20. máj. 2022 o 09:09
Obkec, nbcnews.com, obkec.sk,

Depp mal močiť vo vstupnej hale, šnupe Amber Heard na súde? Top momenty zo súdneho procesu

placeholder
Obžaloba
Zdroj: northfoto

Koniec nekonečného príbehu Johnnyho Deppa a Amber Heard by mal prísť 27. mája. To, že celý súdny proces ale miestami pripomína skôr tragikomédiu si myslí celý svet.

Zábava
20. máj. 2022 o 09:09
Depp mal močiť vo vstupnej hale, šnupe Amber Heard na súde? Top momenty zo súdneho procesu

Koniec nekonečného príbehu Johnnyho Deppa a Amber Heard by mal prísť 27. mája. To, že celý súdny proces ale miestami pripomína skôr tragikomédiu si myslí celý svet.

Súdne pojednávanie, ktoré sleduje temer každý filmový fanúšik. Obľúbený herec, najprv zažaloval svoju bývalú manželku za hanobenie mena a následne zažalovala ona jeho za domáce týranie. Aj napriek tomu, že prípad sa zaoberá vážnymi témami, ktoré nemožno brať na ľahkú váhu, cirkus, ktorý sa okolo celej veci strhol už len ťažko vnímať seriózne. Portál NBC News vytvoril stručnú časovú os, vďaka ktorej sa vo veci ľahko zorientujete a nakoniec sa môžete pobaviť aj na videách zo súdnej siene, pretože naozaj stoja za to.

2009

Johny Depp spoznal Amber Heard počas nakrúcania filmu Rumový denník. Depp tu hral Paula Kempa, novinára, ktorý sa presťahoval do Portorika a stal posadnutým Chenault, postavou, ktorú stvárňovala Heard.

2012

Depp a Heard spolu začali chodiť (podľa Heardovej dokumentácie). V tom istom roku sa Johnny rozvádza so svojou partnerkou Vanessou Paradis po 14. rokoch vzťahu. Pár mal spoločne dve deti.

2014

Heard videli so zásnubným prsteňom a Depp neskôr v rozhovore potvrdil, že sa zasnúbili.

2015

Depp a Heard sa vzali počas súkromného obradu.

2016

V máji toho roku Amber podala žiadosť o rozvod a získala aj dočasný zákaz priblíženia voči Johnnymu. Tvrdila, že Depp po nej hodil telefón a mala z toho modriny. "Počas celého nášho vzťahu ma Johnny Depp zneužíval, fyzicky i psychicky. Často býva paranoidný a jeho výbušnosť ma neuveriteľne desí." Amber dodala aj to, že akékoľvek získané peniaze z vyrovnania daruje charite. V roku 2017 bol pár rozvedený.

Manželský pár skončil
Manželský pár skončil
Zdroj: northfoto

2018

Zverejňuje sa Herdovej článok: "Stala som sa verejnou postavou reprezentujúcou domáce násilie a cítila som plnú silu a hnev všetkých žien, ktoré sa konečne rozhodli prehovoriť." Text spomínal jej zážitky so zneužívaním od detstva až po dospelosť. O Deppovi sa tu ale nehovorilo.

2019

Depp žaluje Heard za hanobenie mena, tvrdil, že článok bol len trik herečky ako si získať pozitívne ohlasy. Depp taktiež prehlásil, že ona nie je žiadnou obeťou, práve naopak, páchateľom. Johnny žiada odškodnenie 50 miliónov dolárov.

2020

Dailymail zverejnil nahrávku, na ktorej Amber hovorí o možnom opätovnom "útoku" na Deppa. Britské bulvárne noviny ale označili Johnnyho za násilníka, za čo ich zažaloval (súd sa zastal novín). Jeho bývalá manželka Paradis sa ale k veci taktiež vyjadrila a uviedla, že Depp nemôže mať od násilníckej povahy vzdialenejšie. Aj napriek tomu však Deppa odvolali z nakrúcania Fantastických zverov, kde pôvodne stvárňoval Grindelwalda.

2021

Heard obrátila žalobu voči Deppovi so žiadosťou o odškodnenie 100 miliónov dolárov.

2022

11. Apríla sa začal súd vo Virgínii. Končiť by sa mal 27. mája, no ešte stále môžu nastať rôzne komplikácie. Ako to na súde ale vyzerá si môžete pozrieť aj na zostrihaných videách, pri ktorých občas človek ani nevie, čo si má pomyslieť.

Nezbedný Johnny

"Pán Depp sa snažil vymočiť vo vstupnej hale, nesnažil?" "Nie." "Pán Depp mal svoj penis von a ..." "Námietka, relevantnosť...". Ani sám Johnny nevedel, ako na toto reagovať.

Zaujímavé využitie vreckovky

Ľudia sa domnievajú, že Amber v týchto záberoch do vreckovky nesmrká, myslia si, že z nej niečo čuchala. Aj napriek tomu, že sa vtip o šnupaní stal virálnym, prenos drog do súdnej siene je kvôli kontrole prakticky nemožné. Ďalšou teóriou je preto čuchanie mentolu, ktorý sa často využíva v prípadoch, keď niekto potrebuje preliať nejakú tú slzičku pred porotou.

Niekto by mal takmer pocit, že Deppov tím nenávidí Amber

Heardovej právnik ľuďom občas pripomína Jimma Carreyho

Právnik položí otázku, muž začne odpovedať. Právnik: "Námietka!" Sudkyňa: "Ale veď vy, vy ste položili tú otázku..." Právnik: "Ou, hmm... dobre."

Heardovej song

Najlepší kamoši

V zozbieraných vypočutiach sa Heardovej právnik opakovane pýtal Deppa na to, či text prečítal správne alebo popisoval hercovi, ako mal údajne vypiť mega pintu vína.

Roast

Keď právnik Amber povedal, že Depp chcel ovplyvňovať jej hereckú kariéru, herec mu na to jednoducho odpovedal: "Pane, a ako si myslíte, že dostala rolu Aquamana?"

Na veľkosti záleží

Právnik: "Ste oveľa väčší, než Amber, myslím fyzicky, však?" Depp: "Hmm, ani by som nepovedal..." Johnny Depp meria 178 centimetrov, Amber Heard 170 centimetrov.

Amber peniaze z rozvodu nedala charite

Na súde okrem iného vysvitlo, že hoci Amber Heard už v roku 2018 tvrdila, že 7 miliónov dolárov, ktoré získala z rozvodu s Deppom, darovala charite a detskej nemocnici. Deppova právnička však odhalila, že Heard síce zložila zálohu, ale celú sumu doposiaľ nevyplatila.

Keď už to ani sudkyňa nezvláda