná etapa v živote.

Niekoľko rokov si hrával aj futbal za Slovan. Nerozmýšľal si aj nad športovou kariérou?

Športy ma vždy bavili, ale nikdy som v nich nebol dobrý 😂 Dnes si chodím zahrať hokej, tenis, bedminton a niekedy si idem zaplávať. To je asi všetko.

Na chatovacom portáli Pokec.sk v miestnosti "Na pokec" môžete každý štvrtok od 17:00 do 18:00 sledovať rozhovory so známymi osobnosťami Slovenska a zároveň máte jedinečnú príležitosť spýtať sa svoje vlastné otázky.