Zábava
photo Foto
video Video
31. dec. 2023 o 19:30
Miroslav Novysedlák, unilad.com

7 filmov, v ktorých mali herci skutočný sex: V jednom z nich dokonca matka uspokojovala syna

placeholder
7 filmov, v ktorých mali herci skutočný sex.
Zdroj: twitter.com/igottexhnolyzed, twitter.com/TheCinegogue

Sexuálne scény nie sú v súčasnej filmovej produkcii ničím výnimočným. Existujú však aj filmy, v ktorých sex nie je predstieraný, ale skutočný. A niektoré z nich patria k oceňovaným počinom, ktoré rozhodne stojí za to vidieť.

Zábava
31. dec. 2023 o 19:30
7 filmov, v ktorých mali herci skutočný sex: V jednom z nich dokonca matka uspokojovala syna

Sexuálne scény nie sú v súčasnej filmovej produkcii ničím výnimočným. Existujú však aj filmy, v ktorých sex nie je predstieraný, ale skutočný. A niektoré z nich patria k oceňovaným počinom, ktoré rozhodne stojí za to vidieť.

Nakrúcanie takýchto scén nie je jednoduché a pre niektorých hercov to môže byť i nekomfortné. Hoci filmy ako Päťdesiat odtieňov sivej či 365 dní sú nasiaknuté sexom, v týchto počinoch nebol zachytený skutočný pohlavný styk. Portál Unilad však zostavil zoznam 7 filmov, v ktorých sa objavili reálne sexuálne scény, no nejde o žiadne pornografické zábery.

Pink Flamingos (1972)

Toto bol prvý film, ktorý obsahoval nesimulovaný sex, a zároveň ide o jednu z najkontroverznejších snímok režiséra Johna Watersa. Hlavnou postavou je Divine, ktorá spolu so svojou rodinou súťaží s manželským párom z Baltimoru o to, kto z nich bude označený za najoplzlejších ľudí na svete. Hoci vo filme neuvidíte plnohodnotný pohlavný styk, je v ňom scéna orálneho sexu medzi dvomi postavami. A aby to bolo ešte kontroverznejšie, postavy boli matka so synom.

Korida lásky (1976)

Ďalší film, v ktorom sa objaví reálny sex, vyrozpráva príbeh o afére medzi sexuálnou pracovníčkou a jej šéfom. Z tej sa postupom času stane hotelová chyžná. Japonský film sa v čase svojho uvedenia stretol so silnou kritickou a bol scenzurovaný.

Idioti (1998)

V rodinnom dome na predmestí Kodane žije skupina intelektuálov, ktorých spája zvláštna zábava. Hrajú sa na idiotov a zámerne tým provokujú svoje okolie.

Raspberry Reich (2004)

Film vyrozpráva príbeh o žene, ktorá odsudzuje heterosexualitu a povzbudzuje skupinu teroristov nazývaných Raspberry Reich k tomu, aby spolu mali sex. Kritici opísali film ako zmes gay porna a politickej satiry. Snímka napriek tomu nepatrí do kategórie filmov pre dospelých.

Shortbus (2006)

Erotická komédia režiséra Johna Camerona Mitchella, v ktorej takisto diváci mohli vidieť nesimulovaný sex. Film sleduje osudy obyvateľov New Yorku, ktorí riešia svoje sexuálne vzťahy, frustrácie a problémy v undergroundovom klube Shortbus. Ten je otvorený pre ľudí všetkých sexuálnych orientácií.

Dogtooth (2009)

Film nominovaný na Oscara bol síce kontroverzný, no v divákoch a kritikoch zanechal silný dojem. Ide o príbeh nefunkčnej rodiny, ktorá je odrezaná od okolitého sveta. Otec, matka a ich tri deti žijú v dome na okraji mesta, ktorý je obohnaný vysokým múrom, za ktorý deti nikdy nechodia. Jediným návštevníkom domu je Christina, ktorá pravidelne prichádza uspokojovať synove sexuálne potreby. Staršia dcéra je stále viac zvedavá na vonkajší svet a vymyslí plán na útek.

Stranger by the Lake (2013)

Odvážny kúsok francúzskej kinematografie, v ktorom sa hlavná postava Franck zamiluje do chlapa, ktorého stretne na nudistickej pláži. Muži prepadnú vášnivému romániku, ktorý je nielen vzrušujúci, ale aj nebezpečný. Na festivale v Cannes film získal cenu Un Certain Regard.