26. okt. 2022 o 17:54
Miloš Audi, unilad.com, factschology.com

Majú ju strážiť duchovia i diabol: Jedna z najobávanejších ciest si vyžiadala mnohé životy

placeholder
Aký je príbeh jednej z najobávanejších ciest v USA?
Zdroj: instagram.com/hauntwatcher

Záhada cesty Riverdale Road už dlhé desaťročia trápi odborníkov a konšpiračných teoretikov. Úsek je totiž domovom mnohých legiend, ktoré hovoria o duchoch, čarodejniciach a aj samotnom diablovi.

Zaujímavosti
26. okt. 2022 o 17:54
Majú ju strážiť duchovia i diabol: Jedna z najobávanejších ciest si vyžiadala mnohé životy

Záhada cesty Riverdale Road už dlhé desaťročia trápi odborníkov a konšpiračných teoretikov. Úsek je totiž domovom mnohých legiend, ktoré hovoria o duchoch, čarodejniciach a aj samotnom diablovi.

Cesta v Spojených štátoch s názvom Riverdale Road sa považuje za jednu z najstrašidelnejších vo svete. Existuje o nej množstvo príbehov, ktoré lákajú bádateľov k preskúmaniu oblasti. Podľa portálu Unilad strážia úsek duše zosnulých, ktoré terorizujú každého, kto sa v noci rozhodne cestou prejsť. Mnohí sa však prikláňajú k teórii, že je bránou do pekla.

Tragické nehody a nadprirodzené sily

Takmer 18 kilometrov dlhá cesta sa nachádza medzi mestami Thornton a Brighton. Kľukatý úsek je podľa informácií údajným domovom najhorších strašidiel v Colorade. Za roky jej existencie vzniklo už množstvo príbehov.

K nim patrí napríklad aj ten o duchovi pomstychtivého bežca, ktorého zrazilo auto pri nočnom joggingu. Vodič vozidla mu po incidente nepomohol a nechal ho na ceste, zatiaľ čo on volal o pomoc. Jeho duša vraj teraz blúdi a hľadá svojho vraha. Mnohí tiež nahlásili stret s čiernym Chevroletom Camaro, ktorého vodič v plnej rýchlosti vpálil do stromu a na mieste zahynul. Teraz sa zo záhrobia snaží nalákať ostatných na preteky smrti.

Iné teórie naznačujú, že na ceste strašia duchovia domorodých Američanov, ktorým v minulosti patrila pôda v lokalite. Konšpirační teoretici sa tiež domnievajú, že pred občianskou vojnou boli pozdĺž cesty lynčovaní otroci alebo že v lokalite figurovali kulty a čarodejnice.

Úsek má strážiť aj diabol

Okrem toho mnohí cestu prirovnávajú k "bráne do pekla", pretože sa tam podľa legendy odohrala hrozivá tragédia. Mužovi menom David Wolpert a jeho rodine sa na farme nedarilo. Pomyslel si preto, že by bol dobrý nápad zavolať si na pomoc samotného diabla. Ten jedného dňa zareagoval na jeden z rituálov a súhlasil, že s mužom uzavrie dohodu, ktorá ho nakoniec priviedla do záhuby.

V tú noc mal Wolpert podpáliť svoj dom a uväzniť v ňom svoju manželku a novorodeného syna. Susedia sa rodine snažili pomôcť, no napokon plamene zachvátili príbytok a obaja uhoreli. O Wolpertovi po tomto incidente už nikdy nikto nepočul.

Riverdale Road ale nepatrí k nebezpečným len kvôli údajným duchom a démonom. Cestu tvoria temné kľukaté úseky, na ktorých vodiči radi prekračujú rýchlosť. V roku 2019 bol v miestnych správach uverejnený rozhovor s hovorcom policajného oddelenia mesta Thornton. Ten uviedol, že len v tom roku došlo na ceste k mnohopočetným smrteľným nehodám a viac ako tridsiatim ďalším zraneniam.