10. mar. 2023 o 09:00
nativne.sk, facebook.com/1c0s4h3dr0n

Zažeňte nudu: Inšpirujte sa tipmi na víkendové aktivity

placeholder
Strávte voľný víkend s priateľmi (ilustračné foto)
Zdroj: unsplash.com/@aranxa_esteve

Nezáleží na tom, či plánujete v predstihu alebo hľadáte plány na poslednú chvíľu. Z typov si vyberiete v každej situácii.

Tipy
10. mar. 2023 o 09:00
Zažeňte nudu: Inšpirujte sa tipmi na víkendové aktivity

Nezáleží na tom, či plánujete v predstihu alebo hľadáte plány na poslednú chvíľu. Z typov si vyberiete v každej situácii.

Odviažte sa na hudobnom festivale

Festivalový víkend je treba plánovať v dostatočnom predstihu. Pokiaľ sa s kamošmi zobudíte týždeň pred akciou, je viac ako pravdepodobné, že všetky lístky už budú fuč. Kameňom úrazu pri výbere festivalu, býva nezhoda v hudobných žánroch v partii. Tohtoročný lineup Lovestream festivalu však zaručene tento problém vyrieši.

Augustový Lovestream vám ponúkne Tima Kamdrada, ktorý v piatok odštartuje festival s tanečnou hudbou, v sobotu sa potešia fanúšikovia housovej hudby vďaka DJ Hardwellovi a známe hity si budete môcť vypočuť aj od Álvara Solera. Víkend zakončia svojou nedeľnou šou Imagine Dragons, ktorých hity sú naživo ešte lepšie ako v rádiu.

Plus, pokiaľ bývate v Bratislave alebo v okolí Bratislavy a stanovanie vám zrovna nevonia, budete sa môcť po hudobných zážitkoch vyspať vo vlastnej posteli, keďže festival sa bude konať na Starom letisku Vajnory.

Turisti vo vlastnom meste

Žijete s partiou v tom istom meste celý život, ale poznáte ho naozaj? Zozbierajte partiu kamošov a spoznajte svoje mesto ako turisti.

Zastavte sa pri dôležitých pamiatkach, navštívte to múzeum, okolo ktorého denne prechádzate na ceste do práce, alebo sa pripojte k naozajstným turistom na organizovanú prehliadku mesta. Určite sa dozviete o svojom meste niečo, čo ste doteraz ani len netušili.

Za turizmom vo vlastnom meste (ilustračné foto)
Za turizmom vo vlastnom meste (ilustračné foto)
Zdroj: unsplash.com/@taylor_smith

Offline víkend…na chate

Každý rád s partiou vypadne mimo mesta a zabaví sa tak akoby sa nikto nepozeral. Čo tak to vyskúšať doslova. Spoznajte svojich priateľov ešte lepšie, zistite aké nápady vzniknú z nudy a hlavne si ušetríte ranné trapasy, keď si po spoločensky náročnom večeri otvoríte telefón a dozviete sa koľko fotiek ste stihli uverejniť, koľko nevhodných správ ste odoslali a komu všetkému ste v zápale večernej zábavy stihli zatelefonovať.

Stačí na začiatku víkendu zozbierať telefóny a schovať ich na bezpečné miesto, či určiť si denný limit pobytu v online priestore. Využiť ho môžete na to, aby ste sa ohlásili svojim blízkym, že ste v poriadku.

Odleťte za dobrodružstvom

Mnohé nízkonákladové aerolinky pravidelne ponúkajú lacné letenky do rôznych atraktívnych miest po celej Európe. Čo je lepšie ako zobrať partiu kamošov a vydať sa za zbieraním zážitkov za hranice Slovenska? Spraviť to za lacno.

Navyše mestá ako Miláno, Bologna, Lisabon alebo Nice sú na víkendový výlet ako stvorené. Pokiaľ máte akčných kamarátov, dôležité pamiatky stihnete obehnúť aj za dva dni a večer vám stále zostane priestor na spoznávanie miestnej kultúry a kuchyne.

Odleťte za dobrodružstvom (ilustračné foto)
Odleťte za dobrodružstvom (ilustračné foto)
Zdroj: unsplash.com/@evadarron

Filmový víkend

Pokiaľ je vonku škaredé počasie, nikto z partie sa necíti na akčné zážitky, či všetci máte práve týždeň pred výplatou, zabaviť sa dá aj doma. Stačí zohnať kamaráta, čo má dostatočne veľký gauč, telku alebo projektor a rozoslať pozvánky. Nikto nemusí platiť vstupné do kina, stačí keď priatelia donesú seba a dobré jedlo alebo pitie a filmový maratón môže začať.

Dôležité je vybrať dostatočne dlhú filmovú sériu. Pán prsteňov, Harry Potter, Star Wars či Marvel vás zaručene zabaví na celý víkend. Ak máte nerozhodnú partiu, zozbierajte všetky návrhy a víťaza jednoducho vylosujte.

Článok vznikol v spolupráci s Lovestream festivalom