Meme zóna
photo Foto
video Video
13. sep. 2023 o 14:30
Miloš Audi, facebook.com, instagram.com

Kaliňák hral s Matovičom na ulici Mortal Kombat. Údermi ho vrátil späť do parlamentu (meme)

placeholder
Matovič a Kaliňák hrali na ulici Mortal Kombat.
Zdroj: instagram.com/zomriofficial, facebook.com/TazkyTyzden

S príchodom parlamentných volieb sa strany snažia zabojovať o voličov. Niekedy je však táto iniciatíva nedomyslená a vyústi skôr do početných memečiek.

Meme zóna
13. sep. 2023 o 14:30
Kaliňák hral s Matovičom na ulici Mortal Kombat. Údermi ho vrátil späť do parlamentu (meme)

S príchodom parlamentných volieb sa strany snažia zabojovať o voličov. Niekedy je však táto iniciatíva nedomyslená a vyústi skôr do početných memečiek.

Pomaly, ale isto sa k nám blížia parlamentné voľby, pri ktorých si občania opäť zvolia funkcionárov do Národnej rady Slovenskej republiky. Každá zo strán sa silou-mocou snaží zaujať voličov, no ukazuje sa, že niektoré z nich sa usilujú až príliš. Nedávno to potvrdil líder strany OĽaNO Igor Matovič, ktorý sa rozhodol Smerákom pokaziť tlačovku. Opoziční poslanci sa však nedali a uštedrili mu veľmi ráznu odpoveď.

Igor Matovič rozpútal chaos na tlačovke Smeru.
Igor Matovič rozpútal chaos na tlačovke Smeru.
Zdroj: TASR

Rýchle vyústenie situácie

Video z incidentu uverejnil na Facebooku samotný profil OĽaNO. Na záberoch je vidieť, ako Matovič prechádza s autom vedľa skupinky poslancov Smeru-SSD, ktorí mali tlačovku. Onedlho ich však bývalý predseda vlády Slovenskej republiky a bývalý minister financií začal pomocou mikrofónu obviňovať z toho, že klamú svojich voličov.

O pár sekúnd prišiel k autu Matoviča Robert Kaliňák, ktorý sa na jeho vyjadreniach spočiatku smial. Potom sa mu však snažil dostať do auta, čo sa mu neskôr aj podarilo. Situácia sa rýchlo vyostrila, pričom okrem slovnej potýčky začali padať aj päste či kopance. "Choď preč Kaliňák," vykrikoval Matovič do mikrofónu.

Do incidentu sa po začatí bitky zapojila aj mestská polícia, ktorá vyzvala Matoviča, aby miesto opustil. "Odídem, keď vypracete priestor," kričal Matovič ďalej do mikrofónu spoločne s obvineniami z korupcie či údajného zabitia Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. Aj keď nakoniec polícia úspešne eskortovala politika preč, nezastavilo ho to pred vykrikovaním ďalších obvinení. Bizarné video však okamžite použili memečkari vo svojich príspevkoch, pričom si zažartovali na účet oboch strán incidentu.

Po niekoľkých rokoch sme sa dočkali aj slovenskej verzie videohry Mortal Kombat. Tentoraz však na seba namiesto skúsených zabijakov útočia politici.

Niektorí si spomenuli aj na dej filmu Skrotená hora, ktorý opisuje komplikovaný vzťah dvoch mužov. Podobnosti však môžeme nájsť aj s inými trhákmi.

Je dôležité podotknúť, že aj keď sa na celej politickej bitke zabávame, pripomína nám to, bohužiaľ, súboje zvierat v prírode.

Hoci Matovič má vlastný plán, ktorým chcel prilákať voličov na svoju stranu, ukázalo sa, že v niektorých prípadoch je vítaná pomoc aj od najväčšieho oponenta.

Pre niektorých by bolo lepšie, keby sa presťahovali do paralelného vesmíru. Tam je podľa memečkarov situácia úplne iná.

Dostali sme dokonca presný dialóg, ktorí medzi sebou Matovič a Kaliňák mali. Chýbajú mu však titulky.