17. aug. 2022 o 19:35
Obkec, obkec.sk

Obkec stage na Uprisingu prinesie nadupaný program. Prevedie vás ním komik Jakub Lužina

placeholder
Na Uprising Festivale bude mať stage aj Obkec.sk! Aký bude program?
Zdroj: obkec.sk

Festival Uprising 2022 sa blíži a Obkec.sk tam nielenže bude s vami, pripravili sme pre vás dokonca vlastný stage so skvelým programom. Príďte sa zabaviť na stand-up comedy, slam poetry, kvízoch, diskusiách, premietaní a ďalších zaujímavých aktivitách.

Zábava
17. aug. 2022 o 19:35
Obkec stage na Uprisingu prinesie nadupaný program. Prevedie vás ním komik Jakub Lužina

Festival Uprising 2022 sa blíži a Obkec.sk tam nielenže bude s vami, pripravili sme pre vás dokonca vlastný stage so skvelým programom. Príďte sa zabaviť na stand-up comedy, slam poetry, kvízoch, diskusiách, premietaní a ďalších zaujímavých aktivitách.

Festival Uprising patrí už roky medzi stálice slovenských letných akcií a tento rok tomu nebude inak. Po prvý raz v histórii však bude súčasťou festivalu aj portál Obkec.sk, ktorý pre vás pripravil vlastný stage so skvelým zábavným programom. O humor bude skutočne postarané, veď moderátorom nášho stageu bude v piatok i v sobotu obľúbený komik Jakub Lužina. Čo vás teda čaká?

Piatok 26. augusta

Program PIATOK
Program PIATOK
Zdroj: obkec.sk

14:30 Kvíz: Ľubozvučná slovenčina

Piatkový program otvoríme kvízom z dielne Obkec.sk, ktorý sme nazvali poeticky - Ľubozvučná slovenčina. Ako napovedá názov, budete si môcť otestovať vedomosti z rodného jazyka, konkrétne zo slovenských ľudových nadávok. Kvíz bude prebiehať pomocou mobilnej aplikácie kahoot.it, takže ho môžete vyplniť priamo vo vašom smartfóne. Traja najlepší odpovedajúci budú ocenení merchom festivalu Uprising.

15:30 Po nás potopa (dokument)

Po kvíze trochu zvážnieme a prinesieme vám premietanie dokumentu Po nás potopa. Film sa zaoberá klimatickou krízou, ktorá už sa netýka len požiarmi sužovanej Austrálie či roztápajúcej sa Antarktídy, ale aj Slovenska. Ak sa teda chceme vyhnúť najhoršiemu, každý si musí položiť otázku: Ako chceme ďalej pokračovať?

16:30 Filip Teller - Reprodukcia (one man show)

Ďalší bod programu bude opäť na humornú nôtu. Z Česka totiž príde skvelý herec a komik Filip Teller, ktorý predstaví svoju one man stand-upovú show s názvom Reprodukcia. Teller v nej vtipne hovorí o deťoch, rodičoch, výchove, spoločnosti a rozhodnutiach, ktoré nemožno vrátiť späť. V súvislosti s deťmi sa pýta shakespearovskú otázku: Mať či nemať?

17:30 Ovčiansky tribunál (diskusia)

Následne trochu pritvrdíme a pozrieme sa do sveta slovenských dezolátov. Diskutovať totiž príde tvorca satirického profilu Ovčiansky tribunál, ktorý sleduje známu skupinu čudných ukričaných demonštrantov z Občianskeho tribunálu, ktorí broja proti vláde a vlastne všetkému, čo vidia.

18:30 Silné Reči (stand-up comedy)

Silné Reči netreba veľmi predstavovať. Najväčšia stand-upová skupina nielen na Slovensku, ale aj v Čechách, príde so svojimi skvelými komikmi roztriasť vaše bránice a budete si ich dokonca môcť užiť oba festivalové dni. V piatok vás budú zabávať Jakub Lužina, Milan "Docent" Sedliak a Marián Psár.

20:30 Slam Poetry

Slam poetry je špecifický perfomatívny žáner, ktorý sa spolu so stand-upom a improdivadlom radí pod žáner "Spoken Word". Zastrešuje v sebe nielen prístupy z improdivadla, standupu, ale aj rapu, folku, klasického divadla, tanca, literatúry či pantomímy. Slam poetry je poézia okamihu. Niektorí prirovnávajú slampoetry k rapu. Od rapu to má však ďaleko. Príďte sa presvedčiť sami!

22:30 Uprising dokument

Piatkový program uzatvorí premietanie Uprising dokumentu, pri ktorom si budete môcť trochu oddýchnuť pred veľkou nočnou párty, ktorú vám festival ponúkne.

Sobota 27. augusta

Program SOBOTA
Program SOBOTA
Zdroj: obkec.sk

12:30 Príbeh investigatívy (dokument)

Ako vyzerá práca investigatívneho novinára? Unikátny dokument vás zavedie do zákulisia redakcie Aktuality.sk a priblíži vám prácu investigatívcov. Budete môcť zblízka sledovať pracovný deň redaktorov, ktorí preverovali informácie v kauze Tipos, pátrali po stopách slovenskej mafie či odhaľovali záhadné majetky bývalého šéfa tajnej služby.

13:30 Kvíz: Hlášky našich celebrít

Aj v sobotu sa budete môcť zabaviť pri kvíze, tentoraz sa zameriame na hlášky slovenských známych osobností. Dokážete všetky vtipné hlášky správne priradiť k ich celebritným autorom? Kvíz bude prebiehať pomocou mobilnej aplikácie kahoot.it, takže ho môžete vyplniť priamo vo vašom smartfóne. Traja najlepší odpovedajúci budú ocenení merchom festivalu Uprising.

14:30 Nepoznaný Irak (prednáška)

Peter Gregor je cestovateľ, ktorý rád navštevuje nebezpečné krajiny. Vďaka jeho rozprávaniu si budete môcť urobiť predstavu, ako to vyzerá v Irackej republike, ktorú za posledných 10 rokov navštívil hneď niekoľkokrát. Peter vás vezme napríklad do Mosulu, Bagdadu, Nadžafu či do najobávanejšej oblasti Iraku - provincie Al-Anbár.

15:30 Zo života herného vývojára (diskusia)

Jaromír Miko je členom vývojárskeho tímu Team Vivat, ktorý pracuje na tzv. "slovenskom GTA" - ambicióznom hernom projekte s názvom Vivat Slovakia. Práve Jaromír, ktorý pri vývoji demoverzie hry skončil od vyčerpania v nemocnici, vám porozpráva všetko o radostiach i starostiach sprevádzajúcich vývoj pravdepodobne najpútavejšieho slovenského videoherného titulu.

17:00 Interpreti o hudbe (diskusia)

V sobotu bude súčasťou programu aj panelová diskusia s interpretmi, ktorých budete môcť vidieť na pódiách Uprisingu. Témou rozhovoru bude hudba, kultúra a život hudobníkov všeobecne. Bližšie informácie o účastníkoch diskusie zverejníme už čoskoro na facebookovom evente.

18:30 Silné Reči (stand-up comedy)

Aj v sobotu vás prídu zabaviť skvelí komici zo stand-upovej skupiny Silné Reči. Tentoraz sa line-up kompletne vymení, rozosmievať vás bude trojica v zložení Dano Čistý, Martin Hatala a Yuri.

20:30 Slam Poetry

Aj v sobotu si pre vás ďalšiu porciu zábavy pripravili umelci reprezentujúci slam poetry. Budete môcť vidieť velikánov česko-slovenskej scény, ktorí vám predvedú svoje improvizované či pripravené kusy poézie. Slameri sú zárukou vtipných a nepredvídateľných predstavení, ktoré však vedia ísť aj do hĺbky a okrem humoru prinášajú zaujímavé spoločenské témy.

22:30 Uprising dokument

Aj sobotňajší program uzatvorí premietanie Uprising dokumentu. Budeme sa na vás tešiť na stagei Obkec.sk.