Zaujímavosti
photo Foto
video Video
08. apr. 2023 o 09:00
Miloš Audi, unilad.com

Sú krimi seriály nebezpečné? Vrah sa inšpiroval slávnym zabijakom, obete lákal do garáže

placeholder
Vrah sa inšpiroval slávnym zabijakom, obete lákal do garáže.
Zdroj: twitter.com/abikyokan666, northfoto.com

Fanúšik seriálu Dexter menom Mark Twitchell si chcel podľa svojich slov uctiť túto slávnu postavu. Preto sa rozhodol nalákať obete do garáže, kde ich chcel zabiť. Mužov spoznal na zoznamovacích stránkach predstierajúc, že je žena.

Zaujímavosti
08. apr. 2023 o 09:00
Sú krimi seriály nebezpečné? Vrah sa inšpiroval slávnym zabijakom, obete lákal do garáže

Fanúšik seriálu Dexter menom Mark Twitchell si chcel podľa svojich slov uctiť túto slávnu postavu. Preto sa rozhodol nalákať obete do garáže, kde ich chcel zabiť. Mužov spoznal na zoznamovacích stránkach predstierajúc, že je žena.

Niekto sa rozhodne vytvoriť príbeh na základe skutočných udalostí a niekto zas pretvára fikciu na realitu. Podobný prípad odhalili vyšetrovatelia v USA, kde sa Mark Twitchell pri svojich zločinoch inšpiroval známym seriálom Dexter. Ako informoval portál Unilad, skutky chcel 43-ročný vrah zakryť pomocou tvrdenia, že natáčal vlastný film. Jeho pravý zámer však odhalil zmazaný dokument obsahujúci detailný popis všetkých zločinov.

Lákal obete na zoznamkách

Twitchell, ktorého mnohí považovali za jednoduchého muža s obyčajným životom, uskutočnil hrozný plán, aby nalákal a zabil čo najviac mužov. Svojimi zločinmi si tak vyslúžil prezývku "Vrah z Dextera". Inšpirovať sa totiž mal postavou menom Dexter Morgan, ktorá v seriáli rieši rôzne zločiny, pričom ich však pácha aj ona sama.

43-ročný muž si preto prenajal garáž, ktorá bola podobná miestnosti zo seriálu, a začal na zoznamovacích stránkach vyhľadávať potenciálne obete. Prvou bol Gilles Tetreault, ktorého spoznal počas online rozhovoru.

Po niekoľkých dňoch sa dohodli na stretnutí, pričom Twitchell napísal svojej obeti do správy iba ulicu. Na tomto mieste mali na Tetreaulta čakať otvorené garážové dvere, do ktorých mal vojsť. Po tom, čo muž vstúpil do miestnosti, ho však niekto zozadu napadol. Keď sa otočil na útočníka, zistil, že ide o osobu s hokejovou maskou na tvári. Po krátkom boji sa ale Tetreaultovi nakoniec podarilo utiecť.

Vydarený útok

Twitchell sa však nevzdal a svoj plán zosnoval aj druhýkrát. Jeho obeťou sa tentoraz stal Johnny Altinger, ktorý už nemal také šťastie ako Tetreault. 38-ročného muža, ktorého vrah nalákal rovnakým spôsobom do svojej garáže, udrel ihneď po hlave a po páde na zem dobodal na smrť.

Po brutálnej vražde sa Twitchell snažil zakryť skutok tým, že napísal správy priateľom obete. Predstieral pritom, že Altinger išiel so svojou nápadníčkou na dlhú dovolenku. Tento nezmyselný krok však vyvolal podozrenie medzi kamarátmi zavraždeného, a preto sa ho rozhodli nahlásiť na polícii ako nezvestného. Skupina tiež poskytla informácie o žene, ktorá sa s ním mala stretnúť, čo príslušníkov polície zaviedlo priamo do Twitchellovej garáže.

Polícia na mieste činu objavila hrozivý nález, ktorý sa presne podobal na scénu zo seriálu Dexter. V miestnosti pritom našli krvou zašpinený stôl, igelitové plachty či rôzne čistiace prostriedky.

Keď policajní vyšetrovatelia vypočúvali Twitchella, obvinený tvrdil, že v tej dobe natáčal film s názvom House of Cards. Ten mal zhodou okolností rozprávať príbeh o mužovi, ktorý lákal svoje obete do garáže, kde ich zabíjal.

Jeho neúplné svedectvo však polícia vyvrátila po tom, čo v jeho dome našla vymazaný súbor s názvom SK Confessions. Išlo pritom o dokument, ktorý podrobne popisoval všetky Twitchellove zločiny. V ňom sa tiež vyšetrovatelia dozvedeli, že si chcel vrah skutkami uctiť postavu Dextera Morgana. Vďaka týmto dôkazom súd udelil 43-ročnému mužovi trest odňatia slobody na minimálne 25 rokov.