03. dec. 2022 o 17:59
Miloš Audi, grunge.com

8 rekordov, ktoré by mohol prekonať každý: Najviac nosených tričiek či kúpeľ vo fazuliach

placeholder
8 rekordov, ktoré by mohol prekonať každý.
Zdroj: youtube.com/guinnessworldrecords, youtube.com/johnnyf3385

Niektoré rekordy sú až príliš špecifické a zvláštne. Existujú však aj disciplíny, v ktorých by sa s malým úsilím mohol zdokonaliť úplne každý a získať tak svetové prvenstvo.

Zaujímavosti
03. dec. 2022 o 17:59
8 rekordov, ktoré by mohol prekonať každý: Najviac nosených tričiek či kúpeľ vo fazuliach

Niektoré rekordy sú až príliš špecifické a zvláštne. Existujú však aj disciplíny, v ktorých by sa s malým úsilím mohol zdokonaliť úplne každý a získať tak svetové prvenstvo.

Aké skvelé by bolo, keby ste sa stali držiteľmi svetového prvenstva? V Guinessovej knihe rekordov existujú kategórie, v ktorých sa môžete za krátky čas zdokonaliť a získať titul. Portál Grunge vymenoval bizarné a zaujímavé disciplíny, ktoré môže pokoriť každý človek aj s malým úsilím, a my sme vybrali tie najlepšie.

Najviac CD-čiek na jednom prste

Muž menom Silvio Sabba našiel 12. júla 2015 využitie pre 247 starých kompaktných diskov. V Miláne v Taliansku ich dokázal udržať na jednom prste. Ak chcete tento rekord prekonať, musíte z týchto CD-čiek vytvoriť dlhú vežu. Hlavnými požiadavkami na získanie prvenstva v tejto kategórii je budovanie sily v predlaktí, zlepšenie rovnováhy a nájdenie väčšieho počtu kompaktných diskov.

Najviac nosených tričiek naraz

Ted Hastings z provincie Ontário v Kanade vytvoril 17. februára 2019 nový svetový rekord, keď si na seba obliekol až 260 tričiek. Aby si ich vedel ľahko navliecť, musel zväčšovať svoje oblečenie, pričom skončil až pri veľkosti 20XL. Svoj pokus o dosiahnutie svetového rekordu Hastings spojil s cieľom získať peniaze na vybudovanie detského ihriska pri škole, kam chodili aj jeho deti.

Najviac rozbitých vajec s jednou rukou za minútu

V súčasnosti tento bizarný rekord drží muž menom Ross McCurdy, ktorý 16. júna 2011 za minútu rozbil jednou rukou 32 vajec. Na tento titul je však potrebná skvelá technika. Tú má muž zo štátu Washington perfektnú vďaka práci v reštaurácii, ktorú vlastní. Podľa pravidiel Guinessovej knihy rekordov tiež nesmie žiadny kúsok škrupiny spadnúť do pohárov, kam musíte vajcia rozbiť.

Najrýchlejšie vyčistenie okien

Veľa kategórií v Guinessovej knihe rekordov je špecifických a aj trochu zvláštnych. K nim patrí aj titul najlepšieho čističa okien na svete, ktorý momentálne drží muž menom Terry Burrows.

Ten na súťaži v meste Blackpool v Anglicku, ktorá sa konala 9. októbra 2009, dokázal pomocou 30 centimetrovej stierky a 7,5 litrov vody vyčistiť tri kancelárske okná iba za 9 sekúnd a 14 stotín. Aj keď Burrowsov rekord zostal neprekonaný viac ako 10 rokov, s trochou cvičenia pri umývaní okien by sa mu ľudia mohli vyrovnať.

Najviac olúpaných a zjedených banánov za minútu

Tento bizarný rekord drží Patrick Bertoletti zo štátu Illinois, ktorý 14. januára 2012 za jednu minútu olúpal a zjedol osem banánov. Aj keď sa toto číslo môže zdať nízke, treba podotknúť, že toto ovocie sa veľmi ťažko otvára rýchlo. Navyše je tiež pomerne veľké, pričom hmotnosť každého banánu musí byť minimálne 150 gramov. Bertoletti však dokázal vytvoriť vlastnú techniku rýchleho lúpania a jedenia, vďaka čomu získal svetový rekord.

Najdlhšie pozeranie televízie

Muž menom Alejandro "AJ" Fragoso z taiwanskej spoločnosti CyberLink sa môže pochváliť rekordom za najdlhší čas strávený pri pozeraní televízie. Pokus uskutočnil 8. apríla 2016, pričom strávil pred obrazovkou neuveriteľných 94 hodín. Ak sa chcete stať držiteľmi tohto rekordu, nesmiete vôbec zaspať, musíte si zaobstarať dostatočné množstvo jedla a nápojov a musíte vymyslieť spôsob na efektívne vyprázdňovanie.

Najrýchlejšie zjedenie čokoládok z adventného kalendára

Muž menom Kevin Strahle, ktorému na YouTube patrí kanál s takmer tromi miliónmi odoberateľov, vytvoril 4. decembra 2017 nový svetový rekord. Dokázal zjesť všetku čokoládu z adventného kalendára len za jednu minútu, 27 sekúnd a 84 stotín. Sladkosti, ktoré musel známy youtuber zjesť, však neboli položené na stole a rekordér si ich musel z kalendára sám vytiahnuť.

Najdlhšia kúpeľ vo fazuliach z konzervy

68-ročnému Barrymu Kirkovi, ktorý má známy pod prezývkou Captain Beany, patrí jeden z najdivnejších svetových rekordov. Muž z Anglicka strávil celých 100 hodín na hotelovej izbe vo vani, ktorá bola preplnená studenou fazuľou z konzervy. Zaujímavosťou je, že tento čas sa nikto neodvážil pokoriť od roku 1986, čo ho zaraďuje medzi najdlhšie neprekonané rekordy na svete.