06. jún. 2023 o 07:54
Miloš Audi, ladbible.com

Muža zabila guľka, ktorá na neho čakala 20 rokov v strome. Trafila ho po výbuchu dynamitu

placeholder
Muža zabila guľka, ktorá na neho čakala 20 rokov v strome.
Zdroj: twitter.com/Aya_Kleo, twitter.com/andy_whats

Na amerického farmára čakala smrť o 20 rokov dlhšie, ako aj on sám očakával. Zabila ho totiž guľka, ktorá sa zasekla do stromu po nepodarenej pomste brata jeho partnerky. Je však tento príbeh pravdivý?

Zaujímavosti
06. jún. 2023 o 07:54
Muža zabila guľka, ktorá na neho čakala 20 rokov v strome. Trafila ho po výbuchu dynamitu

Na amerického farmára čakala smrť o 20 rokov dlhšie, ako aj on sám očakával. Zabila ho totiž guľka, ktorá sa zasekla do stromu po nepodarenej pomste brata jeho partnerky. Je však tento príbeh pravdivý?

Na konci 19. storočia sa v zámorí odohral jeden z najpodivnejších smrteľných incidentov, pri ktorom zahynul človek. Amerického farmára Henryho Zieglanda totiž zabila guľka vypálená zo zbrane, ale až o 20 rokov neskôr. Ako informoval portál LADbible, existuje však niekoľko informácií, ktoré do tohto kuriózneho prípadu úplne nezapadajú.

Pomsta za nemilovanú ženu

Bizarný príbeh sa odohral v roku 1883 kedy Ziegland z americkej dediny Honey Grove v štáte Texas opustil svoju vtedajšiu priateľku Maysie Tichnor. Žena túto správu prijala veľmi zle a obrovský žiaľ spôsobil, že si nakoniec vzala život. Jej brat sa však so smrťou svojej sestry nezmieril a rozhodol sa, že ju pomstí. Zašiel preto do domu farmára, strelil ho a potom v domnienke, že ho zbavil života, obrátil zbraň na seba a zabil sa.

Pomstychtivý brat si však dopredu nepozrel, či je Ziegland naozaj mŕtvy. Nevedel totiž, že guľka farmára iba oškrela a nespôsobila mu vážne zranenia, pričom nakoniec skončila v strome za ním.

20-ročné čakanie

Osud však zasiahol až o 20 rokov neskôr, kedy farmár rúbal drevo na svojom pozemku. Mal však problém s jedným obrovským stromom, s ktorým vôbec nedokázal pohnúť. Rozhodol sa preto, že namiesto vysekania vyvŕta niekoľko dier do dreva a vnútro naplní dynamitom.

Výbuch stromu však oslobodil aj starého nepriateľa. Guľka, ktorú pred 20 rokmi vystrelil pomstychtivý brat, sa totiž vytlačila von, zasiahla Zieglanda do spánku a na mieste ho zabila. Farmárovi nedokázali pomôcť ani privolaní lekári, ktorí už len konštatovali bizarnú príčinu smrti.

Udalosť sa onedlho objavila v miestnych novinách, kde nabrala takú veľkú popularitu, že sa rozšírila do celého sveta. Je však tento incident pravdivý? Aj keď ani v tom období neexistoval očitý svedok, ktorý by mohol povedať pravdu o smrti farmára, nenašiel sa ani človek s inou teóriou. Existuje však niekoľko nezapadajúcich informácií, ktoré mnohým aj teraz zamotávajú hlavy.

Jednou z nich je napríklad to, že príbeh s rovnakými okolnosťami sa mal odohrať aj o niekoľko rokov neskôr. Aj keď noviny v tom období často uverejňovali incidenty, ktoré sa stali v minulosti, tento bol napísaný tak, akoby sa odohral deň predtým, pričom v ňom boli použité aj rovnaké mená. Rozdielom bolo len to, že tentoraz sa príbeh nestal v dedine Honey Grove, ale v meste Fort Worth, ktoré sa nachádza v inej časti Texasu. Kvôli tomu existuje množstvo zástancov teórie, že išlo podvodnú správu.