02. mar. 2022 o 15:58
Ivan Rosa, instagram.com

Putin pod paľbou memečkárov: Radšej mal Rusom opraviť záchody, prišiel aj o ruskú zmrzlinu

placeholder
Putin si proti sebe poštval aj memečkárov.
Zdroj: instagram.com/satiren_memes, memoviny

Ruská invázia na Ukrajinu naďalej popularita ruského prezidenta Vladimira Putina prudko klesá. Poštval si proti sebe aj tvorcov meme, ktorí na ňom nenechali nitku suchú. Ostatne, majú na to dobré dôvody.

Meme zóna
02. mar. 2022 o 15:58
Putin pod paľbou memečkárov: Radšej mal Rusom opraviť záchody, prišiel aj o ruskú zmrzlinu

Ruská invázia na Ukrajinu naďalej popularita ruského prezidenta Vladimira Putina prudko klesá. Poštval si proti sebe aj tvorcov meme, ktorí na ňom nenechali nitku suchú. Ostatne, majú na to dobré dôvody.

Na úvod treba poznamenať, že na vojne nie je vôbec nič vtipné. Udalosti, ktoré sa dejú na Ukrajine, sú tragédiou, ktorá ovplyvní nás všetkých. No aj v ťažkých časoch netreba zabúdať na humor, ktorý dokáže pomenovať problémy spoločnosti trefne a výstižne. Tieto meme vám snáď aspoň na chvíľu zlepšia náladu. Už nám totiž svitalo na lepšie časy, boli sme tak blízko peknej jari, lenže prekliatie tejto dekády pokračuje aj naďalej.

Prišiel Putin a všetko pokazil.

V mnohých európskych mestách i v krajinách po celom svete sa uskutočnili pochody za mier. Niektorí demonštranti na svojich transparentoch takmer zanadávali.

Veronika Remišová zašla v bojkote Ruska ešte ďalej. Prestala v dome kúriť. Chce tak aj s deťmi vyjadriť solidaritu s ukrajinskými deťmi, ktoré tiež prespávajú v zime v krytoch a podzemných staniciach metra.

Ani Bielorusi svojim ukrajinským susedom príliš nepomohli.

Konflikt na Ukrajine však okrem zloducha v podobne Putina priniesol aj kladného hrdinu. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj je v prvej línii, pripravený brániť Kyjev proti ruskej armáde.

Nie sú to žiadne žarty, Putin údajne na svojho ukrajinského kolegu poslal 400-členné komando žoldnierov súkromnej spoločnosti Wagner Group. Portál Daily Record však informoval, že Ukrajinci už túto jednotku eliminovali.

Hovorí sa, že...

Vďaka NATO nám prídu na hranice s Ukrajinou pomôcť vojaci z Nemecka i ďalších krajín. Kukuk!

A takto by to malo byť!

Medzičasom sa ukrajinským Rómom podarilo ukoristiť tank ruskej armády.

Ehm, toto je celkom vtipné.

Netrvalo dlho a prišli prvé ekonomické sankcie. Andrej Danko vraj Rusom ponúkol plán, ako z toho von, ale nerozumeli, čo hovorí.

Udalosti, ktoré sme doposiaľ zažívali len v počítačových hrách, náhle nabrali realistické kontúry. Keby sa mu tak nesmiali...

Každopádne, najbližšia predpoveď vývoja slovenských konšpirátorov naznačuje, že vysadili ivermektín a začali pravidelne užívať jódové tablety pre prípad jadrového útoku.

Kapitola sama o sebe je ruský rubeľ, ktorý spadol na historické minimum. Z meny sa tak za pár dní stali papiere s hodnotou hracích peňazí.

Takto nejako to vyzerá v ruských krčmách.

A pritom sa dalo spraviť toľko lepších rozhodnutí...

Toto je nechutné, ale výstižné.

Z Ukrajiny prichádzajú rôzne správy, z ktorých niektoré sú aj nepotvrdené. Jedno je ale isté...

Z hľadiska sankcií prišli aj niektoré naozaj tvrdé opatrenia. Napríklad pochúťka známa ako Ruská zmrzlina bude po novom Ukrajinská zmrzlina.

Rusi už teraz vedia, že kvôli vojne prídu o účasť na viacerých prestížnych športových a kultúrnych podujatiach.

Ukrajincom, ktorí utekajú zo svojich vojnou spustošených miest, treba pomôcť. Slováci pomáhať vedia, ale občas sa vedia nepekne správať k utečencom. Kruh by sa tým uzavrel.

Kto sa smeje naposledy, ten má v krajine hladomor.

Jedno je však isté, inváziou na Ukrajinu Putin svojej popularite uštedril definitívny knokaut.