12. aug. 2022 o 09:01
Obkec, instagram.com, facebook.com

Fašistické meme leto: Mizík páli z dela, Kotleba hrá volejbal či Mazurek so Sujom na kupku

placeholder
Najlepšie memečká o kotlebovcoch a ďalších slovenských mutáciách fašizmu.
Zdroj: obkec.sk

Letné obdobie je väčšinou na politickej scéne pokojnejšie, no na Slovensku to nemusí byť pravidlom. Zatiaľ čo naša vláda rieši ďalšiu koaličnú krízu, opozícia si v tichosti mädlí ruky. K nej patria aj fašisti, ktorí sú vždy vďačným terčom memečkárov.

Meme zóna
12. aug. 2022 o 09:01
Fašistické meme leto: Mizík páli z dela, Kotleba hrá volejbal či Mazurek so Sujom na kupku

Letné obdobie je väčšinou na politickej scéne pokojnejšie, no na Slovensku to nemusí byť pravidlom. Zatiaľ čo naša vláda rieši ďalšiu koaličnú krízu, opozícia si v tichosti mädlí ruky. K nej patria aj fašisti, ktorí sú vždy vďačným terčom memečkárov.

Koalícia rieši krízu, Romana Tabák sa snaží pobaviť Slovákov každý týždeň niečím iným, Boris Kollár dojčí nový prírastok a Peter Pellegrini sa snaží naškrabkať euríčka na bilbordy. A aké leto majú fašisti? Samozrejme, slovenskí politici sa väčšinou otvorene nehlásia k fašistickým ideológiám, ale niektoré strany sú z nejakého dôvodu veľmi atraktívne pre indivíduá, ktorým občas vystrelí pravica do vzduchu, dajú si vytetovať hákový kríž alebo skopú niekoho do hlavy. Vďaka týmto memečkám sa môžete pobaviť na ich účet.

Vamos a la playa

Letné prázdniny sú v plnom prúde a Kotleba s kamošmi si užívajú plážový volejbal. Majú na to dôvod, generálny prokurátor Maroš Žilinka sa totiž rozhodol, že nepodá návrh na rozpustenie strany ĽSNS.

Samozrejme, nedá sa stráviť celé leto pri mori. Zatiaľ čo kotlebovci si užili volejbal v zahraničí, Miňo Mazurek a vysolárkovaný Miroslav Suja si zašli na kupko. Pozrieť ich nakoniec prišiel aj Kotleba a priniesol svoju obľúbenú hru. Mali ste takú aj vy?

Niektorí si však leto neužijú vôbec. Napríklad Daniel Bombic alias Danny Kollár, na ktorého je vydaný zatykač, musí aj po svojom "domovskom" Londýne chodiť takto.

Na slovenskej politickej scéne je čoraz bežnejším javom, že sa ne-fašisti spájajú s náckami. Divné a strašidelné.

Keď si človek myslí, že už videl všetko, objaví sa kotlebovec Stanislav Mizík a vypáli z kanóna. Notebook síce ovládať nevie, ale delostrelectvo mu ide. Na druhej strane, aspoň dobre trafil.

Mafiánske praktiky Kuffovcov

Kapitola sama o sebe sú Kuffovci. Prečo tie boxerské rukavice? Synovia poslanca Štefana Kuffu nedávno napadli zamestnancov poľnohospodárskej firmy Heba.

Kuffovci sa okrem iného farmárom vyhrážali, že "spoznajú mafiánske praktiky."

Pravidlá sa musia dodržiavať. To platí pre klub bitkárov, hajlovanie zásadne pravou rukou a tiež pre blokovanie traktora vlastným telom.

Ešte jedna traktorová, lebo ak niekde stojí akýkoľvek dopravný prostriedok, tam sa zjaví Pelle so svojím nekonečným zoznamom vodičských oprávnení.

Tetovanie koncentračného tábora

Zatiaľ čo človek sa ako homo sapiens vyvíja vpred, náckovia zažívajú de-evolúciu. Chlapík vpravo je Bohuš Bigas, ktorý robí Kotlebovi osobného strážcu na demonštráciách a pochodoch.

Nie, toto nie je memečko. Toto je v podstate dôkazový materiál. Bigas má vytetovaných hneď niekoľko fašistických symbolov, napríklad zle prekrytý hákový kríž, znaky SS, orlicu Hlinkovej gardy či vstupnú bránu do koncentračného tábora.

Pravičiarske fesťáky a oslavy

Členovia strany Republika sú hrdí na tradičnú rodinu. Akurát nám to s touto fotkou nejako nevychádza.

Ak nespoznávate šarmatnú fúzatú dámu po boku Jána Kecskésa, je to táto čivavka.

Zatiaľ čo v Rímskej ríši preferovali chlieb a hry, v ríši Mariana Kotlebu zostal chlieb a namiesto hier si urobili tortu. Pod lahodným zeleným fondánom s príchuťou piva sa ukrýva bravčová tlačenka.

Dokonca aj náckovia majú svojho MVP - najužitočnejšieho hráča. Keď tohto frajera videl "vocca", rozjasnila sa mu tvár, zahoreli mu lýtka a takmer mu dal jazýčkovú.

Áno, fašisti majú na Slovensku až zarážajúco veľký počet podporovateľov. Medzi nimi aj nevinné deti. Povedzte "syyyr"!

Keď vám brnknú na strunu

Dospelejší nácek sa vie postaviť fotografovi tvárou, ale nie je to žiadna výhra. Na koncert tejto kapely by sme sa ale určite išli pozrieť. Predsa len, kde si môžete vypočuť hity ako Reklama na Tiso či Hajluj, hajluj, vykrúcaj?

V šoubiznisových kuloároch sa hovorí, že Ibrahim Maiga chystá veľký návrat na hudobnú scénu. Tešiť sa môžeme napríklad na remake skladby Čierna bača. Vlastne aj celý Ibi prešiel extrémnou premenou... Je to vlastne Ibi?

Za starých čias bol Miroslav Suja úplne iný človek.

Keď sa votrieš niekam, kde ťa nechcú...

Samozrejme, náckov nemáme len v politike. Sú ich plné sociálne siete.