14. sep. 2022 o 15:50
Miloš Audi, instagram.com, webnoviny.sk, aktuality.sk

Matovič označil Fica za Hitlera, Čaputová pobavila pri vymenovaní ministrov (top memečká)

placeholder
Matovič je "chorý človek", Dzurinda si len povzdychol.
Zdroj: instagram.com/zomriofficial

Minister financií Igor Matovič sa na 71. schôdzi Národnej rady poriadne obul do opozície. V ten istý deň prezidentka Zuzana Čaputová prijala demisie odchádzajúcich ministrov z SaS. Udalosti spustili vlnu nových memečiek.

Meme zóna
14. sep. 2022 o 15:50
Matovič označil Fica za Hitlera, Čaputová pobavila pri vymenovaní ministrov (top memečká)

Minister financií Igor Matovič sa na 71. schôdzi Národnej rady poriadne obul do opozície. V ten istý deň prezidentka Zuzana Čaputová prijala demisie odchádzajúcich ministrov z SaS. Udalosti spustili vlnu nových memečiek.

Poslanci Národnej rady SR sa po letnej prestávke opäť vrátili do parlamentu, kde bolo na 71. schôdzi naplánované opätovné odvolávanie ministra vnútra Romana Mikulca. Hneď na úvod programu si však zúčastnení museli vypočuť veľmi emotívny a miestami až vulgárny prejav lídra klubu OĽaNO Igora Matoviča, ktorý útočil na predsedu Smeru Róberta Fica a šéfa strany Hlas Petra Pellegriniho.

Emócie poslancov

Igor Matovič sa k rečníckemu pultu vydal po prejave Róberta Fica, ktorý obvinil Romana Mikulca z korupcie. Minister financií naopak udelil šéfovi Smeru niekoľko silných slov, pričom ho nazval "hajzlom", "zmrdom" aj "novodobým Hitlerom". "Mafiáni, zlodeji a vrahovia," hovoril smerom k politikom Smeru aj Hlasu.

"Henten hajzel, čo tu stál, to je novodobý Hitler, lebo človek, ktorý dovolí rozkradnúť systematicky krajinu, s Pellegrinim rozkradli krajinu za 30 miliárd eur, ten má ešte chuť kázať o morálke?" hovoril Ficovi. Lídra Hlasu zasa obvinil, že posielal svojich ochrankárov do trezoru, kde brali odmeny na "centimetre päťstoeuroviek"."Takto fungoval henten človek, vagabund, ktorý rozkrádal verejné statky," odkázal mu.

Opozičných poslancov Matovičove slová nahnevali a predseda parlamentu Boris Kollár ich musel mnohokrát upokojovať. Rozčúlil sa aj líder Hlasu, ktorý pred novinármi označil Matoviča za "chorého a psychicky labilného človeka."

Peter Pellegrini
Peter Pellegrini
Zdroj: TASR

Matovič kritizuje lídrov zo strany Smer a Hlas, no on sám oznámil na sociálnych sieťach, že jeho "krúžkovné" od 1. januára nespustí.

Minister financií by veľmi rád vládol aj sám, ale v tom mu bude brániť jeho bývalý koaličný kolega.

Je však zrejme, že Igor Matovič by sa po nejakom čase pohádal aj sám so sebou. Otázka je, odišiel by on alebo jeho alter ego?

Plány nevyjdú vždy podľa predstáv a rozhodovanie o zákonoch v trojkoalícii bude naozaj veľmi náročné.

Dúfajme však, že sa dočkáme ďalšej pomoci pri rastúcej energetickej kríze a minister financií neskončí takto.

Noví ministri

V ten istý deň prijala prezidentka Zuzana Čaputová demisie ministrov z poslaneckého klubu SaS a vymenovala aj nových členov vlády. V prejave sa vyjadrila o dobrých krokoch odchádzajúcich šéfov rezortu, no upozornila aj na ich nedostatky.

Prezidentka dokonca apelovala na premiéra, aby urýchlene vybral nového ministra školstva, ktorého teraz bude zastupovať samotný Eduard Heger. "Väčšie nároky budú, samozrejme, kladené na vás pán premiér, pretože pokiaľ ste sa doteraz mohli opierať o koaličnú zmluvu a väčšinovú podporu v parlamente, odteraz sa musíte zaobísť bez tejto opory," uviedla. Memečkári však aj k tejto téme vytvorili množstvo vtipných obrázkov.

Heger si mal na pomoc zavolať Matoviča a spoločne by mohli riadiť takmer všetky rezorty.

Pri Matovičovi by však nominovanie na posty ministrov vyzeralo ako minuloročná očkovacia lotéria.

Nesmieme však zabudnúť na tvár slova "demisia", ktorá sa však tentoraz do prezidentského paláca nedostavila.

Aké je zhrnutie dnešnej politickej situácie na Slovensku? To vám jednoduchým gestom ukáže Mikuláš Dzurinda.