Zábava
photo Foto
video Video
13. feb. 2024 o 19:30
Miroslav Novysedlák, imdb.com, youtube.com

10 valentínskych hororov, ktoré vaše srdcia napumpujú hrôzou: Pripravte sa na krvavú romantiku

placeholder
Valentínske horory
Zdroj: northfoto

Valentín je tu a mnohí zaľúbenci sa snažia svoje polovičky prekvapiť tým najkrajším darčekom. K spoločne stráveným chvíľkam patrí aj neutíchajúca romantika. Čo poviete na Valentín v originálnom a neobyčajnom šate, v ktorom sa bude prelínať nielen láska, ale aj napätie?

Zábava
13. feb. 2024 o 19:30
10 valentínskych hororov, ktoré vaše srdcia napumpujú hrôzou: Pripravte sa na krvavú romantiku

Valentín je tu a mnohí zaľúbenci sa snažia svoje polovičky prekvapiť tým najkrajším darčekom. K spoločne stráveným chvíľkam patrí aj neutíchajúca romantika. Čo poviete na Valentín v originálnom a neobyčajnom šate, v ktorom sa bude prelínať nielen láska, ale aj napätie?

Ak si chcete aj vy tento sviatok okoreniť a urobiť niečo nečakané, ste na správnom mieste. V prípade, že ste fanúšikmi hrôzostrašných filmov, máme pre vás výber hororov, ktoré sa vezú na lavíne romantiky a všadeprítomného strachu. Pripravili sme si pre vás 10 hororov s tematikou lásky, ktorá niekedy siaha až za hrob.

Môj krvavý Valentín (1981, 2009)

Dej klasiky z roku 1981 sa odohráva v baníckom meste s názvom Valentine Bluffs, kde pred niekoľkými rokmi došlo k nehode v baníckej šachte. Pri tragédii zahynulo niekoľko baníkov a prežil iba jediný chlap, ktorý sa pominul na rozume a zavraždil dvoch mužov. Okrem toho prisahal, že zabije každého, kto by sa pokúsil v mestečku ešte niekedy usporiadať valentínsku slávnosť. Po dvadsiatich rokoch od tragédie si mladá generácia myslí, že ide len o poveru. Vo chvíli, ako sa usporiada valentínska slávnosť, sa začne krvavý masaker.

Horor z 2009 sa odohráva v meste Harmony. Vinou baníka Toma Hanningera bolo v šachte zavalených a následne usmrtených päť ľudí. Jediný, kto udalosť prežil, je Harry Warden, ktorý sa od tejto tragédie nachádza v kóme. Presne rok po nešťastí na deň svätého Valentína ožije a krompáčom zavraždí 22 ľudí. 10 rokov po udalosti sa do rodného mesta vracia Tom Hanninger, ktorý zavinil udalosti z osudného dňa. To ale netuší, že sa nočná mora vráti.

Valentín (2001)

Je deň svätého Valentína a všetci zaľúbenci oslavujú svoj sviatok. Svoju dokonalú idylku však nemá chlapec, ktorého všetci na Valentína ignorovali. Spolužiaci si ho nepamätajú, no on na ich ponižovanie nikdy nezabudne. Teraz, keď sú všetci dospelí, a myslia si, že hriechy minulosti sú navždy zabudnuté, príde na scénu maskovaný vrah, ktorý nechce nič viac len pomstu.

Hospital Massacre (1981)

Tento film vyšiel pod viacerými názvami (Be My Valentine, or Else... a X-Ray). Vyšiel v 80. rokoch, kedy vznikal jeden slasher za druhým (film o maniakovi s maskou, ktorý vraždí obete). Ide o ďalší príbeh o neobľúbenom školákovi, ktorý sa po rokoch vracia kvôli pomste. Tentokrát si to presne na Valentína vrah namieri do nemocnice. Už od detstva túži po jednej veci - srdci Suzan, ktorá sa do nemocnice vydá v sprievode nového priateľa. Podarí sa jej prežiť?

Milovaní (2009)

Tento krvavý horor sleduje osud stredoškoláka Brenta. Mladík sa po rodinnej tragédii stále viac a viac uzatvára do seba a viní sa zo smrti svojho otca. Oporou mu je priateľka Holly a práve ona je dôvodom jeho únosu. Do Brenta je totiž zaľúbená jeho tajná ctiteľka, ktorá chlapcovi spôsobí hrôzy, na ktoré nikdy nezabudne. V jej zvrátenostiach jej dopomáha otec, ktorý pre svoju dcéru urobí čokoľvek. Horor sa síce neodohráva presne na Valentína, no je plný "lásky", ktorá presahuje všetky zdravé medze.

Do morku kostí (2022)

Ani dej tohto hororu sa neodohráva na svätého Valentína, no rovnako ako jeho predchodcovia v sebe nesie aspekt romantiky a desu. V krvavom horore sa hlavných rolí zhostila dvojica Taylor Russell a Timothée Chalamet, ktorí sa do seba zamilujú po tom, čo si uvedomia, že ich oboch premáhajú rovnaké a mimoriadne zvrátené chute.

Aleja milencov (2000)

Film sa odohráva v malom a pokojnom mestečku. Všetko sa zmení vo chvíli, keď dôjde k vražde, pri ktorej šialený maniak hákom zabije nevinné obete. Polícia ešte v ten istý večer zatkne údajného vraha, ktorý skončí na psychiatrii. To, že skutočný vrah je na slobode, si všetci uvedomia po 13. rokoch presne na svätého Valentína. Je totiž odhodlaný dokonať svoje krvavé dielo.

Prežijú len milenci (2013)

Talentovaný hudobník Adam žije v ponurom Detroite a premýšľa o samovražde. V teplom Tangieri žije jeho priateľka Eva, ktorá miluje poéziu. Nejde o obyčajných ľudí, pretože Adam a Eva majú viac ako tisíc rokov a sú upíri. Hoci sa rozhodli žiť oddelene, dlho im to nevydržalo. Eva sa vyberie za Adamom a obaja cítia, že sa má stať niečo zlé. Do mesta prichádza mladšia sestra Evy - šialená upírka, ktorá nevie ovládať svoje emócie a v meste dôjde k zvláštnym úmrtiam.

Misery nechce zomrieť (1990)

Úspešnému spisovateľovi Paulovi Sheldonovi skomplikuje život autonehoda. Má ale šťastie, pretože život mu zachráni jeho veľká obdivovateľka, ktorá sa o neho stará s láskou a venuje mu všetku pozornosť. Vezme si ho k sebe domov a zo všetkých síl sa snaží o svoj idol postarať. Z nadšenej čitateľky a opatrovateľky sa zakrátko stáva brutálna tyranka, ktorá nepozná medze.

May (2002)

May bola dieťaťom žijúcim v ústraní a inak tomu nie je ani v dospelosti. Pracuje ako veterinárna asistentka a je osamelá, no jedného dňa pocíti, že jej život sa zmení k lepšiemu. Stretne Adama, ktorému sa však jej správanie nepáči a preruší s ňou kontakt. Hanblivá May si dokonca začne s jej lesbickou kolegyňou, no ani táto aférka nemá žiadnu perspektívu. Zúfalá žena, ktorá má po krk odmietania, sa rozhodne vytvoriť si vlastného spoločníka a z odrezaných častí ľudských tiel si začne skladať ideálneho partnera.