Meme zóna
photo Foto
video Video
04. sep. 2023 o 16:00
Miroslav Novysedlák, facebook.com, instagram.com, ta3.com

Majerský označil LGBTI+ za pliagu: Svoj výrok chce anulovať ako aj prvé manželstvo (meme)

placeholder
Majerského výroky sú terčom kritiky.
Zdroj: instagram.com/memeckovo, instagram.com/zomriofficial

Predseda strany KDH Milan Majerský sa stal terčom početných negatívnych komentárov. Môžu za to jeho výroky v diskusnej relácii Na Telo, kde sa veľmi negatívne vyjadril k LGBTI+ ľuďom. Jeho slová neunikli ani memečkárom, ktorí mu nič nedarovali.

Meme zóna
04. sep. 2023 o 16:00
Majerský označil LGBTI+ za pliagu: Svoj výrok chce anulovať ako aj prvé manželstvo (meme)

Predseda strany KDH Milan Majerský sa stal terčom početných negatívnych komentárov. Môžu za to jeho výroky v diskusnej relácii Na Telo, kde sa veľmi negatívne vyjadril k LGBTI+ ľuďom. Jeho slová neunikli ani memečkárom, ktorí mu nič nedarovali.

Pod paľbou kritiky sa ocitli Majerského odpovede na otázku istého diváka, ktorý sa politika spýtal, či je pre Slovensko väčšou hrozbou korupcia alebo LGBTI+. Odpoveď, ktorá vyšla z jeho úst, bola naozaj zarážajúca a neskôr sa za ňu ospravedlnil na svojom facebookovom profile. Kritike a rovnako ani posmeškom sa, žiaľ, nevyhol.

Podali na neho trestné oznámenie

"Obidve sú nešťastím ktorejkoľvek krajiny, nielen Slovenska - aj korupcia, aj LGBTI+. Sú to pliagy, ktoré ničia krajinu. Ktorúkoľvek," zareagoval Majerský. Keď sa ho moderátor Michal Kovačič spýtal, či svoje vyjadrenie myslí vážne a LGBTI+ ľudí označuje za pliagu, dodal, že korupcia aj LGBTI+ môžu zlikvidovať národ ako taký. Krátko po odvysielaní jeho reakcie sa rozhodol, že sa vyjadrí aj na sociálnej sieti a za svoj nevhodný výrok sa ospravedlnil.

"Mám úctu ku každému človeku, preto ma mrzí, ak bolo moje dnešné vyjadrenie zle pochopené. V odpovediach na divácke otázky som dnes na Markíze v rýchlosti použil nevhodné slová a je mi to ľúto. Kto ma pozná, vie, že mám celoživotne úctu ku každému človeku, bez výnimky. Dôstojnosť každého človeka je pre nás v KDH základnou hodnotou," napísal. Následne ozrejmil, že pri zjednodušenej otázke, či je väčšou hrozbou korupcia alebo LGBTI+, si predstavil registrované partnerstvá a pochopil to tak, že práve k tejto problematike bola smerovaná otázka.

Milan Majerský
Milan Majerský
Zdroj: TASR

"Akceptujme sa, hľadajme riešenia konkrétnych problémov, ale v KDH nemôžeme súhlasiť s registrovanými partnerstvami a ich ustanovením na úroveň manželstva muža a ženy. Manželstvo muža a ženy má výsadné postavenie v spoločnosti, lebo jeho predpokladom sú deti, teda prežitie národa," vyhlásil. Slovo pliaga, ktoré v relácii použil, malo byť mierené na ideológiu a nie na konkrétnych ľudí. "Toto nedorozumenie ma mrzí a ospravedlňujem sa, ak bolo nesprávne pochopené, respektíve, ak som sa tým niekoho dotkol," uzavrel svoje vyhlásenie.

Portál TA3 informoval, že Inštitút ľudských práv podal na Generálnu prokuratúru trestné oznámenie za Majerského homofóbne výroky. Riaditeľ inštitútu sa vyjadril, že ozajstnou pliagou je šírenie nenávisti. "Nie je to ani rok od teroristického útoku, pri ktorom zahynuli dvaja LGBTI+ ľudia a zdanlivo slušní politici hovoria veci, ktoré by mohol podpísať aj vrah zo Zámockej. Homofóbia je zo svojej podstaty nedemokratická. Na ktorej strane je KDH je po včerajšku už úplne jasné," uviedol.

Na Majerského vyjadrenia okamžite zareagovali viaceré meme stránky, ktoré na ňom nenechali nitku suchú. "Zaslúžite si mať menej pliagy," znel mierne upravený a trefný bilbord strany KDH, ktorý mal doteraz znenie, že občania si zaslúžia mať sa lepšie. Podľa memečkárov slová o tom, že by sme sa ako národ mali mať lepšie, zjavne neplatia pre LGBTI+ a inú pliagu.

Niektorí v spojitosti s jeho výrokom zareagovali aj na jeho anulované manželstvo. V roku 2019 bol jeho 13-ročný manželský zväzok s bývalou manželkou, s ktorou má dve deti, označený cirkevným súdom za nulitný. Pozrite si tie najlepšie meme na tému Majerský a LGBTI+.