Zaujímavosti
photo Foto
video Video
25. mar. 2024 o 19:30
Miloš Audi, unilad.com

Celé roky žila tajný život. Keď na to jej rodičia prišli, najala si na nich nájomných vrahov

placeholder
Najala si vrahov, aby jej zabili rodičov.
Zdroj: reprofoto/youtube.com/@JCS, istockphoto.com

V roku 2010 sa odohral brutálny incident, pri ktorom sa traja muži vlámali do domu a postrelili rodičov mladej ženy. Nakoniec sa však ukázalo, že vrahov najala práve ich dcéra.

Zaujímavosti
25. mar. 2024 o 19:30
Celé roky žila tajný život. Keď na to jej rodičia prišli, najala si na nich nájomných vrahov

V roku 2010 sa odohral brutálny incident, pri ktorom sa traja muži vlámali do domu a postrelili rodičov mladej ženy. Nakoniec sa však ukázalo, že vrahov najala práve ich dcéra.

Pred 14 rokmi došlo k veľkej tragédii, kedy sa nenávisť k rodičom pretavila do ohavného činu, informuje portál Unilad. Žena menom Jennifer Pan si totiž zaplatila nájomných vrahov, aby zabili jej rodičov. Prečo to urobila?

Sľubné začiatky

Pan sa narodila v roku 1986 rodičom, ktorí sa rozhodli utiecť z Vietnamu do Kanady, aby mohli začať nový, lepší život. Podľa jej rovesníkov mladé dievča excelovalo v škole, pričom patrilo k najmúdrejším žiačkam v celom meste. Situácia sa však zmenila po tom, čo nedostala ocenenie zvané Valediktorián, ktoré sa odovzdáva maturitnému študentovi s najlepšími známkami.

Jej známky sa po tomto neúspechu začali rýchlo zhoršovať, no stačili na to, aby ju prijali na Ryerson University v Toronte. Predtým tiež spoznala spolužiaka menom Daniel Wong, s ktorým začala aj chodiť. To jej rodičia neschvaľovali, pretože sa ukázalo, že má záznam v registri trestov pre obchod s drogami.

Zlé chodníčky

Napriek týmto zmenám sa Pan snažila utvrdiť svoje prijatie na univerzitu. To sa však zmenilo po tom, čo neuspela v dôležitom matematickom teste, kvôli čomu táto torontská univerzita stiahla svoju ponuku. V strachu, že sa jej rodičia dozvedia o jej zlyhaní, preto sfalšovala vysvedčenie a neskôr aj diplom, podľa ktorého študovala za farmaceutku.

Mladá žena dokonca klamala, že začala dobrovoľne pracovať v detskej nemocnici a prestupuje na prestížnu univerzitu, ktorá jej mala udeliť aj štipendium 3-tisíc dolárov. Onedlho ju však rodičia pristihli pri čine, keď navštívili jej školu a zistili, že tam neštuduje. To spôsobilo, že ju otec chcel vyhodiť z domu, od čoho ho odhovorila matka Pan. Zakázali jej však stýkať sa s Wongom a nemohla mať bez dozoru svoj počítač a telefón.

Brutálny incident

Od tohto momentu začali veci naberať veľmi rýchly spád. S Wongovou pomocou totiž Pan na jar roku 2010 zorganizovala plán na vraždu svojich rodičov, pričom celý incident mal vyzerať ako nepodarená lúpež. Traja muži (David Mylvaganam, Lenford Crawford a Eric Carty) vstúpili do domu a odviedli rodičov do pivnice, kde oboch strelili. Hoci najatí vrahovia zabili matku, otec skončil v kóme s ťažkými zraneniami.

Pan bola jediným svedkom udalostí, čo políciu spočiatku presvedčilo, že aj ona bola obeťou. O niekoľko dní sa však jej otec prebudil z kómy a odhalil, že videl, ako sa jeho dcéra rozpráva s nájomnými vrahmi. Kvôli tomu sa nakoniec priznala k sprisahaniu.

Mladej žene súd vymeral dva doživotné tresty bez možnosti podmienečného prepustenia, pričom si rovnaký verdikt vypočul aj Wong, Mylvaganam a Crawford. Posledný z trojice vrahov bol však odsúdený len na 18 rokov po tom, čo sa v decembri 2015 priznal k zosnovaniu plánu.