18. mar. 2023 o 16:00
Miloš Audi, brightside.me

Chlapec bez ruky či zrkadlové auto: 10 zvláštnych fotiek, z ktorých sa vám zatočí hlava

placeholder
10 bizarných fotiek, z ktorých sa vám zatočí hlava.
Zdroj: reddit.com/r/confusing_perspective, reddit.com/r/mildlyinteresting

Fotografie môžu na prvý pohľad klamať a preto je pri niektorých dôležité, aby ste sa na ne lepšie pozreli. Pripravili sme si pre vás zmes obrázkov, pri ktorých nebudete vedieť, čo je skutočné.

Zábava
18. mar. 2023 o 16:00
Chlapec bez ruky či zrkadlové auto: 10 zvláštnych fotiek, z ktorých sa vám zatočí hlava

Fotografie môžu na prvý pohľad klamať a preto je pri niektorých dôležité, aby ste sa na ne lepšie pozreli. Pripravili sme si pre vás zmes obrázkov, pri ktorých nebudete vedieť, čo je skutočné.

Niekedy oči oklamú náš mozog tým, že vytvárajú obrazy, ktoré vôbec neexistujú. Najčastejšie sa to stáva pri fotografiách, na ktorých na prvý pohľad môžeme vidieť niečo celkom iné. Portál Brightside tak vytvoril zoznam obrázkov, ktoré úplne prekrúcajú realitu a my sme vybrali tie najlepšie z nich.

Mačka či pes?

Autorka tejto fotografie si chcela spríjemniť večer. Vzala si tak do rúk svojho domáceho miláčika, ktorý na prvý pohľad vyzerá ako zdeformovaný pes. V skutočnosti však ide o bielu mačku, ktorá sa v kostýme psa zrejme necítila veľmi príjemne.

Malé veľké dieťa

Na prvý pohľad sa vám môže zdať, že vidíte nepodarený vedecký experiment, pri ktorom sa výskumníkom podarilo spojiť dospelé telo s hlavou batoľaťa. Mnohí však vtipne poznamenali, že tohto človeka iba omladili kúry, ktoré podstúpil v kúpeľoch.

Chyba v matrixe

Keďže žije na našej planéte viac ako 8 miliárd ľudí, je veľmi pravdepodobné, že počas života narazíte na svojho dvojníka. Na tejto fotografií sa však nenachádzajú len dvaja rovnako vyzerajúci ľudia, ale dokonca traja. Mnohí si pritom mysleli, že išlo o chybu v simulácii.

Tvár na banáne

Náš mozog je známy tým, že sa u neho často objavujú známky pareidolie. Ide o jav, pri ktorom si ľudia pomocou fantázie vytvoria mylné predstavy, ktoré v skutočnosti neexistujú. Najčastejšie sa tento úkaz objavuje pri tvárach a jedna z nich sa skrýva aj na tejto fotografii. Zaujímavé pritom je, že tento kus banánu vyzerá úplne rovnako ako tvár psa.

Maľba alebo skutočnosť?

44-ročný umelec vytvoril vlastnú optickú ilúziu, ktorá mnohým pomotala hlavy. Na plátno totiž podľa svojich slov namaľoval hliníkovú nádobu, v ktorej je položený banán. Hoci ide len o ilúziu, vyzerá veľmi realisticky. Mnohí používatelia sa preto domnievali, že autor maľby je veľmi maličký.

Ukryté auto

Na tejto fotografii sa skutočne ukrýva auto. Má však čiernu farbu a majiteľ ho práve umýval. Vďaka vode sa toto vozidlo zmenilo na jedno obrovské zrkadlo, ktoré odrážalo všetko okolo seba.

Kolibrík v mäse

Je známe, že kuracie mäso pochádza zo sliepok či kohútov. Videli ste však už niekedy, že by z neho vyšiel kolibrík? Zvláštny kus mäsa sa podarilo nájsť tomuto malému dievčaťu, pričom mnohí používatelia tvrdili, že ide o predka kuraťa.

Dokonalý ananás

Autor tejto fotografie si kúpil nové tričko s ananásmi a chcel sa s ním pochváliť na internete, keď si všimol, že na rukáve sa stopka exotického ovocia presne spája s tetovaním, ktoré má na ruke.

Malá hlava

Jeden z používateľov uverejnil na internete fotografiu, na ktorej je muž sediaci na lavičke. Mal však sklonenú hlavu, čo autor využil vo svoj prospech. Keď ďalší muž prechádzal okolo, vyhotovil obrázok, ktorý človeku na lavičke dotvoril malú hlavu. Používateľ neskôr dodal, že mu dalo veľa práce, kým do seba všetko presne zapadlo.

Človek bez ruky

Dvojica chalanov sa rozhodla, že si popri práci spravia spoločnú fotku. Na prvý pohľad sa však zdá, že na nej jeden z nich nemá ruku. Ukázalo sa ale, že jeho tetovanie dokonalo splýva s plotom a stromami za ním.