Túto reštauráciu vlastní už tretia generácia rodiny Kaweeantawong a hoci by si niektorí mohli myslieť, že polievka sa už 50 rokov varí v rovnakom hrnci, ktorý je navyše špinavý, opak je pravdou. Potom, ako sa reštaurácia zatvorí, kuchár z hrnca polievku preleje do ďalšieho umytého hrnca (hlboké sú 76 centimetrov a priemer majú až 152 cm). Tam sa na miernom plameni varí celú noc, uvádza portál NewsYahoo.
Tradičné zloženie
Cena tejto polievky sa pohybuje okolo 3 eur a jej hlavnou ingredienciou je hovädzina. Každý deň sa pridáva čerstvé mäso a držky, ktoré sa podrobia dôkladnému 7-hodinovému vareniu. Reštaurácia sa nachádza vo štvrti Ekkamai, má dve poschodia a priťahuje veľké množstvo zvedavcov. Hoci sú v ponuke podniku aj iné pokrmy, typická hovädzia rezancová polievka rodiny Kaweeantawong je zvyčajne prvou voľbou takmer každého zákazníka. Okrem mäsa sa v polievke nachádza aj cesnak, škorica, koreň koriandra, čierne korenie a niekoľko ďalších čínskych bylín.
Vďaka nepretržitému vareniu sa z mäsa uvoľnia jeho chute a výnimkou nie sú ani bylinky a koreniny, ktoré to celé ešte podčiarknu. Zatiaľ čo niektorým sa polievka môže hnusiť, majitelia zákazníkov upokojujú a tvrdia, že je to úplne bezpečné. "Veľa ľudí si myslí, že hrniec nikdy nečistíme, no my ho čistíme každý večer," vysvetlil majiteľ. A zdá sa, že pokrm nabral na ešte väčšej popularite, keďže videá o tejto pochúťke sa dostali do sveta a pozreli si ich milióny ľudí.