31. júl. 2023 o 15:25
Miloš Audi, unilad.com

V prekliatom meste sa majú ukrývať podivné lesné tvory. Vstup do oblasti je prísne zakázaný

placeholder
Prekliate mesto, v ktorom sa majú ukrývať podivné lesné tvory.
Zdroj: twitter.com/cronopiatw

V americkom štáte Connecticut sa nachádza opustené mesto, do ktorého je nelegálne vojsť. V minulosti v ňom totiž za bizarných okolností zomrelo veľa jeho obyvateľov a ostatní sa rozhodli vysťahovať.

Zaujímavosti
31. júl. 2023 o 15:25
V prekliatom meste sa majú ukrývať podivné lesné tvory. Vstup do oblasti je prísne zakázaný

V americkom štáte Connecticut sa nachádza opustené mesto, do ktorého je nelegálne vojsť. V minulosti v ňom totiž za bizarných okolností zomrelo veľa jeho obyvateľov a ostatní sa rozhodli vysťahovať.

Na svete sa nachádza množstvo lokalít, ktoré ľudia či turisti považujú za prekliate. V Connecticute je tiež oblasť, ktorá spadá do tejto kategórie. Podivné však je, že podľa mnohých je prekliate celé mesto. Existuje pritom veľká šanca, že ste o ňom nikdy nepočuli. Dôvodom je, že je protizákonné tam čo i len vkročiť, uvádza portál Unilad.

Smrteľná história

Legenda o tomto strašidelnom mieste siaha až do začiatku 40. rokov 18. storočia, keď sa skupina ľudí (mnohí pochádzajúci z rodiny Dudleyovcov) usadila pri meste Cornwall. Farmársku oblasť, ktorá ležala v údolí s názvom Dark Entry Forest (Temný vstupný les), preto pomenovali Dudleytown a hustejšie obývaná bola až do 19. storočia. Vtedy sa mnohí obyvatelia odsťahovali pretože hľadali úrodnejšiu pôdu.

Aj keď to zatiaľ neznie strašidelne, neskôr sa stalo niečo, čo viedlo k označeniu oblasti za prekliatu. Keď sa totižto obyvateľ menom Nathaniel Carter presťahoval do mesta, šesť jeho príbuzných ochorelo a zomrelo na choleru. Zostávajúcich členov rodiny, ktorí neskôr v panike opustili mesto, však postihol rovnaký osud po tom, čo odišli do New Yorku.

Ďalší muž Gershon Hollister, tu staval stodolu pre svojho suseda Williama Tannera. Budovu však nedokázal dokončiť, pretože náhle zomrel. Odvtedy začal Tanner hovoriť o bizarných tvoroch, ktoré v noci vychádzajú z temného lesa, pričom o nich rozprával aj jeho sused. V meste žil aj generál Herman Swift, ktorého manželku z ničoho nič smrteľne zasiahol blesk na ich prednej verande. Kvôli žiaľu však nakoniec skonal aj on.

Opustené mesto

V priebehu desaťročí v Dudleytowne zomieralo viac a viac obyvateľov, pričom stále väčšie množstvo ľudí hovorilo o divných stvoreniach, ktoré sa ukrývali v lese. Na začiatku 20. storočia pritom takmer všetci obyvatelia buď zahynuli, alebo odišli.

O niekoľko rokov neskôr na toto mesto narazil aj doktor William Clark a chcel v ňom nájsť druhý domov. Po výlete do New Yorku v roku 1918 sa muž vrátil do mesta, pričom tu našiel svoju zúfalú ženu, ktorá tvrdila, že v lese žijú nejaké divné stvorenia. Clark sa preto odsťahoval z Dudleytownu. Napriek tomu však vytvoril združenie Dark Entry Forest Association, ktoré malo pomôcť zachovať biotop v lese.

Dnes v Dudleytowne zostali len prázdne pivničné diery a niekoľko kamenných základov. Návšteva mesta je tiež ilegálna a trestá sa pokutou, pričom úrady tak chceli zabrániť tomu, aby pozostatky budov ničili narušitelia a vandali. Mnoho ľudí sa však aj napriek tomu stále pokúša dostať do mesta. Niektorí z nich dokonca tvrdili, že ich počas návštevy lokality pozorovalo niečo z lesa.