27. jan. 2024 o 19:30
Miloš Audi, unilad.com, ndtv.com

Najmladší sériový vrah na svete? Zabil 3 deti už ako 8-ročný, nikto nevie, kde sa nachádza

placeholder
Najmladší sériový vrah na svete.
Zdroj: reprofoto/youtube.com/@TwistedMinds

Pred viac ako 15 rokmi svetom otriasla správa o malom chlapcovi, ktorý sa stal najmladším sériovým vrahom po tom, čo zabil tri batoľatá. V súčasnosti však zmizol z povrchu zemského.

Zaujímavosti
27. jan. 2024 o 19:30
Najmladší sériový vrah na svete? Zabil 3 deti už ako 8-ročný, nikto nevie, kde sa nachádza

Pred viac ako 15 rokmi svetom otriasla správa o malom chlapcovi, ktorý sa stal najmladším sériovým vrahom po tom, čo zabil tri batoľatá. V súčasnosti však zmizol z povrchu zemského.

Dieťa menom Amarjeet Sada sa "preslávilo" ako najmladší sériový vrah na svete po tom, čo mal zabiť niekoľko obetí už do veku ôsmich rokov. Policajné vyšetrovanie ukázalo, že chlapec má mnohé psychické poruchy, kvôli ktorým si neuvedomoval vážnosť svojho správania. Ako informoval portál Unilad, napriek tomu pre neho požadujú najhorší možný trest.

Malo ísť o psychicky chorého chlapca

V roku 2007 matka v dedine Mushahar v indickom štáte Bihár nahlásila polícii, že zmizla jej šesťmesačná dcéra. Telo dieťaťa sa neskôr našlo pri prehliadke, pričom príslušníci zistili, že ho neznámy páchateľ zakopal vedľa domu. Hoci polícia spočiatku nemala žiadne dôkazy, onedlho začala vyšetrovať osemročného Sadaho po tom, čo miestnym v dedine rozprával, že on uškrtil šesťmesačné dieťa, a údajne im dokonca ukázal, kde nechal telo.

Sada bol onedlho obvinený zo zabitia nielen šesťmesačného dieťaťa, ​​ale aj jeho vlastnej osemmesačnej sestry a deväťmesačného bratranca. Ako informovala spravodajská televízia NDTV, chlapec mal trpieť niekoľkými psychickými chorobami, pričom odhalili aj jeho fotografie pred policajnou stanicou. "Keď spala, odniesol som ju preto preč, zabil kameňom a pochoval," povedal Sada.

Dnes je jeho poloha neznáma

Vtedy menej ako 8-ročného chlapca polícia obvinila za niekoľkonásobné úkladné vraždy maloletých, pričom kvôli nim stál aj pred súdom. Keďže však Sada mal v tom čase menej ako 18 rokov, umiestnili ho do ústavu na výkon väzby v neďalekom meste Munger. Nemohol dostať trest smrti a ani väzenie, ale bolo možné ho držať v tomto zariadení, kým by nedovŕšil dospelosť.

Sada, ktorý má dnes 23 rokov, v súčasnosti presahuje minimálny vek na plnohodnotné uväznenie. Podľa článku portálu The Sun z roku 2023 však jeho súčasný pobyt nie je známy. Predpokladá sa totiž, že bol prepustený z ústavu vo veku 16 rokov a teraz žije pod novou identitou.

Hoci sa Sada považuje za najmladšieho sériového vraha na svete, v Spojených štátoch amerických tento nepriaznivý titul drží Craig Price. Toho v roku 1989 zatkli v súvislosti so štyrmi vraždami, pričom mal v tom čase iba 15 rokov. Neskôr sa priznal k svojim zločinom, avšak v dôsledku toho, že ešte nemal 16 rokov, bol odsúdený ako maloletý. Vo verdikte mu nakoniec udelili trest 25 rokov a dodnes sedí vo väzení.