18. okt. 2022 o 16:33
Miloš Audi, unilad.com

Sériový vrah z väzenia posiela dcére listy a darčeky. Údajne zabil viac ako 185 ľudí

placeholder
Žena uverejnila list, ktorý dostala od otca z väzenia.
Zdroj: tiktok.com/@lifeafterhappyface, twitter.com/Missing51135347

Keith Hunter Jesperson, prezývaný aj "Happy Face Killer", má na svedomí niekoľko vrážd, ktoré vykonal v 90. rokoch 20. storočia. Jeho dcéra nedávno zverejnila svoju komunikáciu s ním a listy, ktoré jej posiela.

Zaujímavosti
18. okt. 2022 o 16:33
Sériový vrah z väzenia posiela dcére listy a darčeky. Údajne zabil viac ako 185 ľudí

Keith Hunter Jesperson, prezývaný aj "Happy Face Killer", má na svedomí niekoľko vrážd, ktoré vykonal v 90. rokoch 20. storočia. Jeho dcéra nedávno zverejnila svoju komunikáciu s ním a listy, ktoré jej posiela.

Melissa Moore, dcéra jedného z najznámejších sériových vrahov, odhalila, aké je to patriť do rodiny zabijaka. Podľa portálu Unilad jej vrah stále posiela listy z väznice. Žena sa rozhodla obsah uverejniť na svojom tiktokovom profile. Okrem toho sa podelila aj o obsah balíčku, ktorý od neho dostala na Vianoce.

Agresivita od útleho veku

Jesperson bol už od malička posadnutý týraním a zabíjaním zvierat. Toto správanie pochytil od svojho otca závislého na alkohole, ktorý ho často pokarhal opaskom. Zvrat udalostí nastal už v 10 rokoch, keď sa Keith skamarátil s chlapcom menom Martin. Jesperson tvrdil, že jeho priateľ na neho často zvaľoval vinu pri problémoch, za čo bol nakoniec potrestaný on. To zabijaka viedlo k násilnému útoku na Martina, pričom neskôr potvrdil, že jeho úmyslom bolo ho zabiť.

Až v 90. rokoch Jesperson začal s krviprelievaním. 67-ročný muž sa pritom väčšinou zameriaval na sexuálne pracovníčky. Polícia ho zatkla a obvinila v roku 1995, pričom mu bolo pripísaných osem vrážd. Zabijak sa pri výsluchu ale priznal až k 185 obetiam. V súčasnosti si muž odpykáva až štyri bezpodmienečné doživotné tresty v Štátnej väznici v Oregone. Prezývku "Happy Face Killer" dostal vďaka tomu, že na listoch určených polícii ukončoval vety smajlíkmi.

Dozvedel sa o jej svadbe

Melissa Moore (jedno z troch Jespersonových detí) mala iba 15 rokov, keď muža zatkla polícia. Nedávno však odhalila, že zločiny otca jej aj naďalej ovplyvňujú život a používateľom na TikToku ukázala rozsah ich komunikácie.

Na konci septembra Moore uverejnila video, kde bol zobrazený jeden z listov od Jespersona. Nejakým spôsobom sa muž dozvedel o jej svadbe. Správa obsahovala fotografiu manželov a poznámku vraha o tom, že pár je "tučný". Zabijak sa tiež Moore opýtal, prečo ho nepozvala. "Pamätaj si dcéra moja, nikdy som ťa neprestal milovať," uviedol na záver.

Žena tiež objasnila, že na tieto listy neodpovedá. Okrem toho, že Moore dostáva správy, prezradila, že jej pred Vianocami doručili aj zvláštny balík. Ten obsahoval podľa jej slov kabelku, ktorú pre ňu vyrobil Jespersonov väzenský priateľ.

Video o liste od sériového vraha získalo viac ako deväť miliónov pozretí a mnoho používateľov sa komentármi snažilo podporiť Moore. "Nahnevalo ho, keď ťa videl slobodnú a šťastnú, ​​zatiaľ čo on nemá ani jedno? 'Prečo som nebol pozvaný?' Čo zabudol, kde sa práve nachádza?" uviedol jeden zo sledujúcich.

Iní používatelia polemizovali nad tým, ako môže mať Jesperson prístup k sociálnym sieťam, keď je vo väzení. Žene sa tiež snažili poradiť, čo s tým môže urobiť. "Pracoval som deväť rokov vo väznici. Musíte sa s nimi skontaktovať a oznámiť im, že podľa vás má pri sebe mobilný telefón," pomohol jej používateľ.