Výroba je veľmi jednoduchá, pretože všetko, čo musíte urobiť, je zmiešať mäkké maslo s vodkou priamo vo vašom mixéri. Ak si chcete na vodkovom masle ešte viac pochutiť, môžete si ho natrieť na čerstvé pečivo, položiť naň slané ančovičky a ozdobiť strúhanou citrónovou kôrou, uvádza portál Metro. Presne takto si to pripravila tiktokerka, ktorá fanúšikom predviedla neobyčajný recept.
Maslo označila za lahodné, hodvábne hladké a podľa jej slov ide o dokonalé predjedlo. Ako sa zdá, pri vodkovom masle sa kreativite medze nekladú, pretože tiktokerka uviedla, že sa dá pripraviť nielen na slaný, ale aj sladký spôsob. Môžete si ho zmiešať s vaším obľúbeným džemom alebo marmeládou. Dôležité je hlavne to, aby maslo malo izbovú teplotu, pretože sa lepšie rozmixuje.
Tiktokerka uviedla, že nátierku by si určite nenatierala na toast na raňajky, ale podávala by to ako predjedlo s chrumkavým chlebom, ančovičkami, sleďmi, sardinkami alebo kaviárom. Ideálne je použiť 250 gramov masla a 60 mililitrov vodky, ktoré vložíte do mixéra a následne tieto ingrediencie šľaháte pri stredne vysokej rýchlosti po dobu 3 až 5 minút. Vodkové maslo si potom môžete dochutiť soľou podľa vlastného uváženia, prípadne si do tejto alko nátierky vlejete viac alebo menej vodky.