16. feb. 2022 o 09:40
Miroslav Novysedlák, thefocus.news

Biden má nového asistenta. Po Bielom dome chodí v šatách a podpätkoch, písal aj o Slovensku

placeholder
Sam Brinton
Zdroj: instagram.com/bancontherapyky, instagram.com/radioactivenerd1

Do tím amerického prezidenta Joea Bidena nastúpila nová posila. Je ňou Sam Brinton, ktorý bude na čelnej pozícii na ministerstve energetiky. Sam je aj aktivistom v oblasti práv komunity LGBTQ+.

Zaujímavosti
16. feb. 2022 o 09:40
Biden má nového asistenta. Po Bielom dome chodí v šatách a podpätkoch, písal aj o Slovensku

Do tím amerického prezidenta Joea Bidena nastúpila nová posila. Je ňou Sam Brinton, ktorý bude na čelnej pozícii na ministerstve energetiky. Sam je aj aktivistom v oblasti práv komunity LGBTQ+.

Sam Brinton, ktorý pracuje po boku amerického prezidenta Joea Bidena, búra všetky predsudky o tom, že sexuálna orientácia či obliekanie sa do ženských šiat, je prekážkou v dosahovaní svojich snov. Sam nosí ženské oblečenie, podpätky a líči sa, no aj napriek výstrednému vzhľadu to dotiahol až do Bieleho domu, píše portál TheFocus.

Sama oslovujú zámenom oni

Považuje sa za nebinárnu osobu, preto chce, aby ho ľudia oslovovali zámenom oni. V Bielom dome sa cíti ako "doma", a nosí svoje obľúbené kúsky ako dámske šaty alebo podpätky. Sam absolvoval strojné inžinierstvo na univerzite v Kansase v roku 2011.

Následne si to namieril na univerzitu v Massachusetts, kde v roku 2013 získal dvojitý magisterský titul v odbore jadrové inžinierstvo, technológie a politika. Aj to bolo dôvodom, prečo sa stal vhodným kandidátom, ktorý bude zastávať dôležitý post na ministerstve energetiky.

Stará sa o riadenie oddelenia energetiky, taktiež bude dohliadať na likvidáciu paliva a odpadu. Znamená to, že bude mať pod palcom všetky americké elektrárne. "Budem robiť to, o čom som sníval. Budem sa snažiť nájsť riešenie národných problémov s jadrovým odpadom. Počas dňa pracujem na tom, aby som zachránil komunitu LGBTQ+, no a v noci pracujem na záchrane sveta pred ekologickou katastrofou, ktorá má súvis s jadrovým odpadom,“ uviedol Brinton.

Názory na jeho spoluprácu s prezidentom sa rôznia

Okrem toho založil aj spoločnosť, ktorá sa zameriava na problematiku jadra ako energetického zdroja. Uprednostnil prácu v neziskovej organizácii, ktorá sa venuje prevencii pred samovraždami mladých homosexuálov.

Bidenov poradca miluje obliekanie sa do ženských šiat a nosí podpätky. Spolunažíva s partnerom Kevinom, ktorý je preňho mužom jeho snov. Vo chvíli, ako sa dostalo na povrch, kto je poradcom amerického prezidenta, sa na adresu strojného inžiniera zniesla lavína rozporuplných reakcií.

Jedna skupinka ľudí tvrdí, že na fyzickom vzhľade nezáleží a dôležité sú skúsenosti, kým iní si myslia, že prezidentova voľba je nevhodná. Sam si z negatívnych poznámok nerobí ťažkú hlavu a na posmešky si už dávno zvykol.

Sam písal aj o Slovensku

Pred časom Brinton niekoľkokrát tweetoval o možnostiach, ako ukladať rádioaktívny odpad v západnom Texase. Okrem toho spomínal aj problémy týkajúce sa jadrovej elektrárne Fukušima v Japonsku, nevynechal ani aljašskú jadrovú iniciatívu a spomenul aj spoločnú česko-slovenskú schému, ktorá sa zaoberala adekvátnym nakladaním s rádioaktívnym odpadom.