Ak spojenie chilli papričiek a Tabasca ulahodilo aj vám, recept na domácu verziu musíte vyskúšať.
Od marca ste v McDonald’s mohli ochutnať nielen pikantnú verziu ikonického burgeru McChicken, ale aj pálivý McWrap, Spicy Chicken Snack Wrap, pikantné McNuggets a Chicken Strips s Hot Devil omáčkou. Práve tá sa u nás stala okamžitým hitom.
Sezónna edícia Spicy Chicken je unikátna nielen svojím miestom na Scovilleho stupnici, ale aj sprievodnou kampaňou. Na obale produktov zákazníci našli nálepku so špeciálnym QR kódom, ktorá ich odkázala na stránku McDonald's s anketou. Každý z nich tu mohol ohodnotiť pikantnosť jedál podľa svojho vkusu.
Hot Devil omáčku si obľúbili tisícky Slovákov a výsledky ankety ukázali, že zhruba polovicu z nich (52 %) pálila tak akurát. Podľa 34 % boli jedlá len mierne pikantné a zvyšných 14 % opýtaných dokázalo menu rozpáliť naozaj poriadne.
Unikátna Habanero chuťovka pre tých, ktorí pikantného nikdy nemajú dosť
Hot Devil omáčka v sebe ukrýva Habanero, ktorá je pre fanúšikov ostrých jedál veľmi známou čili papričkou. Svojho času držala rekord najpálivejšej papričky na svete a aj keď ju odvtedy prekonalo viacero odrôd, stále patrí medzi tie najobľúbenejšie.
Väčšina druhov Habanero dosahuje pálivosť 100 000 až 320 000 Scovilleho jednotiek pálivosti, no niektoré odrody prekonajú aj hranicu 500 000. Tie budú vaším favoritom len v prípade, že patríte k zdatnejším milovníkom čili pochutín.
Na rozdiel od mnohých iných odrôd, Habanero má výraznú exotickú chuť po citrusoch, čo z nej robí obľúbenú súčasť pálivých omáčok. McDonald’s ju navyše podčiarkol výraznou chuťou Tabasca a jemnou kyslosťou šťavnatých paradajok, ktorú v kuracích pochúťkach nič neprekoná.
Pripravte si domácu chilli omáčku, kým McDonald’s prinesie ďalšiu pálivú limitku
Ak sú pálivé jedlá naozaj blízke vášmu srdcu, skráťte si čakanie na novú spicy sezónu prípravou vlastnej habanero omáčky. Tento jednoduchý recept zvládne naozaj každý.
Do omáčky pôjde:
- • 10 čerstvých papričiek Habanero
- • 2 paradajky
- • 1 strúčik cesnaku
- • 100 ml vody
- • 100 ml bieleho vínneho octu
- • 2 PL mletej rasce
- • 2 PL cukru
- • soľ a korenie podľa chuti
Všetky ingrediencie vložte do kuchynského robota a rozmixujte do hladkej pasty. Tú prelejte do hrnca a varte 5 až 7 minút, kým omáčka mierne nezhustne. Prelejte do pohára s viečkom a použite ako prílohu ku kuraciemu mäsu alebo na marinovanie.
Tento článok vznikol v spolupráci s McDonald's